Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sun Flower

259 bejegyzést írt és 159 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan egy év telt el legutóbbi bejegyzésem óta. Olykor nézem a látogatottsági statisztikát, főként olyankor, amikor egy-egy levelet kapok. Öröm látnom, hogy még ennyi idő után is sokan olvassák vietnami élményeinket:) És mert többen kérdeztetek a mostani életünkről, úgy…..
Igen, számomra is meglepő, mennyit írtam a kalandjainkról, az élményeinkről.Van olyan, amikor az Élet tálcán kínál lehetőségeket, megoldásokat, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagynunk és elszalasztanunk.És van olyan helyzet, amikor nehéz szavakba öntenünk az…..
Ahogyan a magyar mondás tartja, az élet nem fenékig tejfel…Különösen nem Vietnamban, ahol eleve nincs is tejfel. Illetve van, tudunk is pár forrást a beszerzéshez... Az egyik egy orosz üzlet, ahol a matrjoska-babákkal és bundás usánkákkal, rókaprémekkel feldíszített polcok…..
Sun Flower 2011.10.18 04:53:05
@wolfyattila: Köszi Attila, úgy tűnik, megoldottuk az ecetes, rovarirtós módszerrel. Új csípéseink legalábbis nincsenek, a régiek gyógyulnak :)
Sun Flower 2011.10.23 14:44:32
@ymel: Szia Attila, köszi a filmet, nem állítom, hogy nyugodtan fogok ma aludni :( Jóllehet, látszólag kiirtottuk őket, új csípéseink legalábbis nincsenek, de azért a para megmaradt....
Amúgy ha nem is jó reklám, hasznos infó minden idetévedőnek...
A közelmúltban „Egy pszichológus naplójából” címmel új blogot indítottam.Nem, nem azért, mintha felcsaptam volna blog-gyűjtőnek…:)Egyszerűen csak megfogalmazódott bennem a gondolat, és ahogyan jött, egyre hajtott.A munkám, a páciensekkel való foglalkozások…..
Sun Flower 2011.10.15 13:13:12
@wolfyattila: Köszi :)
Mint előző bejegyzésemben írtam, a „majdnem sörnevű”, vietnami nyelvklubot meghirdetett német emberünk hirdetésére az egyik saigoni levelezőcsoportban találtam rá.Jóllehet, a Vietnamba érkezésünk első napjaiban regisztráltam magam az itteni csoportokban, fogalmam…..
Update: Frissítettünk a rendszeren, átalakítottuk a mentési folyamatot, így remélhetőleg nem lesz több eltűnő bejegyzés. Klasszikus poszt létrehozásakor, a rendszer automatikusan elkezdi a mentést bármilyen karakter lenyomása után kis idővel elmenti azt. Így a gomb megnyomására…..
Sun Flower 2011.10.08 16:17:11
@devDavid: Köszi, időközben megoldottuk a problémát.

Mondjuk, a levelemben azt is megírtam, hogy melyik bogról van szó....

A korábbi tapasztalataim alapján már annak is örülök, hogy ezúttal egyáltalán jött valami válasz :(

