Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Russell Coutts

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami összeköti a mai, szokásos heti blogajánlóba válogatott posztokat, az (amellett, hogy mindnek hölgy a főszereplője) az értékelés. Ki-ki határátkelésének más-más szakaszában jár, talán ezért is érdekes lesz, miként látja a külföldi életet az, aki több éve Los…..
Russell Coutts 2014.06.29 12:00:36
@Der echte Weinachtsmann: azzal nem lenne gond. Az ajánlat igen jó lenne, csak épp az itt éppen beilleszkedett gyerekek miatt vannak aggodalmaim. (Nekem szerintem nem lenne gondom, most is 23 országgal dolgozom, ez még egyszerűsödne is.)
Russell Coutts 2014.06.29 12:08:25
@tsabus: tartok tőle, hogy most még igen. Elvégeztek lassan (még nincs vége itt a tanévnek) egy évet a suliban itt, újra lettek barátok. Belerázódtak a német nyelvbe, a kicsinek annyira megy, hogy gyak. akcentus nélkül (pontosabban itteni akcentussal) beszéli a nyelvet. Most még megviselné őket, meg én sem szeretném, hogy elfelejtsék a nyelvet, nem lenne rossz, ha még jobban bevésődne. Azonban egyre jobban látják, hogy ez itt így megy, mert az osztálytársak majdnem a harmada most mindkettőnek elmegy, mert az ő szüleik meg éppen itt voltak külszolgálaton, és költöznek haza. Szerintem jövőre már meg lehetne velük beszélni...
Russell Coutts 2014.06.29 13:30:03
@tildy[UK]: UK-t nem igazán ismerem. Nálunk (D) az alapszámlákhoz, ami ingyenes, nem mindig van ingyenes kártya. Ha valahol mégis, akkor az sima Maestro. Ha akarsz egy komolyabb dombornyomottat, akkor annak viszont már az esetek 90%-ában van díja. (Persze vannak kivételek, de az elég kevés banknál van, vagy kell egy nagyobb havi forgalom.)
1956-ban a „munkás-paraszt kormány” ellen a munkások és a parasztok keltek fel, ma a „magyar nép kormánya” alól, a magyar nép vonul ki külföldre. És te mivel foglalkozol, mi a munkád? Vagy csak kijöttetek körbenézni, milyen lehetőségek vannak? – kérdezi a bemutakozás…..
Mi történik, ha keresztezzük a hullámvasutat a bobbal? Nos valami ilyesmi, mint a pennsylvaniai Knoebels Vidámparkban... Az ötlet egyébként nem új, hasonlót már az 1920-as években is készítettek, az a chicagói Riverview Parkban működött, de mintegy 40 éve, 1974-ben…..
Túl szép és drága volt nekem, ez lett a veszte Üres lenne a világ Alfa Romeók nélkül. Hát így történt. Nagyjából ezekkel a mondatokkal zártam le a posztot, amelyben leírtam, hogyan lett nekem 156-os Alfám, az egyik legszebb kombi, amit az utóbbi évtizedekben az autóipar fel…..
Russell Coutts 2014.05.11 20:33:55
@ommm: Hát megnéztem. :) Nem is egyszer. :) Decemberben cseréltem kompletten. :) Elég jól tudom. :) A gyári került bele nekem is. :)

Nem túrtam sokat a netet utána, de azonnal találtam 26k HUF-ért darabját. :) Szerintem ennél te is tudnál olcsóbban is kapni :)
http://alkatreszek.hu/termek_oldal/hu/?cikkkod=JTC105|SZ#.U2-9tygkTqw

