Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borci3

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vicces és lelkesítő a magyar online webáruházakkal foglalkozó posztunk utóélete. (Aki nem olvasta volna sem ezt, sem a folytatását: a bejegyzésekben arról írtam, hogy egy rakás magyar webáruház, dacolva a hatályos kormányrendelettel, nem cseréli vissza 8 napon belül a…..
borci3 2009.10.14 08:34:29
Üdv Mindenkinek!

Olvasgatom ezt a blogbejegyzést, hozzászólásokat, és az alábbi gondolatokat szeretném megosztani veletek.

Az idézett kormányrendeletet valószínűleg nem olvasta el a blog írója(, vagy én olvastam túl sokáig), mivel abból egyértelműen kiderül, hogy a magyarországon működő webáruházak többsége nem törvénysértő modon nem veszi vissza a bontott termékeket (pl. egy félig telirajzolt papírt), hanem a bontatlant is csak szívességből. Az emlegetett rendelet nem vonatkozik rájuk!!!

Idézek:

"1. § (1) A rendelet hatálya arra a szerződésre terjed ki, amelyet fogyasztó és vállalkozás köt egymással termék, illetve szolgáltatás értékesítésére irányuló, a vállalkozás által működtetett távértékesítési rendszer keretében olyan módon, hogy a szerződés megkötése érdekében a vállalkozás kizárólag távközlő eszközt alkalmaz (távollevők között kötött szerződés)."

Aki ezt elolvassa (, és értelmezi) azonnal láthatja, hogy ez csak azokra a vállalkozásokra vonatkozik, akik "kizárólag" (!!!) "távközlő ezközt alkalmaznak". Az az áruház, amelyik személyes megrendelési lehetőséget is biztosít (van nyilvános boltja, irodája) nem esik a rendelet hatálya alá.

Mielőtt megköveznek, törvénysértőnek és vevőellenesenk minősitenek egy törvényesen és (még az is lehet, hogy) vevőbarát módon működő céget, praktikus lenne olvasni és értelmezni. A nyilvános, alaptalan rosszhírkeltés nem szimpatikus dolog.

Ezt az észrevételem a bejegyzésben belinkelt kormányrendelet elolvasása után fontosnak tartottam leírni, mivel úgy tűnik, hogy sokan úgy alkotnak véleményt, hogy nem olvassák el a háttérinfókat.

Ha valami elkerülte volna a figyelmemet, és mégis én tévedek, minden hozzászólást szívesen fogadok, és elnézést kérek.