Regisztráció Blogot indítok
Adatok
olvasótábor

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Mozgókép Közalapítvány zárolta támogatásait, már a korábban aláírt támogatási szerződésekre sem folyósít pénzt, illetve új támogatási szerződéseket egyáltalán nem köt, pályázati kiírásokat nem tesz közzé, ami a budapesti artmozik működését…..
Egy Boeing 777-es száll le a JFK repülőtéren, de hirtelen lefékez az aszfaltcsík kellős közepén. A sötétítők lehúzva. Az áram elment. A kommunikációs összeköttetés megszakadt. A földi személyzet tanácstalan, ám ekkor segélykérő üzenet érkezik. Dr. Eph Goodweather, a…..
olvasótábor 2011.01.10 10:38:52
Cseh Tamás idén lenne 68 éves, születésnapján, január 22-én emlékkoncertet adnak a tiszteletére a Bárka Színházban, amelynek tíz évig volt a tagja. Emellett emlékoszlopot is avatnak, és kiállításokat is rendeznek.Január 22-én, amely nemcsak Cseh Tamás születésnapja, de a…..
Oscar Wilde regénye kulcsfontosságú mű az angol irodalom történetében, amely a viktoriánus társadalom felszínességének pontos tükörképe és kritikája. A kor, amelyben a legfontosabb érték a szépség, csak külsőség és képmutató lehet. Mindezt az író a gazdag és…..
olvasótábor 2010.12.23 11:48:29
Egyszerű és gyors vizsgálattal, agyi szkenneléssel jósolható meg, ha egy diszlexiás gyerek jó eséllyel megtanulhat olvasni - állapították meg amerikai, brit és finn kutatók hétfőn közzétett tanulmányukban.Még az egyébként igen okos diszlexiás gyerekeknek is nehéz lehet,…..
Plácido Domingo vezényletével, és a magyar kulturális kormányzat anyagi támogatásával bemutatják Erkel Ferenc operáját, a Bánk bánt a következő évadban a Los Angeles-i Operaházban.A két magyar nyelvű előadáson nemzetközi szereplőgárda fog fellépni. A szereplőket…..
olvasótábor 2010.12.21 13:03:34
Ebben az évben immáron nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Vállalkozók Napja keretén belül a Prima Primissima Díjátadó Gálaest, amelyet ez alkalommal is közvetített a Magyar Televízió. Irodalom kategóriában Moldova György lett a díjazott.További díjazottak Irodalom,…..
olvasótábor 2010.12.07 11:06:08
@-d(".")b-: nem vitatom, hogy megérdemli csak azt nem tartom helyesnek hogy nép szavaz ilyen ügyben,mert az nyer aki ismertebb és nem az aki értékesebb. Együnk tehénszart, mert több milliárd légy nem tévedhet...
  Bellissimo! A mediterrán konyhák közül kétségtelenül az olasz a legnépszerűbb a világon, és egyvalamiben minden olasz egyetért: senki nem főz úgy, mint a Mamma! A tradizionale ételek e csodálatos gyűjteménye az olasz családi étkezések örömét idézi. A házias…..
2010-ben az „Év Könyvtára -2010" kitüntető címet az Országos Idegennyelvű Könyvtár nyerte el. A könyvtárügy ágazati irányításáért felelős minisztérium -  együttműködve a Magyar Könyvtárosok Egyesületével valamint a Könyvtári és Informatikai…..
olvasótábor 2010.12.02 17:46:13
 A jogsértő nyomtatott és online sajtótermékeket 25, illetve 10 millió forintra, a piacon „túlsúlyos” tévéket és rádiókat viszont 50, de akár 200 millió forintra is megbüntethetik, el is hallgattathatják a médiatörvény tervezet jelen állása szerint. Mivel a…..
Ana Maria Matute spanyol író veheti át a "spanyol irodalom Nobel-díjaként" emlegetett Cervantes-díjat - jelentette be Angeles Gonzales-Sinde spanyol kulturális miniszter szerdai közleményében.A 85 éves barcelonai szerző a harmadik nő, aki átveheti a rangos elismerést.…..
 Debrecen csendes poétájának, a Nyugat nagy nemzedékének kiemelkedő alakjának, Tóth Árpádnak klasszikusai nem hiányozhatnak egyetlen nemzeti versantológiából sem. Az ember magányosságáról, boldogságvágyáról, halálfélelméről és társtalanságáról szólnak ezek a…..
olvasótábor 2010.11.24 15:25:04
Széchenyi István eddig a nagyközönség számára be nem mutatott relikviáiból nyílik kiállítás november 24-én Kaposváron az egyetem könyvtárában.Az egyediségét, a különlegességét az adja ennek a kiállításnak, hogy Széchenyi István összes jelentős művének első…..