Az utóbbi 2-3 évben igen nagyot esett a 156 alkatrészek ára :)
Nem bántásból mondom, de ezzel most ismerted el, hogy nem néztél utána, valójában mennyibe is kerül, hanem a városi legendákra támaszkodva, prekoncepciókra alapoztál. Ez nekem elég erősen azt mutatja, hogy annyira már nem érdekelt a téma, hogy legalább egy kicsit utána nézz -> nem ez az igazi indok. :)
Tamás egy londoni munkára kapott évi 60 ezer fontos fizetéssel ajánlatot. A dilemmája a kérdésben felvázolt „elfogadjam-e?", amire persze az ember első reakciója, hogy „naná!". Ugyanakkor a poszt végére kicsit jobban belelátunk a szempontjaiba és talán a válasz sem lesz ilyen…..
Russell Coutts 2014.02.04 09:21:52
@tableno: csatlakozom.
Habár nem ismerem Angliát, de szerintem nem lehet nagyon más, mint a többi, fejlettebb európai ország.
Utolérhetetlen, hogy az otthoni viszonyokkal ellentétben nincs gyomorgörcse az embernek a hétvégén/nyaraláson, hogy mi vár "bent" hétfőn.
Utolérhetetlen, hogy a munkatársak tiszteletben tartják, ha szabadságon vagy.
Az ember az első évben állítom, hogy újra 5 évet fiatalodik. Arról nem is beszélve, hogy tudsz foglalkozni a családoddal, és nem maradsz le a gyereked első 1-2-3 évéről a heti 6 napos, napi 12 órás meló miatt...
Rengeteg olyan kérdés, levél érkezik, amely a külföldi ügyintézés, illetve az iránt érdeklődik, hogyan érdemes nekivágni. Éppen ezért örültem meg az egyik, általam újonnan felfedezett blognak, amely a németországi Wolfsburgban élő Edit ír. Úgyhogy ma kiderül, hogyan…..
Russell Coutts 2014.02.03 12:08:06
@f renc: Igazad van, ezek a saját véleményeim. És bocs, azt hiszem félreérthetően fogalmaztam. Ez nem lehúzás, inkább az, hogy aki a külföldiek alkalmazására fókuszál, annál a fizetések az átlagos sávnak inkább az alján vannak, mint a közepén, tetején.
Ez nem jelenti azt, hogy nem tud valaki megélni belőle. Csak annyi, hogy mindennek ára van. Ha valaki segít kijönni, intézi az ügyeket, "bajlódik" veled, akkor ezzel ő is szeretne valami előnyt szerezni magának. Ez persze egyáltalán nem baj, és mindenki előtt ott a döntés, hogy használja-e ezt, vagy nem.
És persze a magas hozzáadott értéket termelő munkakörök esetén is megvan ez. Látom nálunk is. Van külön leányvállalat, aki erre van "specializálódva". Messze nem is fizetnek annyit, viszont jelentősen könnyebb bekerülni. Valamit valamiért.
Russell Coutts 2014.02.03 14:02:16
@f renc: Persze, igazad van. Nálunk azért speciális esetek vannak. És itt jön be a céges fennhéjázás. A VW alapállása az, hogy ő nem akarja, hogy te itt dolgozz (persze esetenként vannak kivételek), te akarsz itt dolgozni. Akkora a túljelentkezés szinte minden meghirdetett állásra, hogy teljes nyugalommal válogatnak az emberek között. Senkit nem győzködnek, hogy jöjjön ide, mert mindig van valaki, aki legalább olyan jó, és hajlandó mindent megtenni, hogy bejusson. Emiatt a cégnél a külföldiek támogatása kimerül abban, hogy kaphatsz időpontot interjúra, tesztre, meghallgatásra. Slussz. Semmi további kedvezmény nincs.
Persze van olyan leányvállalat, aki kifejezetten toborozza a külföldieket, csak ott nincs Tarifvertrag, nincs Prémium, nincs Betriebsrat, nincs túlórapénz, stb...
Russell Coutts 2014.02.03 14:09:32
@Herr Géza: Igazából te most kiragadsz egy posztot feleségem blogjából. :) Ha végignézed, akkor épp ez az, amiról szól: Wolfsburg, és itt élni.
Egyébként csak annyit, hogy ha nem a lakótelepi lakások egyikében szeretnél lakni, hanem valami nyugalmas, családias helyen, mondjuk egy családi házban, akkor sajna ezek a bérleti árak nem valósak. Nagyon szeretnék ennyit fizetni én is a házunkért, de sajna ennyiért nem adnák :)
2 házzal odébbi szomszédunkban most adták ki a házat: 125nm, 5 szoba - 1500 Euro/hó Kaltmiete. Szerintem ez drága. Szerencsére azért mi jelentősen kevesebbet fizetünk.
De gondolom ez egyébként más városokban is így lehet, így azok is torzíthatnak ugyanígy.
A BKK-n nem vitatkozom, szerintem ez az íráson nehezebben átjövő gondolatok miatt van.
A céges ingatlanos meg egy szerencse, hogy van. És ha van, akkor miért ne használjam ki? Alapból nem kaptam onnan semmit. Én dumáltam le mindenkivel mindent, és azért őket kértem segíteni, mert ha vittem a céges munkaszerződésem, akkor ők nem problémáztak tovább.
Itt ez nagyon erősen keresleti piac. Bérlakásban általában a kiadó (és az ingatlanos) diktál.
Régen szórakoztam már ilyen jól egy alapvetően nehézkes témáról olvasva, de Krisztián írása nem csak informatív, hanem igazán vicces is, úgyhogy melegen ajánlom. Nem csak a Németországba költözőknek, hanem mindenki másnak is, mert az alapelv (az ügyintézés útvesztői)…..
Ma folytatódik a külföldi munkavállalással kapcsolatos tanácsokat, linkeket összegyűjtő sorozat. Legutóbb Ausztriáról írtam, ma csak egy kicsit megyünk távolabb. Németország a válság sújtotta Európában egyike azon kevés kivételeknek, ahol pörög a gazdaság, ennek…..
Russell Coutts 2013.03.06 13:53:15
@SilentDreams:
Itt az indok az érdekházasságra! :DDD
Russell Coutts 2013.03.06 16:34:29
@Eiknarf:
Nekem Magyarországon a kedvencem a 25 éves "tanácsadó" :) Csak azt nem tudom, hogy (az én értékrendem szerinti) 10-15 év szakmai gyakorlatot és tapasztalatot, ami a tanácsadósághoz - szerintem - kell, no azt hol és mikor szedte össze :)

