Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ugromokus

26 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Befizettuk egy irodanal a dolgokat, eleinte nagyon tartottunk az ilyentol, de ugy gondoltuk ideje kiprobalni. 1300as utat odaadott a csaj 1100ert. Alkudni meg se fordult a fejunkben. Az esos evszakra hivatkozva adta oda ennyiert, meg keves a turista meg kicsit hezitaltunk is...Megjegyzem a masik…..
ugromokus 2009.08.29 16:19:20
@jucipotter:

Helo,
Chiang Mai-ban fizettük be. Vagyis a helyszínen. Egyénileg mentünk a Bangkok-Kanchanaburi-Ayutthaya-Chiang Mai útvonalon. És Chiang Mai-ba fizettük be. Ott több helyen is találsz ilyet. Viszont anno meglepő volt,hogy többszáz baht-os eltérések is voltak ugyanazon út között különböző irodáknál. Ez érdekes volt számomra, ekkora szórást anno máshol nem láttam, csak északon. Azóta már jártam kint jópárszor, de sajnos új infóm erről nincs.
Üdv. Ricsi
VietnámSzóval nagy várakozás előzte meg részemről Vietnámot, különösen ezt a térséget...az országban már jártam, de csupán Saigon-ra és a Phu Quoc-ra futotta még Kambodzsából átjövet egy kis pihire 2008 januárjában.Az út nem volt egyszerű Hanoi-ba de túl lehet élni.…..
Üdvözlet...Rég jártam már erre...hazaérkezésem után viszonylag hamar visszaszoktam az itthoni dolgokba. Nem mondanám,hogy felhőtlenül jól érzem magam itthon. Hiába a kalandvágyó lélek az már csak utazna...és ilyen vagyok egy kicsit én is. De ez nem jellemrajz...azért ültem most…..
A blog írása félbemaradt...vagyis kb az első hét után már nem nagyon tudtam írni és nem is akartam, de az első naptól vezettem naplót...ennek digitális formája hamarosan érkezik és elkészül, úgy számolom, hogy illusztrálva és begépelve szerkesztve igény szerint és…..
Most probalok 3x a blogba irni, mindig kikapcsolt ez a hulye gep, ha most is ki fog feladom, es nem fogok irni. Egyszeuruen mert elegem lesz es szetverem majd ezt a hulye gepet meg az egesz kavezot es a kurva tulajt is mindjart. Na szoval Vientiane-t kovetoen elindultam Luang Prabang fele, 421 km-t…..
Adventures Még 7 nap 2008.11.17 19:27:00
Kicsit nehéz most bármit is írnom, egy hét múlva repülök, 8 nap múlva ilyenkor már valószínűleg túlvagyok egy újabb Bangkok-i éjszakán. Vegyes érzelmekkel tölt el a dolog, örülök meg nem is...ennyire még nem vállaltam be a dolgokat. 35 nap, 4-5-6, vagy ki tudja hány ország,…..
ugromokus 2008.11.24 00:04:35
Vanyek, mindenképp megfontolom amit írtál, köszönöm az észrevételt. Lehet úgy volna helyes, hogy jegyzetelem mikor mit és mire költök, aztán majd aki igényt tart rá annak esetleg elküldöm. Mivel bármilyen meglepő a hátizsákost részesítem előnyben, és az elég távol áll a bankkártyás turisták által megszokott dolgoktól. Anyagiakat azért vezettem le, mert nagyon jó áron vettem a jegyet, leírtam hogy ment a vízum beszerzése és mibe került. Sokakat ez érdekel első sorban, én csupán szeretném megvilágítani,hogy 2-3 Horvát tengerpartos nyaralás helyett lehet ezt az alternatívát is választani...Fontos,hogy kint mennyit költök, mire és hogyan teszem mindezt, és ezért cserébe mit kapok. Nem akarok dokumentumfilmet forgatni, se könyvet írni, semmi. Oktatni se akarok mást. Csupán rájöttem hogy manapság az útikönyvek nagy része már csak az üzletről szól, vagyis nem hiteles. Emberek beszámolóiból rengeteget merítettem, ha Ők nincsenek akik leírták hova hogyan, én se jövök rá arra amire rájöttem. Nagyon sokan vagyunk így ezzel...hogy kaptunk ismeretlenektől valamit, amit információnak hívnak, ami hatalom, a hatalom meg pénz...ergo amit elmondanak az által pénzt spórolhatunk meg.
