Regisztráció Blogot indítok
Adatok
logisch

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti kérdést az egyik szomszéd tette fel a legutóbbi hazalátogatásomkor. A kérdésre, akkor futtában, a hát, annak több oka van választ adtam, különösebb részletezés nélkül. A visszautam során kicsit elméláztam és próbáltam összeszedni az okokat, hogy miért is nem?..
Önéletrajzunk (más nevein: Curriculum vitae (CV), autobiográfia, resume) egyben önmarketing is, amellyel szeretnénk felhívni magunkra a munkáltató figyelmét, és általa tudjuk megmutatni azt is, hogy a megpályázott munkakörre mi leszünk a legalkalmasabbak. Ezért is érdemes önéletrajzunkat a lehető…..
Aki Magyarországon online vásárol, az 8 napon belül bármiféle indoklás nélkül visszaküldheti a megvett árut, aminek az árát a kereskedő köteles visszafizetni. Nincs tehát mérlegelés, a cuccot ki lehet bontani, lehet használni is, sőt az sem törvényi feltétel, hogy az eredeti…..
logisch 2009.10.12 17:50:54
Úgy látszik, sokan nem értik hogy mi a helyzet. Ez egy kormányrendelet, tehát köteles mindenki betartani, úgy ahogy van. Nem vita kérdése. Mint azon is felesleges vitatkozni, hogy 50el lehet hajtani lakott területen belül.

Jogrendszerben élünk, és higyjétek el jobb ez igy nekünk. Azoknak is akik a fotelből vásárolnak, meg azoknak is akik ezt a szolgáltatást nyújtják. Lehetne anarchia is, de azt valószinüleg pont azok nem élnék túl akik itt sápitoznak.

Mindemellett ha nem tetszenek a játékszabályok, ki lehet szállni. A szabad verseny korában minimális a nyereség,a nagyobb árrés működőképességéhez valamivel KI KELLENE TÜNNI a többiek közül. SZOLGÁLTATÁSSAL.

Csak az a baj, hogy idehaza ez nem igy működik. A vevő a legolcsóbb webáruházban is tökéletes szolgáltatást vár el, és nem érti hogy a szakboltok mesteremberekkel meg hiszti nélküli garanciával miért drágábbak. Azért mert ott nem csak egy laptopot veszel, hanem azt a szolgáltatást is, hogy elmagyarázzák hogy mit hogyan csinálj és személyesen foglalkoznak veled.

El lehet dönteni hogy ki miért akar/tud fizetni.

De ez mind lényegtelen, ettől még messze vagyunk agyban. Az első lépés az lenne hogy felfogjuk hogy ami szabály, az szabály. Tudom, nehéz. De hidd el a többieknek is.

Azt meg aki hazudik (megtéveszt)a weboldalán, azt meg megfosztanám a kereskedelmi jogától. Aztán majd megtanulja. Szemét dolog kihasználni hogy nem mindenki ismeri pontosan a magyar jogrendszert. (Hiszen még a jogászok nagy része is "rosszul emlékszik").Nem mintha nem lenne nyilvánvaló, hogy attól hogy odairja az elmés kereskedő a saját kis extra játékszabályait, attól nem lesz fölülirva egy kormányrendelet.

Üdv.