Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SoukupAgi

32 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fittkalauz Szünet vége! 2016.11.19 08:08:06
Óriási szünetet tartottam. A nyár nagyon pörgősen telt. Az első felében majdnem minden hétvégén rohantunk mászni, majd a második felében elkoptattam pár kilómétert a futócipőimmel. Voltunk kajakozni a Dunán és a Sajón. Futottam keveset (nem), reggel és még annál is korábban, kánikulában, esőerdőt…..
Fittkalauz Napraforgós zabos keksz 2016.07.14 15:35:32
Nem utolsó sorban, azért is érdemes versenyekre járni, mert szuper mászós nasikat ismerhetek meg. Ez a recept is így jutott el hozzám! (KÖSZI, Soma!) A történet baromi egyszerű, minden hozzávalót keverjetek össze egy tálban. Majd hengerré formálva, egy folpackba csomagolva vágjátok be a hűtőbe,…..
Személy szerint a csicseriborsóra kb. fél éve találtam rá. Jó pár éve jártam egy vegetáriánus étteremben, ahol megkóstoltam, de nem nagyon tudtam, hogy mit eszek. Az egy csicseriborsó curry volt, asszem.. Az elmúlt hónapokban viszont, mikor kitaláltam, hogy minél több alternatív ételt fogok…..
Sokan mondják azt, hogy nincs idejük főzni, nincs idejük enni, nincs étvágyuk reggel.. Ezek csak kifogások. Emlékszem, még vagy 10 évvel ezelőtt én is ezt mondtam. Nincs étvágyam reggel, túl hosszú időt vesz el a főzés.. stb stb. Viszont egy nap eldöntöttem, hogy kicsit odafigyelek és ha nem is…..
SoukupAgi 2016.06.06 21:42:39
@Capt. Hindsight: Hát, igen. Ezeket nem liter számra kell inni. ;)
Fittkalauz Superfood smoothie 2016.06.02 16:01:06
Sokan mondják azt, hogy nincs idejük főzni, nincs idejük enni, nincs étvágyuk reggel.. Ezek csak kifogások. Emlékszem, még vagy 10 évvel ezelőtt én is ezt mondtam. Nincs étvágyam reggel, túl hosszú időt vesz el a főzés.. stb stb. Viszont egy nap eldöntöttem, hogy kicsit odafigyelek és ha nem is…..
Fittkalauz Zabkeksz 2.0 2016.05.31 12:50:26
A hétvégén talán az év legpörgősebb eseményén vehettem részt a barátaimmal. Hol máshol, mint az Ultrabalatonon. Ez volt a 3. év a 3. megszerzett éremmel. Az előző évekhez hasonlóan most is tűkön ülve vártam, hogy már úton legyek Balatonaliga felé. Nem túlzás, ha azt mondom, hogy rajtam kívül másik…..
A kuszkusz (couscous) Nagyon népszerű köret, amit én is ismertem, de egyáltalán nem volt része az étrendemnek. Emlékszem, egyszer apukám hozott haza talán Izraelből. Úgy néztem rá, mint valami csodára. Fiatal voltam és rántott húson kívül mást nem nagyon ettem meg. Jó, megettem mást is, de elég…..
Fittkalauz Reform császármorzsa 2016.04.29 08:26:54
Nem vagyok óriási császármorzsa rajongó, habár hazudnék, ha azt mondanám, hogy anyukám császármorzsája egy kis házi baracklekvárral nem a világ leggyorsabb és legfinomabb "édessége". Egy  kedves ismerősöm felhívott egy edzés alatt, hogy épp a protein palacsintámat csinálja, de zabliszt helyett…..
Fittkalauz Maca 2016.04.26 16:14:19
Ebben a bejegyzésben tovább boncolgatom a superfood csoportját. Már megismertük a goji bogyót, a chia magot és most jöjjön a maca. Évezredek óta ismert a csoda gyökér, amelyet leginkább az Andok lejtőin találhatunk meg. Hatását tekintve röviden energizáló és potencia fokozó. Emiatt persze egyre…..
A saláta fogalma ne merüljön ki a mindenhol kapható cézár salátával, amit nem is rendes cézár öntettel csinálnak és a csirke általában az előző napi grill csirke maradéka. Szörnye hangzik, mi? Ami most következik, abban nincs maradék csirke és még cézár öntet replika sem.. Ez kérem füstölt lazacos…..
  A kizárólag kiszállításra specializálódott Attaboy már több mint két éve megnyitotta első éttermét a Síp utcában. A hamburgerekre, pizzákra és egyéb fini finomságokra szakosodott étterem olyannyira közel hozza a nagyközönség számára az ételeket, amennyire csak lehet.         Az étterembe…..
Fittkalauz Egyél sajtot! 2016.04.19 07:09:32
A sajtfogyasztásomat elnézve olyan vagy, mint Gombóc Arthur, csak kicsit vékonyabb verzióban. Szeretem a sima trappistát, a kislyukú- és nagy lyukú sajtot, az ementálit, a maasdamert, a mozzarellát minden formában, a camambert, a házi kecske sajtot, a krémsajtokat, a fetát, a köményeset, a füstölt…..
