Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simonotto

12 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogajánló jelleggel most az ArtificialOwl gyűjteményét szeretnénk a köz figyelmébe ajánlani, amely a fejlécben elhelyezett öndefiníció szerint a legérdekesebb, ember által alkotott és magára hagyott dolgokat, járműveket, épületeket gyűjti lelkesen. Az országok szerint is…..
Tragédia ami a város egyik központi terével történt, nem nagyon tudok elképzelni olyan beruházást, amivel meg lehetne magyarázni, miért néz ki úgy a Kálvin évek óta, mint egy háborús övezet, a sóval behintés után. A 4-es metró meg pláne nem tartozik ezek közé. Az…..
Történelmi pillanat volt, amikor tegnap este elindult Magyarországon is az iTunes Music Store. Emlékszem, hogy az Apple még alig volt látható nálunk, és Emanuele Massimo vezette az akkor még HDSys néven futó Apcomot, amikor az újságírók már minden sajtóeseményen azt…..
Hétvégén villámlátogatást tett Budapesten Steve Wozniak, az Apple egyik alapítója, akinek Twitter-üzeneteiből és foursquare-es becsekkolásaiból lehetett látni, merre nézett körül nálunk.Fent látható a teljes twitteres tevékenysége, ezek szerint pénteken megérkezett…..
simonotto 2011.09.25 19:04:51
Na, erre a hírre sem számítottam így hétfő reggel. Elindult a magyar Apple online üzlete, hivatalosan, az Apple.com/hu oldalon most már gyakorlatilag az angol nyelvű oldal minden elemét láthatjuk. Vagyis ott az Áruház gomb is, amit megnyomva válogathatunk a termékek között,…..
Megjelent ugye a Thunderbolt a Macek oldalán, az én Airemen is, és mivel az eladósorba került Mac minim mellé vett monitor felszabadult, kipróbáltam, akarom-e otthon külső monitorra kötni a kicsikét.Annyi előkészületet azért igényelt a dolog, hogy vásároltam egy DVI - Mini Display…..
simonotto 2011.09.18 21:54:44
Appleblog Remek widget bloggereknek 2011.08.11 13:09:00
Hosszú Zoltán küldte át nekem tegnap új programjának a linkjét. Az alkalmazás egy dashboard widget, méghozzá a kiváló fajtából: rászívja magát a blogod Google Analytics statisztikáira, leszedi onnan a legfontosabb adatokat, amiket aztán bármikor egyetlen másodperc alatt…..
Egy Londonból hazalátogató, majd innen Németországba költöző barátommal kerestünk egy olyan helyet a belvárosban, ami passzol a hangulatunkhoz. Egészen véletlenül futottunk bele ebbe a kapualjba a Nagy Diófa utca 8-ban:Bent pedig ezt láttuk:Ez itt bizony egy romkocsma, összenőve…..
Az EA alapítója szerint cég a Római Birodalomra emlékeztet.Az Eletronic Arts alapítója, Trip Hawkins az IndustryGamersben egyebek közt az Apple-ről, és annak kilátásairól beszélt. A fickó szerint a történelem tele van az Apple-höz hasonló példákkal: ilyen volt a Római Birodalom…..
Pár hónap múlva debütál az új telefon, általában ilyenkor hagynak el egy-egy tesztkészüléket a cupertinói vagy kínai dolgozók. Egyelőre még szó sincs ilyenről, de tény: a tesztelők, zsebükben a prototípusokkal köztünk járnak. A 9to5Mac egyik olvasója talán meg is találta…..
Az előzményeket ismerjük: a városvezetés úgy döntött, hogy véget vet a féktelen utcazenének. Első lépésként kitiltotta az aluljárókból a zenészeket, egytől egyig. Második lépésként engedélyhez kötötte, hogy a felszínen ki játszhat és ki nem. Állítólag zeneiskolai…..
Mangáékat szeretjük: itt ettük a város egyik legjobb hamburgerét, és abban bíztunk, hogy a reggelis vonalon is valami eredetivel fognak majd felrázni minket. Jó a rántotta, jó a pirítós (van egyébként bundás kenyerük is), de a Manga Cowboyba azért megy az ember, hogy valamilyen…..
simonotto 2011.06.27 13:58:02
@ElPadre: No nem vagyok egy nagy spíler pékáruban, de a vásárcsarnokban legalább 4 pult van. Gere pékség pl. Talán van bagel valamelyikben.
Bár gondolom körülnéztél már ott :)
Mostanában ugye sokat láthattuk ezt az ikont:Látszólag egy viszonylag szabálytalan felhő körvonalát láthatjuk, ami azonban Takamasa Matsumoto számára mégis valamiféle szabályosságot mutatott. Ezért elkezdte jobban megvizsgálni a dizájnstükköt.Először is megrajzolta a felhő…..
simonotto 2011.06.25 19:32:03
A Kiskörút felújítása a legjobbak közé tartozik: ahogy nő a fű, ahogy erősödnek a fák, úgy lesz egyre tisztább az a koncepció, ami teret csinált a korábbi aszfalttengerből. Ez a jó hír. A rossz az, hogy bunkó szemetelés is sokkal jobban láthatóvá válik. Amíg csak autóút…..