 Egyezséget kötött a Google Books Franciaország és Európa legnagyobb könyvkiadójával, a Hachette Livre-rel a nyomtatott formában már nem kapható kiadványainak digitalizálásáról és online értékesítéséről.A megállapodásban szereplő, mintegy 50 ezer francia nyelvű…..
olvasótábor 2010.11.24 11:03:52
Komoly veszteséget produkált a „Bódi sztori – Nagyecsedtől Afrikáig” című könyv. A hírek szerint alig néhány darab fogyott a bestsellernek szánt kötetből, ami már csak azért is furcsa, mert Margó szakácskönyve a sokadik utánnyomással dübörög a piacon. Az…..
olvasótábor 2010.11.10 11:10:44
@coopR: nem szerencsétlen mert, ha egy könyv nullán van az már sikeresnek számít a évi tizenvalahány-ezer címből
 Egy izgalmas kísérlet igazán színvonalas beteljesülését tarthatja kezében a kedves olvasó. Egy hiánypótló mű, amely úgy tesz tanúbizonyságot elhivatottságról és szakértelemről, hogy közben mindenki számára közérthető stílusban és igényes tálalással segít…..
olvasótábor 2010.11.09 10:48:35
Mikszáth-pályázatA Magyar Irodalomtörténeti Társaság Tanári Tagozata és a Kossuth Kiadó Zrt. közös pályázatot hirdet általános iskolai és középiskolai irodalomtanárok számára Mikszáth Kálmán életművének tanításában hasznosítható digitális vagy hagyományos tanári…..
A Kossuth Kiadó 22 kötetben jelenteti meg a 100 éve elhunyt író műveit. A közismert regényekkel az élen. Jókai és Krúdy között ő volt az, aki tudatosan próbálta megörökíteni a korabeli magyar társadalom teljességét, s folyamatosan véleményt kívánt mondani történelem és…..
olvasótábor 2010.09.22 17:26:29
@könyvmolyocska: A Kossuth árnyékra vetődik
Mivel a nagyvárosok bevásárlóközpontjaiban a gazdasági válság ellenére is minimum párosával nyíló hatalmas könyvesboltok kiszolgálása érdekében a magyar a kiadók évente egyre több címet jelentetnek meg (igaz kevesebb példányszámban), mondhatjuk hogy az olvasás kezd egyre…..
Százból hetvennyolc magyar internethasználó vett már valamit a világhálón, ami azt jelzi, hogy Magyarországon is egyre népszerűbb online vásárolni, ugyanakkor a magyarok internetes vásárlási szokásai különböznek a többi országétól. Amíg Magyarországon a megkérdezettek…..
olvasótábor 2010.08.12 16:24:24
A Magyar Írószövetség nevével fémjelzett Íróiskola célja, hogy olyan magas színvonalú, összetett képzést nyújtson, mely korábban nem volt még Magyarországon. Hangsúlyt fektetnek a gyakorlatra: hallgatóik szemináriumok keretében sajátíthatják el az írói mesterség…..
 A 40 nap lélekúton rendhagyó útikalauz. Az út nem a látható világban kanyarog, hanem a belső térben, ahol az olvasó utazóként forgathatja a könyvet, hogy minél messzebbre jusson a megismerés útján, és segítséget kapjon saját élete rejtélyének megfejtéséhez. A…..
olvasótábor 2010.04.12 17:57:52
 A www.filmhiradok.nava.hu oldalon az 1931-től 1943-ig készült filmhíradókból 5183 filmet tettek elérhetővé a nagyközönség számára. Az indulás óta a filmekre több mint 750 ezren voltak kíváncsiak.A filmarchívumok nemzetközi szövetsége (Federation of Commercial Audiovisual…..
olvasótábor 2010.03.12 18:29:36
2010. március 12-19. között az Európa Bélyegfesztiválon világritkaságokat bemutató bélyegkiállítással várja az érdeklődőket a budapesti Bélyegmúzeum és a Magyar Posta Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában.Az összesen több mint 1 milliárd forint értékű bélyegek…..
Irásművek A legszebb pécsi vers 2010.03.02 09:33:09
A legszebb költemény(ek)re március végéig szavazhatnak Pécs lakói. A pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat részét képező kezdeményezés célja, hogy a legszebb, legnépszerűbb Pécset említő, arról szóló, vagy ahhoz kapcsolódó alkotásokat irodalmárok és az…..
olvasótábor 2010.03.03 18:30:45