Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nonok

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kallerblog! Utas-sztrájk 2008.04.23 21:23:00
A mai napon mesélték kollégáim, hogy a BUSzSz "sztrájk" ami inkább polgári elégedetlenségi mozgalom, kezd átmenni inkább szemétkedésbe. Mivel én is olvasok BKV-Figyelőt, ezért hallottam az akcióról, és tőkéletesen megértettem volna, ha hétfőn azt mondja egyik-másik…..
Levélírónk régóta dolgozik telefonos ügyfélszolgálaton, így szerinte biztonsággal ismer fel hangokat. Egy nap a telefonja rakoncátlankodni kezd, ezért az diszpécser azt hiszi, csak szórakoznak vele. Névtelen visszahívásról, leparasztozásról, meghazudtolásról szól a ma reggel.…..
autózz! Mától gyökér leszek! 2008.02.15 12:45:00
Zsolt mögött brummognak a gyökér motorosok folyton, ezért úgy döntött, hogy a gyökérkezelésnek azt a módját választja, hogy ő is gyökér lesz a gyökér motorosokkal szemben. Tudom. Szóismétlés. Ma a napsütéses reggel nem csak az én kedvemet viditotta fel, hanem előcsalogatta…..
Eredetileg karácsonyra akartam megírni ezt a posztot, valami olyan címmel, hogy miért utálom a magyarokat, de aztán rájöttem, hogy ez azért túlzás, legyen hát inkább Valentin-nap. Mert az biztos, hogy a legtahóbb népek közé tartozunk, már amennyire ennek van értelme. (Hogy ugye…..
Torkonakadt Csütörtök-kollekciónk nem lenne teljes legalább egy étterem válasza nélkül. Szerencsénkre, illetve Ambrus szerencséjére a Kisrabló nem engedte el a füle mellett naiv ügyfele panaszát (3 óra várakozás után sem a rendelést kapták meg), úgyhogy a pincérnőjüknek…..
Kapanyél a szájból... kikirályság volán módra. Ez a történet 2006 decemberében esett meg velem. Elöljáróban néhány megjegyzés azoknak, aki előítélesek a kutyatartókkal szemben. A barátnőmmel együtt egy kutyát is kaptam, egy Westiet, aki 8 kilós, szobatiszta és igen jól…..
nonok 2008.02.08 19:52:02
Az a f@sz köze van hozzá, kedves Zelefánt, hogy a diktatúra legfontosabb eszköze volt az "oszd meg és uralkodj" elve szerint egymás ellen fordítani az embereket. Ha egymást marják, nem a hatalommal sz@roznak.
NMaGisteR küldte az alábbi cikket. -7 fokban kiraktak egy gyermeket a buszról. A Brennbergbányáról Sopron felé tartó 3-as autóbuszról leszállítottak egy kisfiút, mert nem volt nála a diákigazolványa. – Két nyolcéves ikerfiam Brenbergbányára jár iskolába – mondta…..
Zorgon egy igazi kisközösségi szarkavarást dokumentált alábbiakban. A problémája igen egyszerű, új szomszédai lettek az igen mulatságosan Hegyvidéknek nevezett kerületben, akiknek semmise jó, bárhova parkol. Nemtetszésüket eleinte verbálisan tudatták, a következő parkolóhelyen…..
nonok 2008.02.01 16:03:16
Sajnálom,megalkuvónak fog látszani amit szólok,de reménytelen!Sok nyugati,normális országbeli tapasztalat után mondom:nálunk - más kérdés milyen okból - a pszichopaták vannak többségben.(Lásd pl. közlekedés!)
Ha kellemes környéket,barátságos embereket,normális országot akarsz magad körül,menj el nyugati irányban!Én is ezt fogom tenni,ha rajtam múlik.Budapest egy másik kertvárosi részén lakom.Nálunk
sz@rral keni be a szemközt lakó elmebeteg
azon járművek szélvédőjét,amelyek a sajátjának gondolt területre állnak.Ebbe a háza előtti járda is beletartozik,amit "saját" gyümölcsfákkal ültetett be.Már évek óta termőre fordultak,de senkit nem "zavar" azok közül,akiknek hivatalból dolga lenne vele.
Míg engem megbüntetnének, ha nem takarítanám a havat.Velem az a bökkenő,hogy én nem vagyok elmebeteg.Az egész utcában egy normális ember van,akinek nincs valamilyen agybaja és normálisan kommunikál.Túl rossz arány.Főleg úgy,hogy tudom:hasonló adottságú,nyugati országbeli lakókörnyezetben az egész
utca úgy működik,mint valami folytonosan bulizó,kiterjedt baráti társaság.
Nem igazán tudunk pontos dátummal szolgálni, de szinte bizonyosnak látszik, hogy az elmúlt hetekben (vagy hónapokban?) lopva, mondhatni fű alatt megérkezett Magyarországra a fejlett nyugati civilizáció legjobb szénsavas narancsüdítője, a francia Orangina (hivatalos .eu-s honlap itt, a…..
Úgy látszik a polgárbarát sógorok szolgálnak még néhány érdekes történettel. És van abban az észrevételben valami, hogy nagyjából az osztrák rendőrök úgy kezelnek bennünket, mint a mieink a román és ukrán rendszámú autósokat. Tisztelt Zugügyvéd! Édesapám a…..