Üdv:
Andrea
Hogy mennyire nehéz megbirkózni ezzel az egész vietnami nyelvtanulási kérdéssel, jól mutatja legutóbbi próbálkozásunk. Amivel persze semmiképpen nem azt akarom mondani, hogy mi aztán mindent megtettünk, sőt azt sem, hogy itt feladjuk…Történt, hogy kb. tíz napja rábukkantam…..
Sun Flower 2011.10.06 11:40:06
@ildiko14: Szerencsére nem az ilyen helyeken razziáznak :)
Ez a hét nagyon érdekesen kezdődött…Extra hétfői napunk volt, ami kicsit az egyetemista, laza időket idézte. És igazán csak azért nincs szégyenérzetünk, mert számtalanszor a hét teljes hét napját végigdolgozzuk, kihagyás nélkül. Tehát úgy gondolom, gondoljuk, ennek a…..
A Nesat nevű trópusi vihar a Fülöp-szigetek után a Dél-kínai-tengeren keresztül megérkezett Észak-Vietnamba.Heves esőzések, rendkívül erős széllökések jellemzik, sebessége meghaladja a 100 km/h-t.Több tartomány árvíz alatt van, számos területen akadozik a víz- és…..
Még közvetlenül azt megelőzően, hogy a laptopom bemondta az unalmast, ismét látogatást tettünk az évente megrendezett utazási kiállításra, az International Travel Exhibition-re (ITE), melyről kb. egy évvel ezelőtt írtam ebben a bejegyzésemben.Érdekes volt visszaidézni, mennyi…..
 Olvasónapló a János vitézhez, amelyet minden általános iskolásnak be kéne magolnia, mert ebben van a magyarság esszenciája.Kiegészítéseket elfogadok! :) (Köszönet Papp Évának az öletért és Mikes Viviennek a rugdosásért)  A János vitéz egy munkahelyi (és…..
Sun Flower 2011.09.28 12:44:55
:)
Az előző bejegyzésemben írt buszos kalandom során éppen kedvenc helyünkre, a BBQ Garden-be igyekeztem. Itt beszéltünk meg ugyanis egy igazi csajszis, beszélgetős találkozót Beával, a szintén itt élő borforgalmazóval.Mondanom sem kell, hogy az esténk nagyon jól sikerült.…..
Jónéhányszor írtam már a saigoni tömegközlekedési élményeimről. Legkedvesebb tapasztalataimat a buszon szerzem. Éppen ezért változatlanul nagyon nem értem, hogy miért mi vagyunk Tamással azon kivételek az itt élő nyugatiak és magyarok közösségében is, akik mernek buszra…..
Eddig megbízhatónak és hűségesnek hitt társam, egyben munkaeszközöm, a drága kis laptop-om múlt szombaton megmakacsolta magát. Tamás két napig küzdött vele, sajnos, eredménytelenül. Kénytelenek voltunk javítóba adni, ma azonban szerencsére újra a régi formában került…..
Sun Flower 2011.09.24 21:41:34
@wolfyattila: Megvagyunk, köszi :)
Remélem, Ti is... Írj híreket mailben!
Eléggé furcsa megélnem, hogy megállíthatatlanul telik az idő, és most már itt, Vietnamban is ismétlődnek az ünnepek, van visszatekintés és emlékezés, hogyan is volt ez tavaly ilyenkor…Tavaly ilyentájt zajlott a Mid-Autumn Festival, aminek hagyományairól elég jól…..
Talán már említettem, hogy hetente egyszer jár hozzánk Xuan takarítani. Nem azért, mert olyan fene-nagy úri dolgunk van, hanem azért, mert itt ez a legtermészetesebb.  Az itt élő nyugatiaknak ez szinte kötelességszerűen hozzá tartozik az életvitelükhöz (na jó, van akinek…..
Sun Flower 2011.09.13 05:11:48
@blackdogone: Köszi a tanácsot, a Rosetta Stone megvan, valóban nagyon jó program. A baj csak az, hogy nincs 64 bit-es telepítője, ezért az én gépemen nem tudom futtatni :(
Tamás gépén megy, de ahhoz ritkán férek oda....:)
Miközben ezt a blogbejegyzést írom, csodálatosan lágy gitárzene szól az alattunk lévő utcából. Szívem szerint belinkelném ide, hogy mindenki hallja, jóllehet gyaníthatóan túl érzelmesnek tűnne sokak számára.A zene egy halottért szól, akit harmadik napja búcsúztatnak.…..
Sun Flower 2011.09.08 12:16:31
@blackdogone: Tamás is imádja :)
Igazad van, extrém alapanyagból van bőven...
Bocsánat az off-topic-ért, de időközben most vasárnap megünnepeltük Ábel első szülinapját. És most már nem Baba, hivatalosan is átlépett a kisgyermekkorba. Ennek megfelelően viselkedik:)Járni ugyan még nem kezdett el, de ülve-állva is tökéletesen szemléli, felfedezi a…..
Sun Flower 2011.08.18 14:49:24
Sun Flower 2011.09.01 18:27:50
@sellőlány: Köszönöm :) Reméljük, jól telt a nyaralásotok!
Repültem közel 14 órát, várakoztam egyszer nyolcat Istambulban, majd még kettőt Bangkokban, időközben elveszítettem öt órát….Viszont megint megtaláltam a másik életemet:)Folytatódnak a kalandok Saigonban és Vietnam-szerte, és persze folytatódik a blog is….Egyik…..
Miután kényelmesen berendezkedtünk átmeneti fészkünkben, újabb megbeszélés következett, ezúttal már nem csak a holding főemberével, hanem azzal a lánnyal is, akit a fotózási projekt felelőseként nevezett ki. A lány egyébként „Viet Kieu”, így nevezik a külföldre…..
Sun Flower 2011.08.11 02:13:52
@T-5: Szia! Tudunk, ha van rá lehetőség :)
Több fotót majd remélhetően más partokról teszek fel. Ha valami bővebben érdekel, arról szívesen írok :)
Megint külön vagyunk, amit nehéz megélnünk.A megismerkedésünk óta szinte minden nap 24 óráját együtt töltöttük, töltjük.Tamás visszarepült Saigonba, mert várták a feladatok, én pedig itt maradtam Budapesten, itt vannak munkáim, maradok augusztus végéig. Ez alkalom nekem arra…..
Rohannak a napok, vészesen múlik a szabadság…Mivel Tamás 27-én visszarepül Saigonba, már látjuk, hogy bármennyire szeretnénk, fizikailag képtelenség mindenkivel külön-külön találkoznunk…Áthidaló megoldás:Július 21-én, csütörtökön este 19 órától éjfélig az…..
Sun Flower 2011.07.19 11:25:24
@sellőlány: Super, várunk Benneteket!
Szerencsésen hazaérkeztünk természetesen, és máris elmerültünk a családi élet örömeiben. Megnéztük Ábel új kis lakóhelyét, sétáltunk a Rómain, babáztunk és babáztunk és megint babáztunk, most pedig vár ránk Kaposvár, Tamás apukája, testvére, nagyrokonság,…..
Sun Flower 2011.07.14 17:26:46
@sellőlány: Szia Sellőlány, reméljük, el tudtok jönni :)
Sun Flower 2011.07.19 11:24:25
@benyo83: :)
Miközben itthonlétünk egyben szabadság is, Tamás óhatatlanul lassabban halad a korábbi utazásaink során készült fotók feldolgozásával.De azért az alábbiakban mutatunk egy kis ízelítőt. Talán lassan töltődik, de ha kellően türelmes vagy és használod a navigációs gombokat,…..
Az elmúlt napokat ismét a Dél-Kínai tengernél töltöttük, egy csodálatos resortban. Helyileg Nha Trang közelében voltunk, egészen pontosan Ninh Van Bay-en, egy kis szigeten, mely teljesen lakatlan volt mindaddig, amíg a jelenlegi két resort rá nem épült.Amolyan vietnami módon…..
Sun Flower 2011.07.03 09:12:32
@ildiko14: Köszönjük. Képek feltöltése teljesítve :)
Sun Flower 2011.07.03 09:14:58
@wolfyattila: Fokozni mindent lehet :)