Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bektur

8 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kutyaszánozás Fogd be! 2010.05.06 07:46:00
  Nem szóltam még a kutyafogathajtás egyik igencsak lényeges eleméről, pedig megérdemli.  Addig rendben van, hogy az ember vérrel-verítékkel, sok lemondással, áldozattal összeszedi a megfelelő kutyákat, felszerelést, ráadásul a sors különös kegye folytán végre…..
  Ebben a hónapban nekem nem a péntek tizenharmadika bizonyult szerencsétlen napnak.  Hanem a csütörtök tizenkettedike. Mivel a 80 kilós, négykerekű edzőkocsink jobb hátsó kereke épp gyengélkedik, az ázott talaj pedig nehézzé tette volna a kispolszki húzását, ezért…..
Bektur 2010.02.20 20:04:37
@maylo:
A félreértések és a hideglelés elkerülése végett itt is hangsúlyoznám, hogy a pincsit nem kapták szét, sőt egy pici sebbel és egy ijedtséggel megúszta.
Nem tagadom, elvileg benne lett volna a pakliban súlyosabb sérülés is, hiszen az agarak elég vérmesek, de hát a tény az, hogy nem történt baj.
(Már elég rég jártam erre legutóbb, de most igyekszem kicsit rendezni a sorokat.)
Egy olyan fagyos őszi napon,mint a mai, az ember ahogy kinéz az ablakon, egy fura érzés fogja el. Már hideg kék az égbolt, a szürke felhők sietve jönnek-mennek a dolgukra és én arra gondolok, hogy a Hargitán már havazik. Valószínű, hogy a Bucsinon is fehérbe borult a táj.…..
Van élet a téli hónapokon kívül is egy kutyafogatnak? Hát persze, hogy van! Egy északi kutya nem élvezi ugyan túlságosan a forró alföldi nyarat (a bakonyit sem élvezték nagyon), de ha biztosítjuk számukra az árnyékot, a vizet és a mozgásteret, akkor a nyarat elnevezhetjük…..
"Kutyaszánozás? Na ezek sem teljesen normálisak!"..."Ja, azok a lökött kutyások, ismerem őket!" és más hasonló megjegyzések százait kaptuk már meg akár a szemünkbe, akár a hátunk mögött. A lényegen egyáltalán nem változtat. Az emberek első körben vagy…..
Hogy mi jön? Hát nagyon széles a paletta! Elsősorban arról szeretnék mesélni, hogy milyen klassz így ősszel (vagy akár tavasszal) az erdőben kutyafogatozni. Mivel csendes járműről van szó, amely még csak nem is hasonlítható egy kvadhoz vagy cross-motorhoz, a vadak igen későn…..
Bevallom, egy picit vígasztalni akarom magamat, illetve mindazokat, akik nagyon szeretik és várják már a telet, a havat, a szikrázó kék égboltot és a szántalpak alatt a hó surrogását. Tudom, hogy ez nem sokaknak adatik meg, de nekem most megadatott az, hogy emlékezzem az elmúlt…..
Erre roppant egyszerű a válasz: Hát kutyaszánnal!Az elmúlt telet a Gyergyói-havasokban töltöttük az egész kutyafogattal és ehhez a fogathoz Bátor is hozzátartozik. Első kemény tele volt ez, nemcsak a hideg és hó szempontjából, hanem a szánhúzó munka szempontjából is. Mivel…..