Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kimchi

4 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korea in Hungary A 4000 éves baduk 2021.02.26 16:00:00
Ősrégi táblajáték, melynek Kelet-Ázsiában máig sokmillióan hódolnak. Szabályai olyan egyszerűek, hogy akár egy négyéves is el tudja sajátítani őket, de a játék maga olyan komplex, hogy a rossznyelvek szerint még Einsteinen is kifogott. A számítógépnek mindenesetre több tíz évre volt szüksége ahhoz,…..
Kimchi 2021.03.06 13:52:05
@Zebu Lon: Kedves Zebu Lon! Urbán Alexandra vagyok, a cikk írója, 2 danos játékos. Köszönöm az észrevételeit! Ahogy már más kommentekre válaszul is írtam, sajnos a cikk témája (rövid idő alatt a baduk játék szabályainak felvázolása), illetve a cikk hosszúsága miatt a két szem, seki, kó stb. elmagyarázására nem volt lehetőség. Úgy gondolom, akit a cikk alapján érdekel a játék, előbb-utóbb eljut részletesebben, vagy akár jobban megírt, akár angol nyelvű leírásokig. Ezen felül a seki, kó különösen, de a két szem is olyan szabály, melyet én általában az első partik lejátszása közben/után tanítok teljesen kezdőknek, mivel nem akarom őket a kezdetektől elbátortalanítani a 'komplikációkkal'.
Az ajándékozás egy emberemlékezet óta létező szokás, mely szinte minden kultúrának része. Kifejezhetjük vele szeretetünk, hálánkat, örömünket. Megerősíti a kulturális hagyományokat és kapcsolatokat a családtagok, barátok között. Minden nemzetnek más-más szokásai, alkalomhoz köthető ajándékai vannak.…..
Kimchi 2020.06.03 09:00:53
Kimchi 2020.06.03 09:00:56
#497 Fogságba esni egy háborúban nem kunszt, de négyszer már azért értékelhető eredmény. Négy koreainak sikerült. Szerencsétlen srácokat még a japán seregbe sorozták be, ahol már eleve semmi keresnivalójuk nem volt - de legalább volt rá esélyük, hogy valaki beszéli a…..
Kimchi 2015.05.28 21:29:31
@Xiaolongimnida: Nem tudom igy ertette-e a cikk iro, de akkoriban biztos nem ok voltak az egyeduli koreszkak a japan seregben.Akkor meg Korea japan kolonia volt szoval biztos rengeteg koreait soroztak be..
Az első hét azt hiszem sok szempontból jobban telt, mint gondoltam. Ugyan a hét közepe felé nagyon hideg lett - ami mivel nem volt még fűtés 16-17 fokot jelentett a lakásban O.o - kicsit leálltam a heves lépegetőzéssel, de a hétfő reggeli méredzkedés mégis kellemes meglepetést…..
A hétvégére ugye az volt a "házifeladatunk", hogy állitsunk össze saját magunknak egy étrendet. Nekem ez elég felemásan sikerült, ugyanis elég rohanós lett különösen a szombati napom. De hát lássuk, legalább lesz mit kiértékelnie Dd.-nek :)SzombatReggeli: maradtunk a…..
 Súly: 70.5 kilóKedv: mint egy jóllakott óvodásHát, túl vagyok az első napon, nem is mehetett volna jobban. Minden nagyon finom volt és bőséges, egyik étkezés után sem maradtam éhes, emiatt zavarban is vagyok kissé. A vacsit ugyan ma Dd. csinálta meg nekem, de a reggeli és…..
 Sziasztok!Nem is tudom, hol is kezdjem a bemutatkozást..még mindig meg vagyok egy kicsit illetődve ettől a nagy párharctól (elszántságom viszont határtalan!)A becenevem Kimchi, ami valószinűleg sok fontosat elmond rólam. Ez egy koreai savanyúság - a legfinomabb a világon! -…..