Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Misiu

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy rövid sztori az igazán pofátlan magyar vásárlóról, aki ahelyett, hogy örülne egy doboz ingyenciginek, visszamegy 16 centért. Németországban rend van és fegyelem: Köln, REWE szupermarket: bulihoz vettem egy-két apróságot, többek közt egy üveg legolcsóbb narancsüdítőt…..
Misiu 2009.12.28 18:17:38
@flatrabbit: Pont jókor néztem vissza!

Igen itt mindenki akkora erkölcscsősz, akik nyilván ha találnak egy százast az utcán egész életüket arra teszik fel, hogy megtalálják a tulajdonosát. Komolyan nevetséges. Öröm látni hogy a magyar társadalom kiveti magából az olyan tetveket akik nem szólnak ha pl. rosszul adnak vissza nekik. hihető...
Az hogy a pénztárak mögött az esetek 60-70%-ban teljesen inkompetens idióták ülnek (mint látszik a 'fejlett' nyugaton is), az nem számít. Voltam pénztáros sokáig, napi 10 órát dolgoztam, pontosan tudom milyen fárasztó, de nem nagy kaland, oda kell figyelni. És pont emiatt nincs lelkiismeretfurdalásom amikor a pénztárosok elcsesznek valamit.
Persze mindeki szól meg mindenki kurwa becsületes hahahaha ennyi szar alakot egy helyen :)))))))))
Misiu 2009.12.28 21:12:43
@megélhetési sünöző - Rock the funky SÜN!: Bizony bizony, azóta bánatomban dugdosom fel a sünöket az ánuszrózsámba, már a nyelvemet is szúrkálják ;) De nem baj, "Boldogok a lelki szegények."
Misiu 2009.12.29 00:48:56
@Kyle Broflovski: Persze muszáj egy kis színt vinni a sok anyázásba. HAHAHA Azért vigyázzatok nehogy itt a nagy közfelháborodásban elvigyen valakit a szívroham... Még azt is rámkennétek :D
senator412 olvtárs mindig hasznos információkkal örvendeztet meg bennünket. Most a Ryanaires VE kártya szerepére pályázó Wirecard prepaid MC kártyájának igénylésében segít kellő alapossággal.  Januártól a Ryanairnél már nem tudunk kártyadíj nélkül foglalni…..
Misiu 2009.12.17 20:15:17
Üdv mindenkinek!

Egy alternatív megoldás a
www.moneybookers.com címen moneybookers számlát nyitni és utána 10 eurós éves díj mellett igényelhetünk egy prepaid MasterCard-ot (tényleges kártya, postán kiküldik).
10 euró évente, de legalább rendes bankkártyaként használható. Ha kell bármilyen segítség, írjatok kommentet, szívesen segítek. Üdv: Misiu
Nekem még nem volt problémám az IC vonatok 220-as csatlakozásával. Már amikor sikerült találni:) Ellenben olvasónk nem tudta használni, mert a MÁV-nak jelezték, hogy az áram kinyírja a laptopokat, ezért utazás alatt nem lehet használni. Nem értem a takarítógépeket nem nyírja…..
Misiu 2009.12.06 02:05:05
@Ákibard!: Azért ha ott figyel a konnektor - még ha eldugva is - ne várjuk már el az utastól hogy egyből beugorjon neki, hogy "óhh ez bizonyosan a takarítógépeknek van, nekem ehhez semmi közöm, meg bármit beledugok tönkrevágja".
Konnektor? Az! Van szabvány Magyarországon? Van! Akkor miért ne dugná be a laptopját?
Ha nem utasnak szánják nem eldugni kell, nem is kitáblázni hanem lelakatolni!!! (Főleg Magyarisztánban.)
Egyébként meg igenis működő, túlfeszültségvédett konnektorokat AKARUNK! Nem kifogásokat...
Misiu 2009.12.06 21:51:56
@Ákibard!: A "nem bizalomgerjesztő konnektor" :)))) Na látod pont ezért írtam a szabványt... Neked mi alapján lesz bizalomgerjesztő egy konnektor??? :))))
És hidd el én sem dugdosok bele bármit :)) Mármint ha lenne hova dugdosni (a dugót)...
Ez a vízcsapos párhuzam nagyon rossz volt de mind1.
És igenis akarunk, mert ha már késik a vonat legalább tudjak közbe dolgozni/kikapcsolódni. A nekem rendszeres 4 órás vonatutat valahogy nem bírja ki az akksi.

