Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szumurri

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy érzem, elérkezett a pillanat, amikor egy sorozat már nem tud többet nyújtani. Több mint egy éve minden hétköznapon (+ néhány extra kiadásban) ebben a rovatban kezeljük kedves olvasóink vérnyomását, remélve, hogy hozzá tudunk járulni kávéköltségeik negatív…..
szumurri 2013.04.10 14:36:41
@prandelli: Moldova György: Gumikutya, XVII. fejezet. Csúcs...
    Hát téged, virágszálam, jól meg. Tudod, édes violám, amikor a Balog lelkész úr olyan pajkosul csippentett  a rózsás arcocskádba, akkor kellett volna gondolnod a szűzi tisztaságodra. Ilyen egy huncut emberrel nem megy egy ilyen csinosnak mondott  tulipánt a…..
szumurri 2013.02.09 21:45:44
@szumurri: Ez utóbbi előadáso valószínüleg kiskii-t is kielégítette volna, jó pár tanulmányra történt utalás :-)
A:    Sohasem volt párttag. Ez persze nem igaz, de olyan határozottan mondja magáról, hogy még el is hiszi. 1988-ban lépett be az MDF-be. Ez sem igaz. 1989 novemberében egy barátja, későbbi miniszter, Antall József egykori óvodatársa vitte el valahová, teljesen lényegtelen,…..
szumurri 2013.01.01 20:29:52
Drága Anyám,Csak két shilling. Ennyi mit adhatok, szégyellem, de nincs több.Kérem vegye meg Rosenak azt a könyvet, amire régóta vágyik az én kicsihúgom. Jobban vagyok. Az éji láz már nem gyötör. Használ a kenőcs amitjóanyám küldött. Jézus mondta, hogy ki elhagyja…..
1....a Dódi bácsitól kapta azt az órát a nagypapa. Persze az oroszok elzabrálták. Kisgazda volt, meggyőződéses kisgazda. Mindig azt mondta, hogy lehet szőlő nélkül élni, de nem érdemes. Aztán 1950-ben a kommunisták elvették a szőlőt, meg a présházat a pincével. Belehalt. Ezt…..
Eszenyi Enikő megkeresett, mert a Hír Televízió Civil Kaszinó című műsora egy korábbi adásában téves információk alapján valótlant állítottunk beszélgetőtársaimmal pályázatukról. Eszenyi Enikőnek igaza van, ezért készséggel és örömmel (meg persze szégyenkezve a…..
szumurri 2012.10.10 11:56:44
@Hörcher Ferenc:
Van aki figyelembe vette az Ön polgári foglakozását. Majd lefuttatott egy keresést a Web Of Science adatbázisán...
szumurri 2012.10.10 12:24:33
@Hörcher Ferenc:
Köszönöm a linket, bár már ismertem. Az adott esetben ez persze mellékszál, máshol már meg/ki-tárgyalta a bloggerek és kommentelők serege :-))
Csak ön vetette fel a "polgári foglakozás" dolgot...
      A FIDESZ-KDNP törvényjavaslattal akarja betiltani, hogy Karl  Marx német filozófusról utca legyen elnevezve Magyarországon.        Nem hiszem, hogy borzasztó dolog, hogy ezentúl nem lesz Taktaharkányban Marx Károly utca. El tudom képzelni a kiváló marxista téeszelnököt…..
szumurri 2012.10.02 20:26:13
@jotunder: " [...] hogy ilyen listak alapjan kirohognek Lanczit [...]" Pontosan erről van szó. Csak így egy csokorba gyűjtve láthatná a t. olvasóközönség az említett hölgy(ek) és urak szellemi tevékenységének lenyomatát (ill. annak hiányát)...
Az "egzisztencialis tonkretetel" nem tűnik reményteljes vállalkozásnak pl. egy S. Mária vagy akár G. Fodor esetében...