Egyszerűen nem vagyunk ahhoz hozzászokva, hogy egy ellenzékben lévő párt előterjeszt valamit, amit aztán ellenszavazat nélkül elfogadnak, pedig most pont ezt történt: az LMP rájött, hogy a metróépítés miatt a forgalom elől elzárt Móricz jó úgy, ahogy van, nem nőtt meg a…..
simonotto 2011.06.10 13:45:24
@Malachi: +1

Én legszívesebben mindenhova autó nélkül mennék a távoli jövőben is. Semmi vágyam autóval közlekedni, azt megértem, akinek munkaeszköz. Maximum elmenni a Hortobágyra vagy a Balatonra. Én maradnék a bringánál meg egy külön pályán közlekedő villamosnál, ha meglenne az esélye, hogy elviselhetővé válnak a körülmények. Igen, a belváros nem autópálya, más országokban sem az. Bécsben (és nyilván nem csak ott) akkora terület van autók nélkül (vagy nagyobb), mint a kiskörút által bezárt rész nálunk. Lehet nyavajogni, hogy nem lehet sehova se eljutni autóval, meg dugó van mindenütt, de elég embertelen, hogy szinte bárhol laksz a belvárosban, az ablak alatt pörög a forgalom.
Ha az átterelődés miatt más utak járhatatlanná válnak, az lenne az ideális, hogy nem ül minden második ember autóba, hogy arrébb menjen 5 kilométert. Nekem ne mondja senki, hogy 80%-uk Fehérvárról meg Törökbálintról érkezik. És talán javulhatna a tömegközlekedés is, én adnék plusz pár ezret, hogy ne hányásba üljek reggel a buszon csövesek közé.
Appleblog WWDC 2011 keynote - live 2011.06.06 18:00:00
Eljött a nagy nap, a Mac OS X Lion, az iOS 5 és az iCloud bemutatásának napja. A színpadra várjuk Steve Jobsot, nem most, nem kell még Steve, van még egy órád. Menj, igyál valamit a büfében, egy csengő jelzi majd, ha jöhetsz. Hétig mindenki foglalja el magát valamivel, nem azzal,…..
Nemrég körbeutazta a világsajtót az a fotó, ami egy fehér és egy fekete iPhone-t mutat egymás mellett, és a kép tanúsága szerint a fehér tesó 0.2 milliméterrel vastagabb elődjénél.A legfurcsább, hogy az Apple elég gyorsan reagált a hírre, egészen pontosan Phil Schiller…..
Ma este hétkor lesz tehát a launch, amin én is részt veszek majd valamelyik APR-nél, és beszámolok nektek a részletekről. Addig is itt vannak a magyar árak, az Apple hivatalosan csak mától engedélyezte az APR-eknek, hogy meghirdessék:Ezek tehát a hazai árak, ugyanezeket találhatjuk…..
A Művészetek Palotája aztán megosztja a közvéleményt, ez az épületek Lady Gagája, mert van, aki odavan érte, de sokan epilepsziás rohamot kapnak már az említéséről is. A díszítés nélküli formáról a legtöbb embernek egy oldalára borult lakótelep jut az eszébe, eleinte én…..
simonotto 2010.10.17 11:48:08
@banyanyanya: praktikusság szempontjából még nem feltétlenül kell az eredeti formai- és színvilágot eldobni.
A 33 éves New York-i festő, David Kassan ilyen durván fest az iPaden (az ige a cselekvést kifejező jelentésre utal):Korábban iPhone-on is dolgozott, de elmondása szerint az iPad sokkal jobb, mert nagyobb. Ki hitte volna.Ilyenekre kényszerülnek fényképezőgép híján az emberek. Nem…..
simonotto 2010.08.10 19:42:05
@Sir Kommentor: ellenben hasonlítsd össze az árukat. Plusz vedd hozzá, hogy ezzel lehet netezni, ebookot/magazint olvasni, filmet nézni, zenét hallgatni. Míg a Wacomhoz alapból kell egy számítógép :)
Mike Simonian és Pieter Schouten koncepciójának lényege, hogy több, ívben egymás mellett elhelyezett kerék segítségével a snowboardokhoz hasonló dőlésszöget tudjanak elérni az utcai deszka esetében is. A 14 kerékkel megoldott feladat eredményeként a hagyományos 25 fok…..
Egy mulatságos tortadiagramot kaptunk Ana.Ge-től, amiből kiderül, mennyit fizetünk ki Steve Jobs ruhájáért, a lehagyott Intel Inside matricákért, a borokért, rózsákért és bonbonokért...