Azért Németországban is vannak fiatalon komoly karriert csinálók, csak a különbség szerintem, hogy nem CSAK azok vannak...

Most én is 2 hely között vagyok, várom vissza a szerződésem az új helyről, hogy kezdhessek végre. De ott is a főnököm (CIO) egy 36-38 éves "srác".

Korábban "T"elkóban dolgoztam, én is vezetői pozícióban, de ott is a főnököm (COO) 38 éves volt. Mondjuk azt rohadtul nem értette senki, hogyan lehetett pont őt oda kiválasztani. :D
Russell Coutts 2013.03.07 14:18:45
@Eiknarf: Köszi! :DDDD Most is vezetőnek megyek, csak nem szervezeti, hanem operatív feladatkörbe! :DDDD
Pár napja meglehetős kommentözönt okozott az a vitaindító poszt, mely a nemzetgazdasági miniszter félmillió külföldön élő magyar munkavállalóról szóló szavai kapcsán született. Ennek kapcsán érkezett az alábbi írás Ciprusról, László tollából. (A kép…..
Russell Coutts 2013.02.08 18:39:58
@Venyigeszu_de_Lucerna:
Tőkejövedelem a bankban lévő pénz után kapott kamat is. És nekem ne mondd, hogy a kiment magyarok 95%-ának egy buznyákja sincs bankban, mert ezt senki nem hiszi el.
Russell Coutts 2013.02.08 19:35:26
@Aston Kanál:
Ebben tökéletesen igazad van. Rajtad áll, hogy az új terméket megveszed-e, vagy nem.

Írtam egy egész hosszabb hozzászólást a pénzintézeti kockázatvállalási hajlandóság felügyeleti vizsgálatok általi változásáról és annak a piaci kihatásairól, de visszatöröltem, mert szerintem ez itt keveseket érdekelne. :)
Russell Coutts 2013.02.08 21:31:23
@Aston Kanál:
De őszintén...
1. Ha egy gazdasági vállalkozásnak törvényesen szabad valamit, ami számára nagyobb eredményt termel, azt ki is fogja használni.
2. Ha egy gazdasági vállalkozásnak a rövid távú profitmaximalizálás a piac bebetonozódása miatt nem okoz sem közép, sem hosszú távon visszaesést, veszteséget, meg is fogja csinálni.
3. Ha egy gazdasági vállalkozás képes olyan nyomásgyakorlásra, hogy a jogszabályi környezetet az igényei szerint alakítsa, azt meg is fogja tenni. (Most tekintsünk el a nyomásgyakorlás eszközeinek morális, vagy bármilyen megítélésétől!)