      Ez nem poszt, csak egy po, vagy inkább csak egy p.      Kihirdették az idei ERC Starting Grant eredményeket. Ez a fiatal kutatók részére kiírt legnagyobb uniós tudományos pályázat. 536 pályázatot támogattak összesen 800 millió euróval.  A kutatóhelyek szerinti…..
szumurri 2012.09.29 15:47:11
www.oecd.org/edu/eag2012.htm
- amennyiben erre gondoltál.
  Andrea Della Catena (1470-1526) reneszánsz filozófus, a Testa del Pene-i egyetem professzora, Vittorio Nanónak, Merda hercegének tanácsadója, Niccolo Machiavelli kortársa. Főműve, a Leccare il Culo az egyik legfontosabb késő középkori dokumentum a kormányzás művészetéről. Nano…..
Valamit egészen biztosan félreértek. Ennyire aljas még az orbánizmus sem lehet. Olvassuk családilag a hírt: Elfogadta a kormány a 2012. szeptember elsejétől érvényes felsőoktatási keretszámokat, erről Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beszélt csütörtökön a…..
szumurri 2012.01.07 18:58:54
Az oktpolcafe.hu/-t másnak is ajánlanám, sok témát vetettek fel a hozzászólók itt, amire ott van (persze nem mindenkit kielégítő) válasz...
A Megújul a magyar tanügy elnevezésű országjárás eddigi tapasztalatait firtató kérdésre válaszolva Hoffmann Rózsa azt mondta, hogy a várható változásokról szóló fórumokon még nem találkoztak "erős kritikai hanggal". És nem szakad rá! De legyen. Ha ez a büdös…..
szumurri 2011.09.30 14:32:33
@zsazsu4:
Hitelt érdemlő beszámolók szerint így zajlott le az államtitkári "konzultáció" kies városunkban:
Rózsi néni beszélt, a törekvő tanerők (udvariasan) végighallgatták. Azt gondolták a szerencsétlenek, hogy majd amikor befejezi az előadását, jöhetnek a kérdések. Az előadás befejeztével azonban nem a kérdések jöttek, hanem egy vidám bejelentés, miszerint a (ny)államtitkár asszonynak programja van, mennie kell...
Persze még így is volt lehetőség a kérdésekre - no nem a tanároknak, hanem a helyi képviselő-testület néhány tagjainak az államtitkári látogatás tiszteletére tartott állófogadáson. A jövőt firtató kérdésekre bátor válasz érkezett: "Nem tudom." Mindegyik kérdésre ugyanez a válasz.
   A kisvárost egyetlen olasz század védte, de amikor átkeltünk a folyón, visszavonultak Palermo irányába. Július 17-én egyetlen puskalövés nélkül foglaltuk el Rizzolit. Akkor még nem tudtam, hogy a háború számomra véget ért. Pár nap múlva Galvin ezredes kinevezett…..
... Klapanciusz ezenközben a másik országba került, amelynek ura a hatalmas Pazari király volt... A mindennapi életben a király az abszolutizmust felvilágosultsággal, a szigort nagylelkűséggel párosította. Trónra lépésének minden évfordulóján reformokat vezetett be. Egyszer…..
Szó szerint. Nem úgy, hogy: "..az én drága jó középiskolai tanárom ... bácsi, aki az emberi értékek garmadával vértezett fel engem, s nélküle egészen másvalaki vált volna belőlem...". Szóval nem így, hanem közgazdasági értelemben, pénzben kifejezve. Eric A.…..
 Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke beszédet mondott a Parlament felsőházi termében, a Gábor Dénes-díj átadásán. Sehol nem láttam nyomát a magyar sajtóban, az MTA honlapján kívül. Szerintem ez egy fontos beszéd, és szeretném ha többen elolvasnák.…..
szumurri 2010.12.19 21:08:45
@jotunder: Leginkább az, hogy átnézett rajtuk, s úgy tett, mintha nem értené, hogy pl. a természettudományos órák (fizika,...) óraszámának csökkentése a középiskolákban, a hallgatói létszámok csökkenése az egyetemek természettudományi karain, a természettudományos tanárképzés problémái nem maradnak következmények nélkül...
szumurri 2010.12.19 21:21:44
@maroz: Én inkább a valószínűségekkel játszom: megnézem "_most_ mit mondott" és eddigi tevékenysége alapján megpróbálom megtippelni, mennyi az esély arra, hogy az általa mondottak érdekében hajlandó-e tenni (!) is valamit.