És szerinted az jó arány, hogy a vonatok 3/4-ben van víz??? Egyébként én nem így tapasztalom (tudom, rossz felébe -kelet- születtem az országnak).
 Egy EU-rendelet szerint az unió területén a vasútnak fizetnie kell a késésekért: egyórás késésért a jegyár negyedét, kétórásért a felét kell visszatéríteni. A vasúton utazók jogai szélesednek, az EU szerint jobb minőségű szolgáltatásra számíthatnak az…..
Már a tegnapi postban is kiderült, hogy a Start munkavállalói nem mindig vannak tisztában cégük akcióival. Az elvárható lenne, hogy legalább a pénztárosok tudjanak róla. Hihetetlen, hogy még mindig vannak olyan helyek, ahová az info egyszerűen nem jut el, vagy esetleg eljut, de nem…..
A MÁV utóbbi időben sok előremutató fejlesztésbe kezdett. Ezek egyike az online menetjegyvásárlás. Egy kis apró gond van vele, hogy még mindig csak kioszkoknál lehet jegyet nyomtatni. Pedig mennyivel kényelmesebb lenne, ha otthon ki lehetne nyomtatni. Ákibárd majd segít eldönteni,…..
Misiu 2009.11.30 20:37:23
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: Pont ezt veséztük ki az előző kommentekben, hogy nem megoldott a kalauzok folyamatos online kapcsolata, viszont egy ügyes algoritmussal létre lehetne hozni egy kódot, amit ügyesen 'beleraksz' egy modern 2d-s vonalkódba és azt már lehet offline is hitelesíteni. Elképesztő, hogy ezek a modern 'vonalkódok' akár 7089 számot is tartalmazhatnak!!!!
Nyilván egy ügyfélszolgálaton könnyű, ahol az irodában szgép előtt ülnek és van internetkapcsolat. De mondjuk Pusztaszentborzasztó alsó megállóhelyen ahol még térerő sincs, ott mégis hogy oldod meg a kapcsolatot?

Egyéb: Magyarországon közel 150 tízezernél több lakosú város van, ebből mindössze 35-ben megoldott a jegyek átvétele... Talán még kevesebb helyen megoldott a bankkártyás fizetés.
Misiu 2009.12.02 11:55:30
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: Hollandia területe kevesebb mint fél Magyarország, és egy bazi nagy alföld. Kis költői túlzással ha ledobsz egy tornyot az ország közepére, az lefedi az egészet :) Magyarországon meg ha nem is nagy, de azért "hegyek között, völgyek között zakatol a vonat" És ott is csak az IC-n telepítik egyelőre.

@Taurusz: A legtöbb vidéki kis állomásokon egy-két ember látja el az összes feladatot, lehet, hogy azért nem tud éppen jegyet kiadni mert ezer más dolga van és nem pedig a kocsmában múlatja az időt. Amire régen volt tíz ember arra maradt mostanra egy, és ennek az is az ára, hogy nem megoldott a folyamatos jegykiadás...
 Lun Istar igénybevette a MÁV-Start akcióját, miszerint bérlettel, Start Prémium kártyával hétvégén féláron utazhat. Lun Istar a dolgozói bérlet és a Start kártyával meg is váltotta a jegyet, de mint kiderült a BKSZ jegyre nem érvényes a kedvezmény, igaz erről már nem…..
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. eredményt hirdetett a békéscsabai vasútállomás felújításának kiviteli terveire, valamint kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás előkészítésére.A tenderre három pályázat érkezett, melyek közül kettő érvényes volt. A…..
Szarvasról Budapestre csak gyorshoz van a csatlakozás ellenbe visszafelé csak IC-re. Így finoman rákényszerítik a szarvasiakra a helyjegyet. A hétvégi közlekedés továbbra is káosz. Olvasónk hangulatára rá is tett a kalauz, aki hencegve különböző hasonlatokkal fűszerezve…..
Misiu 2009.11.27 12:28:34
@pocokpocok: Igen, minden diák így viselkedik, mert mindenki szeretne minél több időt otthon eltölteni... ez olyan nagy bűn? És hidd el lehetne annyi kocsival közlekedtetni a vonatokat, hogy az legalább azoknak az elvárásoknak megfeleljen, hogy nem állsz végig egy többórás utat. Nekem úgy tűnik, hogy a MÁV döntéshozókat kivéve mára mindenki felfogta, hogy bizony ezek a legforgalmasabb időszakok...

Talán kicsit offtopic, de itt jegyezném meg, hogy kb az elmúlt 3 évben -véleményem szerint- hatalmasat fejlődött a jegykezelők (kalauzok) hozzáállása. Minden alkalommal 2 átszállással jutok haza, tehát van lehetőségem megtapasztalni. Még mindig léteznek kirívóan bunkók, de most már sikerült elérni, hogy nagyévi átlagban kedves és segítőkészek! Ha már úgyis minden bekrepál, legalább az ő kedvességükkel át lehet vészelni... Csak így tovább!