Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nephes

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy érdekes reklámfilmet mutat ma be a Szívlapát, amely a jól ismert egyszázalékos kampány jegyében készült a Magyarországi Református Egyház (MRE) megbízásából. Ez idáig rendben is van, hiszen minden közhasznú szervezet kampányol azért, hogy az adózók nekik ajánlják fel…..
A könyves bloggerek világában szinte állandóan zajlik valamilyen játék, amit a szerzők amolyan "Add tovább!"-jelleggel örökítenek egymásra. Ezek közül már több felkérés is érkezett hozzám, de eddig ilyen-olyan okok miatt mindegyiket elhárítottam, bár meg kell…..
Jókai Mór A kőszívű ember fiai egy olyan könyv, amit mindenki ismer, - vagy legalábbis ismernie kéne. Ami engem illet, én a tegnapi napig csak az íróra és a címre emlékeztem. Ugyanis mikor nekünk ez a regény kötelező volt, én a könnyebb utat választottam: a rövidített…..
Lassan lecseng a VB-láz, el-eltűnnek a vuvuzelaárusok, a mellberúgós .gif-ek, Dunga, Domenech… mindaz, amin röhögtünk vagy szenvedtünk a világbajnokság során. A jelentőségteljes, mély, komoly dolgok megmaradnak, de az élet törvényei szerint a pocsék vagy csupán nevetséges…..
Vége. Iniesta a 116. percben eldöntötte a mérkőzést, világbajnok lett Spanyolország, valljuk be, megérdemelten. Mindenekelőtt gratulálunk a hispánoknak, ahogy a sportszerűség ezt megkívánja. Apropó, sportszerűség. Az Oranje meggyőződésem szerint annak köszönheti ezt a…..
Már csak egy vágyunk van:   ..
Nephes 2010.07.07 07:44:58
@icceman: Hát akkor holland vb-cím lesz, mert Paul polip, a spanyol ládához ment kagylót enni; és tudjuk, hogy ez mit jelent...

Hajrá Hollandia!!!
Ma délután elintézzük a tótokat, amiben nagy szerepe lesz az Oranjét buzdító szurkolóknak is. Íme pár őrült figura, akik velünk együtt szorítanak  Hollandiának: ..
Nephes 2010.06.29 09:54:35
@Kazimír: Szerintem azért a brazilok se annyira jók, még ők sem kerültek össze egy igazi ellenféllel. Na de majd pénteken!
Én 3-2 tippelek Hollandiának, aztán meg sem állnak a döntőig...
Lásd még itt – a szerk. Néhány megjegyzés a VB-dal elrettentő interpretációja kapcsán. Igen, az m1 által végrehajtott emberiségellenes hangfegyverről beszélek.   Felmerül a kérdés, miért kell a világbajnokság közepén az amúgy is ötszázszor ismételt reklámok…..
Bookline Ki mondja el? Nyertesek! 2010.06.10 14:42:00
Lezárult pályázatunk, így azok között, akik május 14. és június 6. között a journal@bookline.hu e-mail címre elküldték kedvenc könyvükről írt ajánlójukat 10 db 5000 Ft értékű Bookline vásárlási utalványt  sorsoltunk ki.Ígéretünk szerint, azok akik a Bookline…..
Dan Brown könyveit nagyon szeretem, s mindig izgatottan várom, hogy egy új írásához hozzájuthassak. Általában felkészülök az olvasáshoz, felöltöztetem a lelkem a várható élmény befogadására, mint Antoine de Saint-Exupery "Kis herceg"-e készült a találkozásra...…..
Inda gépház Blog.hu karbantartás 2010.06.08 17:35:00
A tegnapi jól sikerült karbantartás után ma éjszaka bővítjük a blog.hu statisztikáért felelős szerverét. Várhatóan éjfél és hajnali kettő között a statisztikai adatok nem lesznek elérhetők, illetve a mérés sem zajlik majd.A kiesett adatokat sajnos nem tudjuk visszanyerni,…..
Május 14. és június 6. között tartó játékunkban 100 szörnyet és 10 db 5000 Ft értékű Bookline vásárlási utalványt sorsolunk ki azok között, aki a Bookline Journal oldalán hozzászólnak cikkeinkhez, vagy a journal@bookline.hu e-mail címre elküldik kedvenc könyvükről írt…..
Az új kormány népszerűsége úgy tűnik tényleg az egekben járhat, mert arra a történelmi pillanatra ébredtünk, hogy Orbán Viktor Facebook fan page belehúzott és leelőzte az eddig fejhosszal vezető ellencsoportot, a Vajon lehet-e több rajongója ennek a szép almának, mint Orbán…..
   Kedves Olvasóim!   Néhányan az érettségizők közül a szóbeli magyar nyelv és irodalmi vizsgáikra készülve időnként „elvesznek” a rengeteg tudnivaló között. (Vagy azért, mert már sok mindent tudnak )Ha a tételcím egy költő bizonyos…..
