Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anyafej

16 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elegem van ebből a dilettáns, lekezelő sítulsból. Ebből az én vagyok a császár itt én hozom a szabályokat játszmából ! Kiborított az alsós tanítő nénink, immáron nem először. A drága nyanya tanítja az írást, olvasást, éneket és némi tesit. Már az is hallatlan, hogy…..
 Bejutottunk. Hurrá!-ezt kellett volna éreznem, de ehelyett elöntött az aggodalom, hiszen az óvónőket egyáltalán nem ismertem.Hát... addig volt jobb.Mostanra kiismertem a rendszert is meg őket is és egyre kevésbé akarom, hogy a gyerek oda járjon, miközben végig…..
Két dolgot kérdez majd minden 3 éves gyerek anyukája a másiktól a játszótéren: 1. ti hogy jutottatok be az oviba? 2.mennyibe került....Az ország összes ovijába holnap kezdődik a beiratkozás.Én is teljesen tanácstalan vagyok a saját 3 évesemmel a szárnyam alatt. Van ugyanis a…..
Brigitta hétfőn délelőtt járt NST vizsgálaton a kórházban, akkor már pár napja 15 perces fájásai voltak. Az ügyeletes orvos - mivel nem volt fogadott orvosa- megvizsgálta, majd mivel elvileg még három hete hátra volt,hazaküldte.”Pihenjen anyuka!”- felkiáltással.…..
A honlap alapján vonzónak tűnt a játszóház, amiből több is van az országban, az árai sem voltak riasztóak, így hát leteszteltük.Elsőre riasztó látvány tárult a szemünk elé, lepusztult gyárépület egy kietlen környéken, az utcán kátyúk és sár, a közelben ipari…..
Anyafej 2010.02.01 22:45:10
@nbrigus: Persze: www.kolyokpark.hu ,ahol mi voltunk az 1047 Budapest, Attila u. 156-158.
Jó szórakozást!
Már meg sem tudom számolni, hányszor hallottam ezt a mondatot. És a vége mindig ugyanaz: néznek! De minek? Íme az ál-szülői magyarázatok:,mert megőrülök ( én a szülő) a csöndben! Nekem is jogom van az emberi (!) hanghoz. És különben is úgysem nézi a gyerek, csak ha…..
 Mi már a harmadik gyerekorvost fogyasztjuk és még csak két és fél éves a legnagyobb gyerekünk. De nekünk legalább szerencsénk volt, mert két barom után végre egy becsületes, alapos orvost fogtunk ki. Eleinte voltak kétségeim, hogy most akkor velem van a baj, hogy két év…..
Sok kisgyerekes szülő dilemmája éjszaka: ha sírni hagyom megzakkan, ha nem hagyom sírni én zakkanok meg.Detti határozott irányvonal alapján neveli kisgyerekét, hagyja sírni, ha nincs nagy baj akár hosszan is. Anna épp az ellenkezője, ha megnyikkan a gyerek már rohan is.…..
Mi a lényeg? Döntsél szülő, a te gyereked ! Nehogy már ezt mi (házi)orvosok eldöntsük helyetted!Én meg csak pislogok és kapkodom a fejem a legújabb hírekre, de már nem látom az erdőt a sok fától. Már akkora szart kavartak ezzel kapcsolatban, hogy a saját gyerekorvosunk is két…..
Már a könyökömön jön a ki a mai divatra rárepült marketing és legújabb vendégcsalogatás, a „baba barát szálloda” fennhangon való hirdetése. Az az igazság, hogy a puding próbája az evés. Ezt már a nagyanyáink is jól tudták. Így aztán nem maradt más hátra ,mint…..
Anyafej 2009.11.08 22:19:07
@JanetKing: NA, ez tök jól hangzik. És arany-árban mérik? Tömeg van? Vagy a lóvé kiszűri a tömeget...???
Anyafej 2009.11.20 15:29:19
@emzéperiksz: CSak autoból, elmentünk mellette. Nem hagyott nyomokat....pedig az ára csodás !
Anyafej 2009.11.20 15:31:18
@omni: Kértem én tőlük is ajánlatot 4 éjszakára, 2 gyerekkel, félpanzióval.Több,mint 300ezer volt!!!
 Elegem van a napi plusz nem is tudom már hányadik „kötelező” hisztiből, amit ezúttal a fogmosás jelent. Eleinte- kb 1 éves korig- hagytam a gyereket, hogy had bohóckodjon a fogkefével.Legalább szokja, hogy azzal a fura tárggyal benyúlok a szájába. Helyesebben ő…..
  Hagyják kint már azt a babakocsit! - rivall ránk a játékpalota határozott negyvenes hölgy recepciósa – kinek bajszán katonásan sorakoznak a morzsák - két csámcsogás között, a parizeres szendvics fogyasztása közben. A - mégis hol? - kérdésre a határozott –…..
Én személy szerint az első gyerekemet tápszereztem a másodikat meg szoptattam, úgyhogy van tapasztalat bőven. A vége az,hogy mindkettő nagyon kötődik hozzám, semmi különbség. Egyik sem betegeskedik, ez is tévhit a tápszerről. A legdühösebb mégis az úgymond…..
 Mi a jó? Nekünk? Vagy inkább a nagytesónak? Vagy épp az anyagi helyzetünk diktáljon? Vagy bízzuk a szerencsére? Tegyük fel, hogy minden körülmény adott. Szűkítsük a kérdést :a kis korkülönbség( max 18hó) , a közepes( 18hó-2.5év) vagy a nagy a legjobb? Mivel nálunk…..
 Banális, de probléma. Már vagy ezer könyvet, újságot elolvastam de még mindig nem látom tisztán, hogy akkor most a 2 éves gyerekemnek mi is lenne jó. A magyar szaktekintélynek számító Dr.Vekerdy Tamás mindig is azt mondja, hogy a gyereknek 3 éves koráig az anyja mellett a…..
Anyafej 2009.11.08 22:12:04
@JanetKing: Persze , a család is közösség, de a gyerek számára ISMERT. ÉS itt pont ez a lényeg. Az egész életben (kezdetben) mindig ismeretlen közösségben kell boldogulni.CSak azt nem tudom még mindig, hogy akkor mi legyen azzal a 2.5évessel, aki félénk és a homlokára van írva, hogy "nyomjatok el zsarnokok". AZt erőltessem, hogy kisebb legyen a fájdalma vagy hagyjam. MElyik legyen?
Anyafej 2009.11.08 22:16:37
@süsümama: A bölcsi nem egyenlő a ringatóval, tornával vagy a játszótérrel. Egy óriási különbség van: Anya nincs ott !!!! Nem látnia kell a gyerekeket, hanem megegyezni velünk kb percenként (ki mivel játszik) , szabályokat betartani ( mikor eszünk, iszunk...stb)felnőtt "szemüveg" nélkül.Persze ha otthon tud maradni anya vele, az a legjobb. Vagy mégse? AKi félénk annak mi a jó?
Anyafej 2009.11.08 22:17:10
@süsümama: listán van a téma.... csak figyelj ! :-)
Kint iszonyat orkán süvít, a tuják vége a földet nyaldossa, az eső meg csak kopog a tetőn. Siralmas minden odakint, mi meg itt bent a lakásban. Igaz, nem egy garzonban lakunk, de 1 hét alatt már kezdtem azt hinni ez mégiscsak 30m2. A gyerekek ( 1 és 2 éves ) már az összes…..