Ezt így levezetve, igenis értelmet nyert a dolog. Köszönöm az észrevételt. Ez nem arról szól,hogy ki mennyire van tele, hanem hogy mibe kerül egy ilyen túra. Előző blog-omba is volt összeg írva...ott senki se tette szóvá,hogy 30nap Thaiföldön megoldható 250ezer magyar forintból, inkább örültek, hogy ez valóban lehetséges.
Adventures Vízum és pár dolog... 2008.11.11 11:02:00
Újra hallatok magamról, nem mintha olyan sokan olvasnának, konkrétan kb senki. Még erősen itthon tartózkodom. Egyesült Arab Emirátusokba a vízum elintézve, nem olcsó mulatság, Emirates-en keresztül 16ezer szép magyar forint. Kemény másfél, két nap kinttartózkodásért azért már…..
Adventures Prága 2008.10.28 13:50:00
Közbe becsúszott egy Prágai utazás, jött a nagy semmiből...és tarolt.Nahde akkor részletezzük egy kicsit: Máté barátom intézte...senkit se ismertem, de ez nekem sose volt gond. Előtte este Bp-n aludtunk Davka barátomnál, nem sikerült rosszra az az este sem, de másnap reggel korán…..
Üdvözletem mindenkinek aki ide téved... Nem is tudom hol kezdjem, talán egy kis bemutatkozással jó is lesz...Jelen pillanatban 24éves vagyok, Pécsett lakom - ezen nem nagyon szeretnék változtatni - egy családi vállalkozásban dolgozom.Ez az oldal azért jött most létre, hogy…..
Mivel az út során tudtuk, hogy nem megyünk át Kambodzsába, ezért hogy ne hiányozzon a kultúra se az útból beiktattunk egy Ayutthaya-i látogatást.Hogy jutsz el ide?A válasz nagyon egyszerű. Átlag turista befizetné ugye a légkondis VIP buszra meghirdetett 350baht-os jegyet. Az átlag…..
Szóval a vonatút elviselhető volt. Kalauz szól hogy hol kell leszállnod, teljesen pozitív a légkör, ha szomjas vagy, vagy esetleg éhes az is megoldható mert le-fel szállnak az árusok. Árakat nem tudunk mert mi minden ilyen jellegű igényünket kielégítettük az út előtt. Érkezés…..
Szóval leszállt a gépünk a reptéren Bangkok-ban. Szép és jó, új reptér. Jól ki lehet igazodni, semmi gond. Ha be akarsz jutni a Khao San Road-ra, akkor az AE2-es jelű buszt keresd. Nagy gond abban az esetben sincs,ha esetleg nem találnád. Mert akad Taxi. Állami szervezésű, fix…..
Ricsi blogja Hazaértünk... 2007.07.22 17:48:47
Üdvözletem Mindenkinek!Ha egyáltalán olvas még valaki :)Szóval itthon vagyunk, szép volt, jó volt, kalandokkal és élményekkel teli egy hónap volt. Sokmindent átéltünk. Egy idő után már nem vezettünk olyan részletesen Blog-ot, volt ahol a net se volt túl jó, és volt hogy…..
Ricsi blogja Ko Tao 2007.07.13 14:27:00
Atjottunk Tao-ra. Ejszakai hajozas, egesz utat megszervezos dologgal. Durva volt. Kibirhato, olcso, de durva. Ki ne probaljatok!Soha! De ez volt a legolcsobb, itt a Tropicana REsort-ban lakunk, aranyos kis hely,de ennyi.Pont eleg. Melletunk a Buddha View Dive REsort, ahol Vera majd beleveti magat a…..