Szóval ezek szerintem alap dolgok, egyetemen, MBA-n vezetés, szervezés tantárgy 1. félév.
Ha a jogalkotó ezekkel nincs tisztában, akkor alakul ki olyan helyzet, ami 2,5 évvel ezelőttig volt.
Ha a jogalkotó ezt látva őrült vagdalkozásba és átgondolatlan csapkodásba kezd a helyzet megfelelő szabályozása és újraszervezése helyett, akkor alakul ki olyan helyzet, ami most van.

Mondjuk amíg a pénzintézeti szektor vezetői egyazon egyetem egyazon szakkollégiumának 4 egymást követő évfolyamából kerülnek ki, addig szerintem a szektortól önkontrollt, belátást, önkéntes változtatási szándékot várni felesleges.

Sajnos ez az általam ismert/átlátott egyéb szektorokra is igaz.

Épp tegnap beszélgettünk IRL egyik barátommal, hogy talán lassan Magyarországon is elérkezik az önjelölt sztármenedzserek korának a vége. Itthon az utóbbi 20 évben kifejlődött egy topvezetői réteg, amelyik veri a mellét, dicséri magát, és mindenhez qrvára ért sőt, saját vállalatában ő ért a legjobban. Legalábbis saját maga szerint. Ezt a véleményt sem ő, sem vazallusai nem rejtik véka alá, minden szakmai és marketing rendezvényen előadás hegyeket lehet hallani arról, hogy személyesen ők milyen faszagyerekek. Talán mostanában kezd eljönni az az idő, amikor már nem lehet eltakarni a szakmai és emberi hiányosságaikat, és ezt egyre többen észreveszik, reméljük hamarosan szóvá is teszik.
Reméljük pár éven belül ezek az önjelölt gazdasági minisztálinok kezdenek eltűnni, 10 éven belül kikopni. Kérdés, hogy az utódjaik a jelenlegi vazallusokból kerülnek ki, akik továbbviszik példaképeik hagyományait, vagy következik egy vezetői megtisztulás, ami idővel a vállalatok szervezetébe, működésébe is begyűrűzik. (Mert mint tudjuk, minden vállalat olyan, amilyen a környezete, minden munkavállaló úgy dolgozik, ahogy a főnökétől látja, az megköveteli tőle.) Ez talán középtávon elhozza az átalakulással a gazdasági és politikai fejlődést is.
De sajnos amíg ezek a minisztálinok a gazdasági vezetői bukásaik után a politikában mint tanácsadók, szakértők, vezetők landolnak, addig ez lassan fog menni. Sajnos ezeket az embereket sorban látom felbukkanni _minden_ politikai erő legfelső stábjában mostanában.