nonok 2007.12.05 21:42:10
Sajnálom, aki nem teljesen jogosan esik bele a szórásba, de érdemes egy kicsit tárgyilagosan, pártatlanul megítélni az ügyet! Lehet, hogy azért nem lát osztrák gépkocsit a rendkívüli vizsgálaton, mert ott valóban arról szól a rendszeres műszaki vizsga, amire való: a biztonságról és nem a haverságról, meg a jattról. Ahogyan egy gépjármű-vezetői tanintézetnek dolgozó ismerősömtől hallom, a jogosítványok megszerzése is hasonlóan működik nálunk. Úgyhogy azon sem csodálkoznék, ha a sógorok előbb-utóbb bevezetnék a rögtönzött KRESZ- és járművezetői vizsgát a határon átruccanó "keletieknek". Nem ők tehetnek arról, hogy mi itt tartunk. Hanem az elmúlt 18 évben már jórészt mi magunk. Az önkritikátlanságunk például.
Mint ahogyan az sem véletlen, ami a műszaki hiányosságok miatt Ausztriában szakadékba zuhant kőszegi busz, gyerekek halálát okozó esete óta történt nálunk. Néha bizony a magyar iskolák előtt is műszaki vizsga folyik, mielőtt az aggódó szülők egy-egy viharvert lélekvesztővel elengednék kirándulni gyerekük osztályát. Mert a hazai hatósági gyakorlatra szinte semmi hatása nem volt a kőszegi busz ügyének. A vétkes sofőr – a magyar sajtó által szinte titkoltan – megkapta a maga 8 évét, Ausztriában! Nálunk meg a tanulságok levonása azóta sem történt meg.
Tehát talán óvatosan azzal a szálkával, mielőtt a gerendát kihúznánk a szemünkből!
Találtam pár képet, mely a megboldogult Szovjetunióban megálmodott buszmegállókról szól. Napjainkban fellelhető még az orosz sztyeppéken buszozva egy két ilyen (azt hiszem megengedhetem magamnak az effajta szót) műalkotás. A korra és eszmére nagyon jellemző alkotások, itt-ott…..
Úgy tűnik sikeres volt a Vodafone nem korlátlan mobil 3G-s internetének reklámkampánya, mert szeptember óta nem tudják kiszolgálni előfizetőiket. Két sztorink is van már, az elsőben Júlia azon akad ki, hogy leginkább 0 sebességű internetére a "folyamatban vannak a…..
A mai magyar politikai erők és oldalak az égvilágon semmiben nem képesek egyetérteni, egyvalami azonban úgy tűnik, közös pont: utálják a piacot. A piac ugyanis a megtestesült Gonosz, mert elnyom, kizsákmányol, és Ő jól meg is él belőle. Ő, mármint a Piac. És valóban! Az…..
A pofátlan magyarországi cégek például abból élnek, hogy a fogyasztók nem olyan rabiátus, durva, tízlábú állatok, mint a Homár, aki az alanti sztori elején mutatott volna be egy kétkaros ámbráscetpéniszt a vodafonos ügyintézőnek, amikor az benyögte, hogy készpénzzel nem…..
nonok 2007.11.20 20:52:42
Két hete megírtam a Homárnak egy 3 éves rémregény vázlatát.Két db vodafone-os szerződésemről,amelynek bevezető eseménye egy tisztán bosszúból kikapcsolt telefonom esete volt,amikor 2 éve éppen Németországban jártam.(A bosszú oka volt,hogy köszönés nélkül merészeltem letenni a telefont, amikor kiderült,hogy teljesen fölösleges,zaklató hívásuk 6 perces roaming-díját is én fizetem.)
A végső esemény – az utolsó csepp,illetve hideg vizes vödör – egy itt leírt esethez hasonló ügy. Augusztus végén kipróbálásra elhoztam egy vodafone-os mobilnet modemet azzal, hogy 3 napon belül visszavihetem és a 20.000,- Ft kauciót is visszakapom. Visszavittem, mert a sebesség az ígértnek éppen a huszada, huszonötöde volt. A pénzt meg én sem kaptam vissza azóta sem, pedig már a 90. nap is elmúlt. Azóta persze mindkét előfizetéssel a T-Mobile-nél vagyok. Az itteni mobilnet meg tényleg ADSL sebességű és ezt állandóan, mindenhol – ahol használom – stabilan tartja. Igaz, hogy itt van adatforgalmi korlát, de legalább azt kapom, amit ígérnek.

Legfőképpen pedig nem az ellenségüknek tekintenek, mint a VodafoNE!

A Homárról pedig annyit, hogy történetem, amelynek megírására elég sok időt szántam, valamiért - e-mail ígéretük ellenére - nem jelent meg. Talán csak nem ugyanazon okból, amiért ez a fenti történet is csak 1 pontot, minimumot kapott a szerkesztőktől. Míg az olvasóktól meg a maximumot... Hát nem érdekes?
        "Rövid távon a navigációs rendszerek gyártóit féltem leginkább a mostani változás miatt, hosszú távon pedig az internetes cégeket" - mondta nemrég Ralph Kunz, a Nokia alelnöke. Aranyos, hogy így aggódik értük… De miért is? A…..