Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marfaipeter

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy azt mindenki tudja, aki rendes munkahelyen dolgozik, a tárgyalások gyakran kalandoznak el tervezett témájuktól. A résztvevők hétvégi kalandjainak megbeszélése, egymás szidalmazása, közös halászléfőzés megtervezése - mind szórakoztatóbb, mint a munkára koncentrálni. A…..
marfaipeter 2009.10.13 12:54:17
bajaihalfozofesztival.hu/
www.vendegvaro.hu/Bajai-Halfozo-Fesztival
djz.hu/2009/07/12/bajai-halaszlefozo-fesztival-2009-kepek/
halesmas.blog.hu/2009/07/13/2009_bajai_halaszle_fesztival
www.napvilag.net/fesztival/20090709/bajai_halfozo_fesztival_2009_julius_9_12
www.facebook.com/pages/Baja-Hungary/Bajai-halaszle/89586617450
bajaihalfozofesztival.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=89&Itemid=100

Kedves „Képviselő Funky” olvasók!

Amint sok éve, idén is negyvenegynéhány vendégem volt a bajai halfőző fesztiválon. A Gazdasági bizottság tagjai és családtagjai nem voltak közöttük, bár amint a fenti szöveg is jelzi, meghívtam Őket. Nézzék el nekem, de minden évben, sok kedves ismerősömet és barátomat meghívom (és családtagjaikat) tekintet nélkül a pártszimpátiájukra. Sokan el is jönnek.

A vendéglátást magam fizetem, mint minden bajai, aki vendégeket fogad a téren. Ez kérem így is marad. Bízom benne, hogy a jövőben is lesz rá „keret”.

A rendezvény megközelítésére számos lehetőség adódik, és kétségtelen, ha valaki hajóval érkezik a bajai kikötőbe, akkor lovas kocsival kénytelen elérni a belvárost, mert a Duna part a gépkocsiforgalomtól elzárt terület nálunk. (az tényleg probléma, hogy mi lesz a kocsikkal a rendezvény meglehetősen hosszú tartama alatt, már csak azért is, mert visszafelé sem használhatók a személyautók).

Lehetőség van szárnyashajó igénybevételére, de érkezett már vendég helikopterrel de kerékpárral is. A lehetőségekről a mellékelt linkek adnak tájékoztatást.

A Bajai Halászléfőző Fesztivál egy nagyon kellemes családi program, ha szerét ejthetik legalább egyszer látogassanak oda. Ha netán országgyűlési képviselők, hát az sem akadály.

Tisztelettel

Márfai Péter

„Azt hinné valaki, hogy az nagyon egyszerű dolog: tüzet rakni, vagy megfőzni, vagy megsütni a halat, és avval vége. Jaj, de közönséges sütés-főzés és a halász sütés-főzése közt van akkora különbség, mint reggeli csöndes mise és a fényes nagy mise között: nem elég ahhoz a tudomány, ész kell ahhoz”

„Bámily egyszerűnek is tűnik: hal, vöröshagyma, paprika, víz és tészta – jó halászlét nem mindenki tud készíteni! Az igazi bajai halászlé az igazi bajaiak tudománya, akik ugyanazt az évszázados tradíciót követik, mint a hajdani bajai halászlegények. Egy cseppnyi titok, a féltve őrzött kincs, és a sok készülődés, szeretet és figyelem, amely belekerül a bográcsba, utánozhatatlan ízt kölcsönöz a hallének.”
marfaipeter 2009.10.13 13:14:21
@donpedro:

Igen BMW-vel járok, immár több mint 25 éve. Előtte is meglehetősen sok autóm volt. Az első Trabantom modellje a mai napig velem van a kocsiban.

A házunk előtt valóban kialakítottak egy kereszteződés (STOP táblával!) közpénzből. A kereszteződés megépítése megszüntette az előttünk lévő 4 (azaz négy) parkolási lehetőséget. Ezeknek az eseményeknek az a következménye, hogy az ablakunk alatt a stoptábla miatt megáll a fél város, majd meglehetősen hangosan elindul.

A közlekedés ilyen átalakítása a környezetemben számomra előnytelen, zavaró, de illik tűrni, a köz érdekében.

Azt tényleg nem lehet tudni, hogy a burkolatot miért kellett felszedni a régi nyomvonalon, és miért kellett egy azaz egy parkolóhelyet kiépíteni előttünk. Ahhoz, hogy a parkolót használni lehessen, saját költségemen, engedéllyel kellett a burkolatot kiegészítenem.

Az már csak hab a tortán, hogy mint olvasható, a számomra terhes, kellemetlen helyzet kialakítását immár sokadszor nekem tulajdonítják.

Nekem és családomnak az eredeti, sokparkolós, alacsonyabb zajszintű helyzet a megfelelő. A mostani, a belváros közlekedését szolgáló forgalmi rend következményeit mi viseljük.

A megjegyzéseket is.

Márfai Péter
marfaipeter 2009.10.13 17:52:30
@donpedro:

Élmény volt.

:-))

M.P.