Engem tulajdonképpen nem zavar a hellerágnesezés. Én is estem már a hellerágnesezés bűnébe, a magam ártatlanabb módján, pár hónapja a Spinozában, ami után észre is vettem, hogy hellerágnesezésem tárgya mintegy három méternyire ül tőlem egy másik asztalnál. …..
Addig is, amíg elkészül a Pásztörperc által megígért Nagy Illés Zoltán-poszt, összeszedtem Illés Zoltánnak az államtitkári kinevezése óta hozott néhány intézkedését, melyet nem környezetvédelmi szemtponból minősítenék — ahhoz ugyanis nem értek — hanem…..
szumurri 2010.10.05 20:31:15
@facile dictu:
Ráadásul a konkrét esetre földrajzilag se igaz a Kína szindróma.:-)))
A kérdéses (TMI-2) incidens ugyanis Pennsylvania államban történt, s onnan nézve a Föld másik oldalán az óceán van: www.antipodr.com/?addr=Harrisburg&x=159&y=29
szumurri 2010.10.06 19:55:31
@jotunder: Add fel, tündér :-)))
"Szeretnénk továbbá információt kapni arra vonatkozóan, milyen körülmények között szerezte Illés Zoltán az egyetemi tanári címet. Sokan szeretnék látni publikációit, disszertációit, habilitációs eljárása részleteit – már csak az egyetemi tanári közösség becsületének védelme érdekében." -írta Szatmáry Zoltán prof., de nem tudok róla, megkapta-e az iratokat...
Örülünk, Vincent? Orbán álma 2010.09.13 17:55:00
Aki esetleg azt gondolja, hogy most arról fogok írni, hogy Orbán valamiféle diktatúrát épít, fasizálódik, mitomén, és valami sátáni terve van arra, hogy legyen az ország örökös ura, az csalódni fog. Nem, nem gondolom, hogy ami itt most folyik, az teljesen OK, bizonyos dolgok…..
Levélírónk Dr. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár asszony egyik legutóbbi kijelentésén háborodott fel, nehezményezi, hogy a béremelést követelő Pedagógus Szakszervezet képviselőinek gyakorlatilag a szemébe nevetve, ostoba bohócnak nevezett minden pedagógust, aki ilyen…..
szumurri 2010.09.11 13:21:43
@ludimagister:
"lényegi változások belátható időn belül nem lesznek. " - nagyon valószínű.
Az általad "józanul gondolkodónak" nevezett pedagógusok - szerintem - nem is abban reménykednek, hogy hirtelen pénz terem a semmiből, hanem abban, hogy az aktuális kormányzat majd máshogy osztja el a tortát, s a közoktatásra nagyobb szelet jut.
szumurri 2010.09.13 13:40:55
@bontottcsirke:
Attól függ, mit tartunk problémának.
Amennyiben valakinek az a baja, hogy a tanárok rinyálnak (ahelyett, hogy pl. az érettségi rendszert bénítanák), akkor igaz a 2010.09.13.07.50-es gondolatsor utolsó mondata.
A probléma - szerintem - az, hogy az adófizető rossz közszolgáltatást (pl. oktatás) kap a pénzéért, s nincs esély arra, hogy a minőség javuljon, amíg az állam a bevételeit ilyen arányokkal osztja el, illetve ennyire ostoba és korrupt. Ez a probléma pedig akkor is fennáll, ha a törekvő tanerők egy szót sem szólnak...