Lassan indulnom kell a televízióba, itt az ideje tehát, hogy - az első fordulóhoz hasonlóan - ismét összefoglaljuk a ma estével kapcsolatos legfontosabb válaszra váró kérdéseket. Az már most látszik, hogy mindenhol érvényes (és egyben eredményes) lesz a voksolás, azaz minden…..
Megint van poszt, s ha azt hittétek, a TV2 bérgyilkosai végeztek velem ördögi tervük felfedéséért, tévedtek. Hátulról támadtak, szellemi épségemet most az RTL Klub akarta elvenni tőlem, pontosabban egyik barátom, aki elküldte ezt a videót. Már bizonyára láttátok, az Index (és…..
csox Herkentyűburger 2010.04.18 10:58:00
Spongya Bobos csokit találtam egy CBA-ban – nem is tudtam, hogy van ilyen. Nem vagyok túl nagy rajongója a sorozatnak – jellemzően a gonoszkodó Tunyacsáp a kedvencem, meg a csokieladós epizód, természetesen – mert szerintem elég kis egyszerű. Mindenesetre a csoki…..
A jelenleg felnövekvő generáció nem tartalmaz Petőfiket. A jelenleg feltörekvő generáció legnagyobb része – és itt szögezzük le, „a jövő értelmisége” címkével ellátott gyerekekről beszélek, nem a lepukkantabb gimnáziumok közepes osztályzatú tanulóiról…..
Nephes 2010.04.15 20:12:00
@hererál: Nana! Azért ennyire ne sarkítsd le a dolgokat. Egyébként meg ha valaki akkor ellen akart állni biztos megtehette volna
A lényeg az, hogy senki nem lát más fejébe, csak a saját gondolatait ismeri. Igaz befolyásolható, de ahhoz, h befolyásolható legyen, vmilyen módon muszáj egyet értenie azzal, aki manipulálni próbálja.
Meg sztem, a fiatalok inkább lázadók, tehát ha lehet, inkább ellent mondanak a szülőknek.
Nephes 2010.04.16 09:36:47
@hererál: Az is, hogy a fiatalok a szüleikre hallgatnak...
Meg nem is csak velük érintkeznek, tehát nem csak egy véleményt hallanak évekig.
Még ha zárkózottabb fiatalról is van szó, akkor is itt a világháló.
Szóval továbbra sincs igazad! A kamaszok pedig, igenis foglalkozzanak a politikával, hiszen ők jelentik az ország jövőjét. Úgy hogy jogunk beleszólni és véleményt alkotni, sőt kell is, hogy utánanézzenek és belelássanak a dolgokba!
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Nephes 2010.04.11 22:46:42
@török gábor: Nem vagyok nagy matekos, de ez csak 31 az 57-ből...
Hajdú-Biharban lesz?
Nephes 2010.04.11 22:49:34
@ámbátor: Köszönjük!
Nephes 2010.04.11 22:52:10
@tabor: Közben már leesett...
Késő van már :D
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
Nephes 2010.04.11 12:53:08
@érdeklődő: Akk valószínűleg kicsiny városom választóhelyén félre vannak informálva!!!
Ami szerintem szégyen a városra nézve, na szépen vagyunk!
Nephes 2010.04.11 13:01:58
@érdeklődő: Igen, igen. Én is így tudtam, hogy csak a parlamentin kapok. Rá is kérdeztek h első szavazó vagyok-e. Mondtam , h igen. Erre megnézték, h 19 éves vagyok így nem kaphatok. Innentől már nem volt kedvem reklamálni...
Nephes 2010.04.11 13:08:41
@callahan: Dehogyis!
Épp ez a baj, h mindenkinek jár aki elsőként vesz részt PARLAMENTI szavazáson!!
Tehát 21 évestől lefelé mindenkinek!
Mindjárt megyek vissza reklamálni!
Egyébként rákérdeztem az elsovalaszto.hu oldalon és ott is szabadkoztak, hogy írjak egy címet és szerdára küldik!!
A Fidesz ajánlószelvényeinek jelentős részét meg kell semmisíteni… …amennyiben az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság döntése jogszerű. Írtam volt itt a minap, hogy a Fidesz debreceni szervezete megjelentette azoknak a helyeknek a listáját,…..
Eléggé össze kellett zsugorítanom a térképet, de szerintem így is le fog jönni a problémám.Szóval az LMP mindenkit szeret, és mindenkihez van egy kedves szava. Próbál minden rétegnek olyat mondani, amitől azt mondjuk, hogy csak rátok akarunk szavazni. A száraz tények azért mást…..
Nyilvánosságra hozták a Fidesz-közeli helyek listáját. Kétmillió ajánlószelvény összegyűjtését tervezi a Fidesz – ez a nap híre. Hatalmas szám! A célok pedig nyilvánvalóak: 1. Amit mi gyűjtünk össze, azt nem kaphatja meg más párt jelöltje, tehát jól megnehezítjük…..