39 éves vagyok. Nincs már annyi időm, hogy ezt kivárjam.
Minden városnak megvannak a menő helyei, de merre induljunk, ha világszínvonalú nightclubba vágyunk? Kicsit körbenézünk a világban és ajánlunk pár kiemelkedő helyet. Természetesen a teljesség igénye nélkül, elsősorban ízelítőként. 1. Pacha – Ibiza, Spanyolország Ibiza…..
Javasolnék egy kitűnő autót az államigazgatás, a közigazgatás és a többi, felsorolhatatlan mennyiségű állami szerv, hivatal, intézmény, hatóság, megszámlálhatatlanul nagy számú közpénzből fizetett vezetőjének. Tudom, valójában hülyeség "javasolni", hiszen…..
Túl gyorsan készült el a pizza Kuck szerint, amiket 15 percen belül szolgáltak fel nekik Balatonfüreden. Hát már ez is baj?Szombat este a Kékszalag díjkiosztójára igyekeztünk Balatonfüreden. Be is jutottunk könnyedén és ott egy kis nyári borozgatásba kezdtünk. Majd eljött az az…..
Russell Coutts 2011.07.21 16:39:24
@Kix: Csak csendesen jegyzem meg azoknak, akik még nem tudják, hogy Ede Yardstick II-ben megnyerte a Kékszalagot! :) (És ez most komoly!)
Russell Coutts 2011.02.09 19:34:21
Anélkül, hogy jeles lázár elvtárs érdemeit kisebbítenénk, pár helyreigazítás:
- a kocsin lévő blokkoló - szerintem - Blinder, abból is az MX67-es (vagy 47-es, de nem hinném). Ezt full áron 300k-ért adják, de nem kell sokáig keresgélni (pláne nem Szeged környékén, ahol az importőr is van), hogy megkapjuk már 200-240 között. Plusz szerelés, kb 20k huf.
- a mérőműszer mérése nem 100%-os. A mérések kb 10%-a sikertelen, ekkor is 3 kicsi csíkot mutat a műszer. A műszer nem mondja meg, hogy blokkoló zavarta-e, így az is nagyon nehezen bizonyítható, hogy az adott autóba szerelt eszköz zavarta a mérést.
- a blokkolót a 175/2003 (X.28.) Korm. rendelet kivette a "közbiztonságra különösen veszélyes eszközök" kategóriájából, így mind birtoklása, mind használata nem büntethető.
- a próbaper nem amiatt indult, mert az autós blokkolót használt, vagy akadályozta a mérést, hanem mert a rendőrség álláspontja szerint az autós a blokkolóval megzavarta a rendőrség számítógépes rendszerének működését. Tehát a próbapernek semmi köze a gyorshajtáshoz! A rendőrség azt próbálja bizonyítani, hogy
1. a mérőműszer maga egy számítógépes rendszer
2. a blokkoló használata megzavarja a rendszer működését
3. az adott autós a méréskor ténylegesen használta a blokkolót
4. az adott blokkoló jele volt az, amelyik a rendszer megzavarását okozta
5. az autós tudatosan használta a blokkolót, a rendszer megzavarásának céljából
Ezeket ha nem tudják bizonyítani, bukták a sztorit... (Szerintem ez lesz, habár nem vagyok érintett.)

A lényeg nem ez. A lényeg az, hogy aki ilyet szereltet be, az rendszeresen, jelentősen túllépi a sebességhatárt. Mivel minden gyártó és forgalmazó mondása ellenére ezeknek az eszközöknek az élettartama 2-3 év között van, ezért akkor éri meg, ha egyébként a kifizetett bírságok összege éves szinten jelentősen 100k huf fölött lenne. Ez azt jelenti, hogy óra szerint 170 km/h fölött el kell kapjanak szinte minden hónapban, vagy 210 fölött 2-3 havonta. Csak csendesen teszem hozzá, hogy jelen esetben szerintem nem is a kifizetendő pénz lenne a probléma, hanem a bírságok mellé összeszedett büntetőpontok, és a jogosítvány bevonása...
  Csodálatos véletlen, vagy összeesküvés? Két olvasónk, cs.mate és DanielMurphy egy napon belül két pókeres írást küldött - a mai, egyesített posztot nekik köszönhetitek. -Szevasz Ferikém, de rég találkoztunk. Mi a helyzet, asszonnyal jól megvagytok? -Vagyogatunk, persze.…..
Tegnap, január 25.-én, túljutottunk a hangulatilag hivatalosan is az év legmélyebb pontjának tartott napon, és hogy tovább vigyem ezt az optimista gondolatmenetet, pár nap múlva itt a február, ami seperc alatt fog eltelni, és már itt is a tavasz... ...lehet készülni a nyárra :)…..
  Vajon mivel melengetik szívüket vagy hűtik testüket? Vajon ebben rejlik a szláv virtus??? Vodka: (lenygelül wódka, oroszul во́дка) egy általában színtelen, szokás szerint gabonából vagy burgonyából desztillált alkoholos ital. Eredete pontosan nem tisztázott, de…..
Russell Coutts 2010.01.04 10:47:06
@Bácskai peregrinus: Igen jó összeszedés :)
Mondjuk azért nekem a listából még hiányzik a Pelinkovac :) Pár sör-pelinkovac kombótól igen szép "mintát" raktunk Szabadka utcáira anno :DDD
Russell Coutts 2010.01.04 10:50:38
@Bácskai peregrinus: Jajaja :) Maraska über! :) (Mondjuk Suboticankás cuccot azóta nem iszok, amióta az egyik ottani főnök ismerősöm nem mondta el, hogy miért, de igen erősen óva intett a fogyasztásától :DDD Állítólag a tecsógazdaságostól kevesebb bajom lehet :DDD)
Russell Coutts 2010.01.04 10:52:39
@Bácskai peregrinus: Nézd meg a "Fütyülős barack"-ot... Régen mekkora szám volt! Ma meg már... Füstöl vissza a krumpli utóíz.
Esélyes, hogy kevesebb lesz a "bankmentő csomag" jövőre, szerencsétlenek kénytelenek minden egyes nemfizető ügyfelük torkára lépni egyesével, naponta olyan ötször. Legalábbis Mara szerint a nagymúltú angol HSBC bank gyakorlata ez. Illetve ott van még a speciális…..
Russell Coutts 2009.12.10 18:35:01
@Samott: Látom nem sikerült felfogni a lényeget...
Nem hiszem, hogy akkor, amikor felhívták, akkor a pénz már be volt fizetve!

