Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fmtrans

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak sokan, akik a KRESZ eleje táján lévő szabályokat sem olvasták el, pedig a 9.§-ban van egy bekezdés, méghozzá a hetedik, ami kimondja, hogy "Zöld fényjelzésnél sem szabad az útkereszteződésbe behajtani, ha azt - forgalmi torlódás miatt - a zöld fényjelzés tartama…..
fmtrans 2009.10.16 12:10:15
@sreetfighter: Egyetértek, persze egy bizonyos mértékig. Azért 100%-ig nem lehetsz olyan szabálytalan és bunkó mint mások, mert akkor aztán nagy káosz lenne. Ráadásul mások is látnák ezt, meg mindenki így gondolná, majd mindenki így is csinálná.

Vagy lehetne úgy, mint az USAban. Egy unsafe lanechange-ért is bünti van, ha épp ott a rendőr, és persze kiszed a sorból.
Aki Magyarországon online vásárol, az 8 napon belül bármiféle indoklás nélkül visszaküldheti a megvett árut, aminek az árát a kereskedő köteles visszafizetni. Nincs tehát mérlegelés, a cuccot ki lehet bontani, lehet használni is, sőt az sem törvényi feltétel, hogy az eredeti…..
fmtrans 2009.10.12 11:59:36
@NGA: Megrendeltem a webáruházban, ahol a személyes átvételt jelöltem be. Majd elmentem érte, megvettem. Szar volt meg hibás is. Visszavittem a 3. napon, mondtam vegyék vissza.
Rámpróbáltak, hogy ez a 4.nap, és elkezdte sorolni a napokat úgy hogy a vásárlás napját is beleszámolta. Mondom a vásárlás napját nem kell beleszámolni, erre mondtam, ok, megkérdezem a fogyasztóvédelmet, ők igazat adtak nekem (bár mondták azt is, hogy nem kötelesek visszavenni a cuccot, de most nem ez a lényeg). Visszamentem a boltba a telefon után, majd egyetlen szó nélkül intézkedtek és visszaadták a pénz (illetve előlegszámlát amit levásárolhattam)
fmtrans 2009.10.12 12:09:08
@NGA: Akkor simán megéri kiszállíttatni inkább.
Sajnos olyat is hallottam már, hogy valaki cégnévre kért számlát vásárláskor, hibás lett a kütyü, visszavitte, majd közölték, hogy nem cserélik vagy javítják. Jegyzőkönyv, vásárlók könyve, majd a bolttulaj összetépte a megírt jegyzőkönyvet és annyit mondott: A fogyasztóvédelem csak személyeket véd nem cégeket, úgyhogy lehet pereskedni.
fmtrans 2009.10.12 12:14:31
@NGA: Ok, értem, értem. Bár ha bemész a boltba és megveszed, sokszor akkor sem tudod, hogy neked megfelelőt veszel-e. Pl. alaplap és nincs nálad épp a számítógép...