Fittkalauz Tortilla pizza... 2016.04.18 21:47:41
A képlet nagyon egyszerű. Nem is kell túlmagyarázni, mivel tényleg azt jelenti, amit a címben is látunk. Nem kell várni a pizzafutárra, nem kell pizza tésztát dagasztani és mindennel együtt maximum 20 percet vesz igénybe a gondolat felmerülésétől az első falat elfogyasztásáig. ..folytassam? Hát,…..
A holnapi nap kegyes lesz, mehetünk sziklát mászni. Elengedhetetlen a müzli, a csoki, a bármi, ami abban a helyzetben segít, ha valamit nagyon meg akarok mászni és épp kell valami finom. ...vagy csak szimplán kell valami finom. :D Szóóóval gazdagítottam a repertoárt egy köles szelettel, ami…..
SoukupAgi 2016.04.09 15:42:22
Fittkalauz Csíráztassunk! 2016.04.09 08:05:22
Nagyon nagyon sokat olvasgatok a reform életmódba beleeső témákról. Táplálkozás, életmód, sport, az alapanyagok, tanácsok, receptek, növények, alternatíva a hagyományos élelmiszerekre... ..ezt hosszan sorolhatnám, de felesleges. Hasonló kutatással jutottam el a csírákig és a csíráztatásig. Utána…..
Gyorsan finomat és zöldet. A napokban a csíráztatással mókoltam, így most mindenhez csírát eszek. :D..
Fittkalauz Vöröskereszt kampány 2016.04.06 11:55:12
https://docs.google.com/forms/d/1nh8zIdaqGfEppFzaR8zuvmwvz2akO3a3uVkvP6DiVeE/viewform?c=0&w=1 Kérlek, segítsetek a kutatásukban egy kitöltéssel!  Ági, Zsuzsi..
Ha valami, akkor a quinoa a reform ételeken belül óriási népszerűségnek örvend. Nem gabonaféle, szóval gluténérzékenyek is nyugodtan ehetik. Viccesen elnevezve a inkák aranya, ami igazából a libatopfélékhez (ne kérdezd) tartozó növény magja. Kiváló magnézium-, kálium-, vas-, e-vitamin- és…..
ééééés itt jön a non plus ultra, a brokkolis borsós müzli! A környezetem sejti, hogy mostanában kicsit nyűgös vagyok. Ezért baromira nem tudatos váráslóként szükségem van arra, hogy áldozzak a must have dolgok oltárán. Megint volt dolgom a HerbaHázban, így bekerült a kosárba a hiányzó láncszem is.…..
Fittkalauz Cerea - New bar 2016.04.01 15:58:46
Lassan havi rendszerességgel látogatom a HerbaHázat. Mindig csak 1-2 dologért szaladok be, végül plusz 3-4 másik "musthave" termékkel távozok. Iskolapéldája vagyok az impulzus vásárlóknak. Így esett meg ma is, hogy ezekre a nagyon furán hangzó müzlikre bukkantam. 4 ízben forgalmazzák a zöldséggel…..
A soron következő Superfood ma a Goji bogyó lesz. Óriási eszmefuttatást nem szeretnék tartani, mert még én is sötétben tapogatózok. Egy biztos, hogy egy időben eszegettem a reggelimhez, és mostanában is eszem és elhiszem, hogy épp nagyon egészséges vagyok. Mindenesetre utána olvastam, hogy miért jó…..
Fittkalauz Chia mag 2016.03.27 08:18:39
-Hogy mi?? -Chia mag! Igen, "csia mag". Nem olvastad rosszul.   A chia mag ma a superfood kategóriába tartozik. Habár ezen ételek csoportjának elnevezése Magyarországra szinte el sem jutott, de ennek ellenére a chia magot így is ismerik. A chia mag gyógyító tulajdonságai leginkább magas omega-3…..
Fittkalauz Superfood 2016.03.26 09:05:58
Mostanában nagyon érdekelnek az ebbe a csoportba sorolt ételek. Nem hiszek bennük elvakultan, de szívesen kipróbálom őket és némelyiket nap, mint nap fogyasztom is. Hiszem, hogy nagyobb bajom nem lesz tőlük, mint minden nap ennék valamilyen gyorskaját. A nol.hu-n találtam egy érdekel leírást…..
Fittkalauz Főszerepben a fehérje 2016.03.26 08:37:21
Nem vagyok híve annak, hogy mindent por állagban egyek / igyak meg, de valljuk be, hogy este 11-kor edzés után nagyon primitív megoldás, amihez megerőltetnem sem kell magamat. Hulla fáradtan megiszom, következő nap pedig nincs izomlázam és könnyebben is regenerálóknak az izmaim. Nem merek és nem is…..
Szvsz az olivabogyó a világ legfinomabb ételei között szerepel. Én inkább a feketét preferálom, de egy finom zöld is szuper. Teljesen felesleges elkezdenem sorolni, miért egészséges. Ez a bejegyzés most nem erről szól, szóval aki nem hiszi, járjon utána. A benne lévő értékes vitaminokon kívül nagyon…..