Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kandelláber

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél héttel ezelőtt álltunk le a malária gyógyszerrel a Bissau Guinea-i forgatás után, de pár nap pihenés elteltével újra szednünk kell. Harminc napnál tovább egyszerre nem ajánlott, nekünk úgy tűnik, túl kell lépnünk ezt a limitet, de legalább van közte egy kis szünet.…..
Kandelláber 2012.02.21 11:54:17
Ó, drága bogárkák, hogy ez mennyire amatőr! Ilyet találtok leírni:

"Még jóval megérkezésünk előtt kezdődött, egy New York-i és egy Addis Abeba-i könyvtárban, ahol szakdolgozatok és régi feljegyzések között kutatott egy-egy antropológus, hogy előbányásszon nekünk mindent, amit csak tudni lehet az erborékról. (..) Aztán pár nap autózás után leverjük a sátrunkat egy virágos mezőn, egy kis erbore falu szélén, és azonnal elfelejthetjük az összes feljegyzést. Ez már a valóság, egyetlen kutatás sem tudja viszaadni."

Tisztában lehetnétek azzal, hogy azok a feljegyzések meg szakdolgozatok, amikből felkészültetek, nem lettek volna ott, ha azt antropológusok és más, a terepen valóban hosszabb időt nálatok jóval korábban eltöltő kutatók nem készítik el. Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát, és újságíróként ti beszéljetek arról, hogy milyen egy eltérő kulturális "valóság", azon szakma képviselői helyett, amiben ezzel foglalkoznak hivatásszerűen... Rádöbbenni arra, hogy az ott-tartózkodás, a közvetlen tapasztalat mennyiben és miért más, mint az egyes leírások... hát, ez aztán valóban érdemi megállapítás! Hogy ez a "valóság"-e vagy inkább csak valamiféle interpretációs gyakorlat, aminek a zanzáját blogotokon adjátok... itt olyan ismeretelméleti távlatokat kellene belátnotok, ennek átgondolására, hogy az erre való képességet a fenti szövegrészlet alapján nem merem feltételezni...
w Kérem kapcsolja ki 2009.10.29 05:30:00
Mivel a gyerek lelkileg vashiányos, viszonylag gyakran kell őt gépek közelébe vinni; az mindegy neki, hogy mozdony, autó vagy hajó, csak nehéz gép legyen. Erre szerencsére sok lehetőség van a kisvasúttól a múzeumon át a veteránautó-kiállításig, csak azt sajnáljuk, hogy katonai…..
Kandelláber 2009.10.29 07:20:21
Mi van Árpi?
Dühös vagy mert nem engedtek téged vagy a gyerekedet tapizási távolságra?
Vagy csak nem volt ötleted hogy miről írjál, így rittyentettél egy jó anyázós, káromkodós, (úgy általában) másokat pocskondiázó cikket, csak azért, mert egyesek szeretnek „csak úgy” fotózni ilyen helyeken? És neked ez miért fáj, idióta?

Ha vetted volna a fáradtságot, és utána olvastál volna (mivel ebből a bejegyzésnek titulált szörnyűségből az jön le, hogy nem tetted), megtudhattad volna, hogy ezernyi más funkciója van még ezeknek az amatőr fotóknak, fotórengetegeknek, amiket és amelyek elkészítőit minősíthetetlen hangnemben szapulod vagy zombinak titulálód. Te kis primkó félművelt eszelény: fotót nem csak pusztán a megörökítés miatt készítenek az emberek, hanem az „ott jártam” hiteléért. Ahogy a turista és az utazó számára is saját reprezentációjának eszköze a másoknak mutogatott, szar minőségű fotó. Ez egy erősen pszichológiai vonatkozású kérdés (is), te meg elintézed annyival, hogy az egy primitív agyhalott, aki ilyet csinál. Kicsit nézz már utána, mondjuk a vizuális kutatások és elméltek irodalmában, a fotózással foglalkozó munkákban, vagy akár turizmuskutatásokban, és efféle helyeken, hogy az ilyen fotók miért készülnek tonnaszámra amellett, hogy az automata géppel könnyen lehet kattintgatni.

Az meg egy másik kérdés, hogy embertársaidról, akik történetesen ugyanazon a helyen nézelődnek mint te a kölköddel, olyan hangnemben mersz írni, ahogy (akik között történetesen előfordulhat az általad ellenpéldaként állított profi fotós, akinek éppen lehet hogy csak a mobiljával volt kedve kattingatni). Kritikán aluli színvonal. Te ezért tényleg pénzt kapsz? Arról mikor olvashatunk beszámolót, hogy az itt kifejtett nézeteidet face-to-face megmondtad a téged oly annyira zavaró embereknek, ezekkel a szavakkal, és hogyan gyepáltak bele a földbe? Vagy ez csak így, az interneten dívik? Hát ennyit erről, kedves Tóta.
Ha belegondolunk, hogy a nemesség ellenfeleinek nem csak a nemesi előjogokkal volt baja, hanem a nemesek gazdagságával, akkor a mai gazdagok, és a középosztály is ugyanannak a típusú bosszúnak az áldozatai a progresszív adózás által. A progresszív adózás filozófiája ugyanis…..