 I.  Huszonegy évvel ezelőtt egy Orbán Viktor nevű fiatalember a Soros Alapítvány támogatásával elutazott az oxfordi Pembroke College-ba az angol liberális politika-filozófiát tanulmányozandó. Vele egyidőben a Soros Alapítvány támogatásával egy másik, Orbán…..
I. Joey találta ki az egészetKéptelen vagyok máshogy elkezdeni ezt a történetet. Pedig csakmagamnak mondom, senki sem hallja, és mégis, harminc év után is, mindigúgy kezdem el, hogy Joey találta ki az egészet. Három évvel voltidősebb nálam. Egy alabamai kisvárosban éltünk,…..
Almost a Fairytale .present. 2010.06.05 14:08:00
Jujj,na végre =Đ Süt a nap emberek,SÜT A NAP! =ĐĐĐPár órája ébredtem és annyira jó,hogy besüt a nap az ablakomon. Egyből jó kedvem lett tőle=ĐA tegnapi időjárás viszont kész katasztrófa volt...Hol esett hol,nem,hideg is volt,meg minden bajom volt még ezt…..
Ellenőrző Irígyek a tanárokra? 2010.05.18 08:00:00
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül választottunk egyet, ami -a mi véleményünket is képviselve- végigveszi az "érveket" és szisztematikusan végiggondolva azokat, válaszol is rájuk. Üdv Mindenkinek! Végig olvastam a kommenteket és sírni támadt kedvem a sok…..
szumurri 2010.05.18 16:10:16
@Bambano:
"Piaci szféra" vs közoktatás:
A bivajbasznádi Lekvárzsibbasztó Gépgyár új gépsorokat szerzett be. Az üzemeltetéshez speciális képzettség szükséges, az ehhez értő szakemberek száma azonban (különböző okok miatt) nem túl magas. A (sokadszorra) kiírt pályázatra jelentkező (megfelelő képzettségű és tapasztalatú) szakember fizetési igényeit a cég vezetése kénytelen kielégíteni, a tulajdonosok számára ugyanis elfogadhatatlan, hogy a drágán beszerzett eszközök ne maximális kapacitással működjenek, illetve a szakszerűtlen üzemeltetés következtében meghibásodjanak.
A bivajbasznádi "Hirig Ferdinánd" Gimnáziumban a Sors különös akaratából fizikát is tanít a nebulóknak. A fizika tanításához speciális képzettség (MSc tanári oklevél fizikából) szükséges, az ehhez értő szakemberek száma azonban (különböző okok miatt) nem túl magas. A (sokadszorra) kiírt pályázatra jelentkező (megfelelő képzettségű és tapasztalatú) szakember fizetési igényeit a gimnázium vezetésének eszébe sincs kielégíteni, inkább beküldi az órákra Gizikét, a drámatanárt. A tulajdonosok számára ugyanis elfogadhatatlan, hogy a "Hirig Ferdinánd" gimnázium többet fizessen a közalkalmazotti bértábla alapján járó minimális összegnél. A tulajdonos számára közömbös a gimnáziumban folyó munka minősége és szakszerűsége, mivel az okozott károk később jelentkeznek és nehezen forintosíthatóak, a többletköltség azonban azonnal jelentkezik és nagyon könnyen forintosítható.
szumurri 2010.05.18 16:25:37
@ktotti:
Nem. A tanerőt azért nem veszi fel, mert nem fél attól, hogy komoly büntetést kap a "Közokt. Törv. 17. par. 2. bek." megsértéséért. Aki büntethetne - a fenntartó - azt nem érdekli az ügy; akinek az érdekeit sérti a jelenség - a diák ill. a szülő - pedig panasszal élhet: a fenntartó felé. A kör bezárult.
Panem et circenses a 6kerben!Furcsa szórólapok terjednek a hatodik kerületben. Gondolhatnánk, hogy provokáció, de nem. Az eredeti forrás Illés Zoltán hivatalos honlapja. Lássuk! Valóban. Itt az idő a környezetváltozásra! Itt az idő, hogy befejezzük a választók hülyének…..
szumurri 2010.04.16 18:10:30