Hazudott, és amikor emiatt felhívták, akkor azt hazudta, hogy befizette. És ez után gyorsan elszaladt befizetni, és panaszkodni a homárra.
Russell Coutts 2009.12.10 19:32:29
@Samott: Az a baj, hogy amit leírt, az úgy konkrétan sántít. Elég sokat látok behajtási rendszereket, szerencsére kívülről. Ha az ügyfél befizette, akkor az adósságkezelő azonnal bekéri az igazolást róla, és örül, mert "munka" nélkül ki tud nyomni egyet a listájából. Ez a beszélgetés akkor zajlik le, ha az ügyfél nem tudja elküldeni valami miatt az igazolást. Ennek meg úgy az esetek 99,9999999%-ban az az oka, hogy habár ezt állítja, mégsem fizette be...

Amit te meg elhiszel bemondásra, az meg a te magánügyed.
Russell Coutts 2009.12.10 19:52:14
Egyébként meg...
Ha levonod a posztíró hangulatkeltő szövegeit, levonod az önsajnáltatását, levonod az élből más hibáztatását, plusz kívülről próbálod nézni az ügyfelest, akkor az miket is mond?

Ü: Jó napot, XY vagyok, Marát keresem.
M: Én vagyok.
Ü: A HSBC-től keresem, és meg szeretném kérdezni, miért nem fizette be a törlesztését?
M: Öööööööööö hablatyhablatyhablaty
Ü: Átutalja ma a pénzt? Mennyit óhajt utalni?
M: X. Y. összeget, de honnan tudjam pontosan, kerek öss...
Ü: Kicsit komolyabban kéne venni ezt a hitelt, nem?
M: Én komolyan veszem, csak a...
Ü: Akkor miért nem fizet?
M: Ööööööö.... Hablatyhablatyhablaty
Ü: Azzal maga ne foglalkozzon, fizesse a hitelét.
M: Elnézést kérek, de rögzítik ezt a beszélgetést?
Ü: Az magát ne érdekelje. Amúgy meg mobilról hívom, és különben, sem az irodai, sem pedig ezeket a hívásoka nem rögzítik. Miért? Felakar jelenteni? Jelentsen nyugodtan, de maga nem fizeti a hitelét. Majd bírósági úton folytatjuk tovább, ha ez így önnek jó.
M: Nem, nem szeretném önt feljelenteni, de...
Ü: Akkor pedig fizesse a hitelét! Komoly hátralékot halmozott fel, azt egyenlítse ki!
M: Nézze, nem azzal nem értek egyet, amit mond, mert mind a tartalmával, mind a szándékával tisztában vagyok és megértem, elfogadom, én írtam alá a szerződést. De miután én is call centerben dolgozom, ahol feladataink közé pontosan az olyan jellegű hívások is beletartoznak, amelyet éppen most folytatunk, úgy gondolom, ezt hangnemet nem engedheti meg magának egy ily...
Ü: Milyen hangnem? Miről van szó? Ön nem fizeti a hitelét!
M: Nézze, miután ez egy hivatalos beszélgeté...
Ü: Milyen hivatalos beszélgetés? Maga azt ígérte, hogy fizetni fog és nem fizet!
M: Szóval ez egy hivatalos beszélgetés, mondhatni üzleti jelleg...
Ü: Nem beszélünk semmilyen üzleti jellegről!
M: Üzleti jellegű beszélgetés, kérem, tartsa is magát a bankszerű, üzletszerű kommunikációhoz. Az elmondottakon kívül van még más információja számomra?
Ü: Nem, nincs.
M: Akkor köszönöm a hívását, viszont hallásra!

