Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Niccolo

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyári holtszezonban bemutatkozott MaiA integrált erősítő fotóit elnézve a készülék arányai alapján egy „normál”, 43 cm széles audio komponensre számítana az ember, éppen ezért igencsak meglepődik, amikor meglátja az aprócska bonsai erősítőt. Az egyre terjedelmesebb…..
A teljes egészében Kanadában tervezett és gyártott új Prestige hangsugárzó sorozat elegáns modelljeiben a gyártó több mint harmincévnyi hangsugárzó gyártásban szerzett tapasztalata összegződik és ölt testet, valamint a komoly és hosszú múlt révén a hagyomány egyesül a…..
Nemrégiben újult meg az Azur AV receiver sorozat 551-es jelű tagja, s az új, „V2” toldalékkal kiegészített nevű változat komoly gyártóhoz illően nem pusztán néhány plusz aljzatban vagy 5 W-al nagyobb teljesítményben különbözik az eredetitől, hanem valóban többet tud és a…..
A közel másfél évtizedes múltra visszatekintő olasz HiDiamond cég kábeleivel bővült a StreamAudio választéka, és egyben a hazai egyre színesebb kábel paletta is. A Fillipelli Salvatore által alapított és vezetett római székhelyű HiDiamond a legnagyobb olasz kábelgyártó cég,…..
Még a nyár folyamán mutatták be a főként hajtogatott membrános magas sugárzóiról elhíresült Motion hangsugárzó család legújabb tagjait, hírünk apropóját, pedig az adja, hogy a három új modell immár nálunk is kapható, sőt, a Motion 35XT monitorsugárzóról néhány napja…..
A legújabb Paradigm Millenia LP XL hangsugárzó keskeny kivitelével egy igazán elegáns és praktikus darab, ami a hozzá mellékelt állványon is nagyon jól mutat (és kis helyet foglal), valódi előnye azonban a falra szerelhetősége, hiszen ebben az elhelyezésben a lapos TV-khez is…..
Noha a patinás amerikai cég eredetileg sztatikus hangsugárzókkal alapozta meg a hírnevét, sőt, mondhatni a műfaj vezető gyártójává vált, időközben a 2010-ben útjára indított Motion dinamikus hangsugárzó sorozatát is szépen felépítette, így a család most már álló és…..
A Sennheiser nemrégiben megújult, hallójáratba dugható CX fülhallgató sorozatának következő tagja, a CX 3.00 jelű modell, amely a CX 1.00-hoz hasonlóan nem rendelkezik mikrofonos headsettel, viszont a klasszikus fehér és fekete színek mellett vagány pirosban is kapható. A tudománya…..
A nyár véget érte egyrészt szomorúság, a hi-fi gyártóknak viszont nagy öröm, hiszen ismét indul a szórakoztató elektronika igényes otthoni ágazatainak szezonja, vagyis jöhetnek az új készülékek, hangsugárzók és persze az összekötésükhöz elengedhetetlen kábelek. A…..
Amikor bő két éve a márkától elsőként hazánkba került Fiesole monitorral megismerkedtünk, a firenzei gyártó választéka még csak három típusból állt, azóta azonban szépen kibővült és az akkoriban még csak készülőfélben lévő aprócska Pienza is valósággá vált. A…..
Az idei IFA Show-on mutatkozott be többek között a Sennheiser teljesen megújult olcsó, hallójáratba dugható CX fülhallgató sorozata, melynek modelljeit elődjeikhez képest akusztikailag több ponton is áttervezték, ráadáskánt pedig még új hangszórókat is kaptak, melyek révén az…..
Az olasz Audia Classic szériájában található Flight Two integrált erősítőt (aminek természetesen szintén van CD játszó párja) úgymond körbelőttük már a korábbiakban, ugyanis bemutattuk a Classic sorozat csúcsát jelentő One modellt és a belépő Three készüléket. Itt volt…..
A patinás brit hangsugárzó gyártó felfrissítette a kiváló P5 fejhallgatót és C5 fülhallgatót. Külsőleg az S2 jellel kiegészített új modellek, amelyek nem mellesleg a 800-as hangsugárzókat megalkotó team keze munkáját dicsérik, nem sokban térnek el elődeiktől, a…..
Az Anchor Bay Technologies részét képező DVDO az egyik világelső cég a professzionális HDMI jelelosztók és felskálázók gyártásában. A cégnél a műszaki fejlesztések igazán 2010-ben vettek új lendületet, amikor a Silicon Imagine megvásárolta az Anchor Bay Technologiest, és…..
A Yamaha jelenlegi AV receiver választékában a múltkoriban bemutatott RX-V577 után következő RX-V677 számos tekintetben megegyezik kisebb testvérével, azonban nagyobb teljesítményű és a szokásos sorozat-építési logika alapján természetesen még több szolgáltatással és…..
Ahogy a Paradigm testvérmárkája, az Anthem megmutatta, hogy milyen eredmény születik, ha egy vérbeli high-end cég nyúl az AV receiver témához, ugyanúgy a Paradigm is teljesen új minőségi sztenderdet állított fel az eddig jobbára csak a műszaki áruházak polcain látott Soundbar…..
Audio Café Oppo PM-2 fejhallgató 2014.09.08 09:10:36
Elkészült a csúcskategóriájú technológiákat és luxus minőségű kivitelt felvonultató PM-1 kisebb testvére PM-2 néven, s ami különösen jó hír a minőséget előtérbe helyező vásárlók számára, a műszaki kulcselemek megmaradtak, az árat jó 25%-al csökkentő változás…..
Noha ma még a 4K (UHD) TV is valódi egzotikumnak számít, nálunk pedig sokaknak még HD TV-je sincs, az LG a most kezdődő berlini IFA-n, igaz csak zárt ajtók mögött, de már bemutatta a legújabb 8K-s televíziójának prototípusát. A 8K rövidítés, a 4K logikájához hasonlóan arra…..
Amikor az Audiofil szalon választékában felbukkantak a Norma készülékek hirtelenjében sok ember, sőt még néhány szakmabeli sem tudta hova tenni ezt a márkát, talán azt gondolva róla, hogy egy újabb ifjú titán, aki mindjárt a nagyok közé próbálja meg pozicionálni magát. Pedig…..
A nyár legvégén a Cambridge Audio Bluetooth kapcsolattal turbózta fel a tavalyi évben megjelent Go hangszórórendszert és egy lendülettel mindjárt megalkotta mellé a hasonló műszaki tartalommal bíró Go Rádiót is. Kivitelét és felépítését tekintve a Go hangszóró nem…..
Az újonnan indult AudioCaffé blog-on minőségi audio, multimédia és házi-mozi készülékekről, valamint a szórakoztató elektronika egyéb érdekességeiről olvashattok cikkeket, bemutatókat és teszteket. Magamról csak annyit, hogy immáron 22 éve dolgozom ebben a szakmában és 1994…..