Ricsi blogja Koh Phi Phi 2007.07.05 07:44:43
Szoval megerkeztunk, szep es jo. Hajoval, vagyis Longtail boat-al irany tovabb a Rantee bay -re, nem volt egy tul jo valasztas. Nyugis, de ennyi. Egesz partszakaszon kb 20 vendeg, ez korulbelul 3 szallashelyre lebontva.A Rantee Hut nevezetu helyen szalltunk meg. Itt se kaja, se viz, csak pia, ha…..
Ricsi blogja Utazas Phi-Phi-re... 2007.07.05 07:17:35
Hat igen...Chian Mai-bol az ut idaig egeszen pontosan 42 ora volt..mondjuk hozzateszem busszal, minibusszal, hajoval is toltuk, de igy jottunk ki legjobban anyagilag..Megszenvedtuk..Chiang Mai-Bangkok: busz nem volt tele, okosan be is foglaltunk negy helyet rogton, hogy tudjunk majd aludni.Kis…..
Ricsi blogja Kepek - regebbrol... 2007.06.30 15:02:38
Bangkok - kikoto egy haznal... Vera kokuszt szurcsol... :)         Vera enni szeretne...es fog is :)1 uveg viz mindig legyen nalatok.....
Ez meg egy regi kep, a Khao San Road-on keszult.Szoval a tegnapi nap atjttunk Kanchanaburibol ide Azutthayaba, kb 5 ora volt az ut, es Suphan Buri-ban kellett buszt valtanunk, konnyen kivitelezheto, faraszto, mocskos. De olcso. Kettonknek nem volt 200 baht az ut. Egy kis szokasos kavargas,…..
Akkor kb onnantol folytatjuk , hogy elmentunk bringazni. Ami szep es jo is volt. Kwai folzon ativelo hires hid, az ido szep, hidon atsetalas, fenykepezes. Tenyleg jo. Masik oldalon elefantsimogatas ingzen...:) Mert a vigyazo epp nem figyelt. Kb 12eves kislany volt. Dehat uzletet nem tudtunk kotni. A…..
Ricsi blogja Kanchanaburi 2007.06.23 07:59:09
hat ez fantasztikus hely.Vonattal 3 ora bangkoktol,szo szernt fa pados,de megeri mert amit itt kapsz az fantasztikus.a folyon van a szallasunk es csak azt erzed, ha kiulsz a faoszlopokon allo etterembe, h ez igen tokeletes hely a kikapcsolodasra.gyonyoru.egyebkent v.n.guest house a neve.35 fok van…..
Ricsi blogja Bangkok.. 2007.06.22 07:24:06
 Szoval hajnalban erkeztunk meg, aztan mazlink volt, mert pont jott ket sved csavo is akikkkel egyutt taxiztunk kemeny 100 baht/ert per fo, kb fel orat..a khao san road tettek ki minket, kis kavargas csipas szemmel, hajnalban, aztan egy utcaval hatrebb : soi rambutri, talaltuk meg a baan…..
Ricsi blogja Holnap indulunk is... 2007.06.19 09:36:16
Kicsit elmaradtam a blog írásával ezért került be későn a vízumos leírás.De most ezt pótlom :)Szóval holnap reggel 9:15kor szállunk fel a Bp-Kijev járatra, majd Kijevből repülünk tovább Bangkokba a délutáni órákban. Helyi idő szerint pedi hajnali 3:30kor érkezünk meg.…..
A vízumról annyit,hogy amit 1-2 internetes oldalon lehet találni az akkora kacsa mint a huzat. Amit én tapasztaltam az csupán fejenként 1 fénykép,útlevél,vízumkérő lap, és 6000forint. Az se nagy gond,ha nem az igénylő személy írja alá, senki se nézi meg szerintem soha. Ha így…..
Szóval,hogy miként és merre megyünk, egyenlőre csak vázlatos terv formájában létezik. Ezt most akkor megosztanám mindenkivel, de hozzáteszem közelse végleges a dolog, amúgyis változott eddig is bőven.Bangkok - Ayutthaya - Chiang Mai - Bangkok - Krabi - Koh Phi Phi Don - Surat Thani -…..