Szóval ez a beszélgetés. Akárhogy is nézem, posztíró többet beszélt, mint az adósságkezelő. Miért nem mondta, hogy már be van fizetve? Mert nem is volt befizetve, ahogy a posztban el is szólja magát: "Válaszolnám, hogy eddig fizettem rendesen, most egy-másfél havival vagyok megcsúszva..."

Arról ne is beszéljünk, hogy az adósságkezelő hol beszélt inkorrektül, szemtelenül, bunkón, vagy szemét módon a T. ügyféllel? Amikor T. ügyfél belezavarodik a saját hazudozásaiba, hirtelen átcsap az adósságkezelő támadásába: rögzítik-e a beszélegetést...

Az egész poszt nem más, mint egy önérzetében sértett ember piti bosszúja, szerintem.
Mint bizonyára már mindannyian tudtok róla, a Vodafone elbocsátotta egyik, frissen felvett online marketingesét. Az ok pedig az volt, hogy a múlt pénteki nagy T-offline idején ki merte írni Twitterre ezt az üzenetet. A kirúgás híre egyöntetű visszatetszést keltett az Index…..
"Habár a nők túlnyomó többségét a kórház nyugtatja meg, van évi párszáz kismama, aki az otthonszülés mellett dönt. Az ő jogaikat tiporja sárba az egészségügyi kormányzat, mely évek óta nem rendezi megnyugtatóan az otthonszülés jogi szabályozását. A hatályos…..
Russell Coutts 2009.12.01 09:33:55
@tildy:):
Csak az a baj, hogy túl sok a kivétel, és persze mindenki csodás dolgokról ír. Aztán kiderül, hogy felének gyereke sincs, és nem is ő szült, hanem valami rokona, barátnője.

Ez pont olyan, mint a férfiaknál az autó fogyasztása. Sokan azt gondolják, hogy menőbbek lesznek, ha még maguknak sem bevallva, tényként állítanak be - pláne fórumokon, írásban, név és tények nélkül - elképzelt vagy hallott dolgokat, vagy amiket trendinek, menőnek gondolnak.
Russell Coutts 2009.12.01 09:44:42
@Amarokian:
"De tényleg: van olyan anya, aki rosszat akarna a saját újszülöttjének? "

Hány magára hagyott, örökbe adott, megölt, születés után kukába, kerti budiba dobott gyerek is van? Hmmm... Az én világomban van sok. És a tiédben?
Russell Coutts 2009.12.01 09:59:43
@ciprike:
"Azt írja, aki kórházban szül, annál is eltelik 30 perc, mire műtik. "

Mondom még egyszer... Ez nem igaz. Dupla tapasztalatból mondom, hogy kb 2-3 perc után feleségem bent volt a műtőben.
Nem véletlenül a Homárra érkezett és nem véletlenül a Hüttén kötött ki Sir levele. Főszereplője egy liftben felejtett hátizsák, ami a telefonban még megvolt, aztán a személyes találkozóig nyomtalanul eltűnt. Bár ügyfélszívatásért és tolvaj alkalmazottakért nem kell a…..