Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Obular

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak helyek, ahol a törvényalkotók abból indulnak ki, hogy a sérülékenyebb félnek mindig igaza van, ezért a közlekedési balesetekben mindig az autós a felelős, nem a biciklis.  Magyarországon nincs így, ezért a szlalomozás, a gyorsaság, a pillanatnyi figyelmetlenség…..
Obular 2009.10.13 18:44:35
"A kerékpáros figyelmetlenül haladt be a kereszteződésbe, és nem adott elsőbbséget a védett útvonalon haladónak."
...
"Ő hat milliót kaphatna a biztosítótól, ha számára kedvező ítélet születik."

Kedves Kirk kapitány!

Hogyan csinálod, hogy nem köpted szembe magad miközben ezeket a sorokat idegépelted, ráadásul azzal a bevezetővel, hogy az autóst kellene megbüntetni annak ellenére, hogy a bringás nem csak egyszerűen hibázott, hanem még szabályt is sértett?

Azt az autóst, aki a főútvonalon szabályosan haladt és aki elé szabálytalanul kivágott egy bringás.

Ezt mégis hogy képzelted? Hogy fér össze ez a fejedben a jogállamiság eszméjével?

Nagyon kérlek, hogy vállald magad, vállald a szavaidat, legyen benned annyi tartás, hogy részletesen is megindokolod, hogy szerinted miért kellene megbüntetni egy ártatlan embert, aki nem hibázott, sőt más hibájából kárt szenvedett, miért járna szerinted milliós kártérítés annak, aki a szabályokat áthágva veszélyezteti mások biztonságát?

Sajnos én már szenvedtem el olyan balesetet, amikor a másik fél az egyértelmű helyzet ellenére sem akarta elismerni bűnösségét és csak hosszú pereskedés és az ezzel járó idegeskedés árán sikerült bizonyítanom az igazamat, éppen ezért határtalanul felháborít, hogy az egyik legolvasottabb magyar portálon megjelnhet egy olyan cikk (mert ne játsszuk már el, hogy ez csak egy blog), ami arra bíztat embereket, hogy ne vállalják felelősségüket a tetteikért, sőt, még a sértettből próbáljanak milliókat kihúzni, annak ellenére, hogy ők sértettek szabályt. Márpedig ez a cikk erre bíztat, úgy beállítva minhta helyes dolog lenne, hogy egy szabálytalan károkozó azt számolgatja, hogy hány milliót tudna ő kihúzni a károsultból.

Nem kívánom neked, se senki másnak, hogy egyszer te is átéld azt, hogy milyen érzés amikor ártatlanul meghurcolnak egy pénzleső, a tetteiért felelősséget vállalni képtelen "ember" miatt, pedig lehet, hogy megérdemelnéd.

Ezzel a poszttal az Index mélyebbre süllyedt mint valaha.

Nem ismerem a szerencsétlenül járt söfőrt, de ha van gerinced, az a minimum, hogy válaszolsz a kérdésekre és nem csak lapulsz a monitorod mögött, ahogy rendszerint teszed.

Várom válaszod kirk kapitány!