Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morczogó

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétségbeesetten próbálkozik a kormány létrehozni valamiféle tiszteletteljes aurát az alkotmány (bocsánat, alaptörvény) körül, de csak önmaga paródiájába fullad az egész. Hol a határ nemzeti giccs és felesleges patetizmus, valamint a méltó ünneplés és a kijáró tisztelet…..
Matolcsy György jelenleg regnáló nemzetgazdasági miniszter, a Fidesz kormányra kerülésekor nagy ívű víziókkal álmodta meg a magyar gazdaság fellendítését. Az ezek alapján megvalósult gazdaságpolitikát a kezdetektől számos kritika érte, mostanra azonban odáig jutottunk, hogy…..
morczogó 2011.09.05 17:35:37
@milyen szép a Vértes, ó: Nincs 100 000 Ft nyilván. Ám a te számolásodban az a hiba, hogy nem éves, hanem havi 12 mrd.
morczogó 2011.09.05 17:40:53
@hergilerg: "Egyszer talán elérnénk, hogy nem nálunk lenne az egyik legnagyobb a munkára, vállalkozásokra rakódó teher."

Ma is legfeljebb a középmezőnyben vagyunk.
Egyébként az állami kiadásokat inkább a vállalkozás-támogatások 0-ra redukálásával kellene csökkenteni. Soha meg nem térülő, csak a pártkasszákat gyarapító szubvenciókra nincs szükség.
morczogó 2011.09.05 17:50:49
@s17: "az a politika annyi volt, h vigyük még feljebb a hiányt."

Ez a politika is. Csak nem engedte meg az EU. Ekkor tört ki a gazdasági szabadságharc, s rúgtuk ki az IMF-et, hogy e szabadságharc keretében mindent úgy csináljunk, ahogy azt az IMF is akarja.
Facér lányok, csak egyesével, ha kérhetem Találós kérdés: miért visz magával valaki lapát helyett egy AK47-est kajakozáshoz? A választ inkább csak sejtjük, mindenesetre az, hogy az eset Líbiában történt, az ominózus medence tulajdonosának vezetékneve pedig Kadhafi, sokat…..
morczogó 2011.09.04 06:38:33
@Sátán meg a Jocó: "Meg azt tudjuk-e, hogy azért egyáltalán nem mindenki akart ott lázadni?"

Mindenesetre a zsoldosaiban jobban bízott, mint saját népében.
Egy jól sikerült blöff, az agyér-elmeszesedés első jele, vagy valóban komoly kritika áll Warren Buffett szavai mögött? A gazdagok ugyanis alapesetben nem mondanak olyanokat, hogy több adót akarnak fizetni, legalábbis mifelénk ilyet legfeljebb csak a szegények követeltek a…..
morczogó 2011.08.23 21:08:50
@Zébácsi: Pontosan értettem. Csak egyáltalán nem értek egyet olyan bugyutaságokkal, hogy aszongya "aki semmit sem csinál (hanem például a kamat révén lehetővé tesszük azok számára is a gazdagodást a többiekhez képest, akik abszolút nem végeznek termelő folyamatokat)". Neki speciel a pénze termel. Nemcsak neki kamatokat. De nem vitázom ezen, ez nem egy politikai blog.
morczogó 2011.08.23 21:14:34
@morczogó: No még annyit. Nincs közgazdasági abszolút igazság és igazságosság. Különböző érvényes gazdaságfilozófiák vannak, melyek különböző mértékben vegyülve egymással képesek megoldásokat adni konkrét helyzetekre. Buffett felvetése csak attól érdekes, hogy a személy látszólag ellenérdekelt. Pontosabban anyagilag nyilván ellenérdekelt. De lényegében nem több, mint egy gazdaságpolitikai filozófia.
morczogó 2011.08.24 04:53:15
@Zébácsi: Igazad van, rossz helyre klikkeltem. Elnézést.
Érdekes egybeesés, hogy míg a jelek szerint a AXA nyugdíjpénztárának magyar tagjai nem kaptak 13 év befizetéséből szinte semmi hozamot, a francia cég rekordnyereséget termelt: Négyszeresére növelte első féléves nyereségét Európa második legnagyobb biztosítótársasága, a…..
A világban korszakváltás zajlik, melynek a magyar kétharmados forradalom az egyik következménye – állította Orbán Viktor a Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszédében. A miniszterelnök szerint a régi nyugati életmód fenntarthatatlan, rövidesen összeomlás…..
Aki azt hiszi, hogy a modernnek nevezett kor magyar politikája összehasonlíthatatlan a korábbi időszakokkal, annak feltétlenül ajánlom olvasgatásra Cieger András zseniális új könyvét. A szerző – aki egyébként évfolyamtársam volt az egyetemen - furcsa módon egyszerre írt…..
morczogó 2011.06.21 20:45:08
@aszekelyek: "56-ban pedig politikai ellenfeleiket végezték ki a megtorlók tettleg , egyszersmind politikailag. elrettentés, megfélemlítés."

Nem állítottam, hogy kádárék ne lettek volna rosszabbak.
morczogó 2011.06.21 12:09:36
@Kalmár: Értem. Tehát a te ismereteid szerint amerikai állampolgárokkal szemben, amerikai földön volt kínvallatás? Én mindenesetre másképp tudom. Nem tudok róla, hogy mi olyan szinten állnánk hadban. Ámbár a korrupció és hasonló ügyek, amivel mi állunk állítólag* hadban állunk biztos arányosíthatók 9/11-hez bizonyos értékrendek szerint. Én ezt az értékrendet mindenesetre nem érzem magaménak.

* Állítólag. Szlogenek szintjén. Bezzeg a pártfinanszírozás rendbe tételét a 2/3-os többség még el sem kezdte megoldani. Addig itt nincs semmiféle harc a korrupcióval, csak parasztvakítás.
morczogó 2011.06.21 12:16:10
@aszekelyek: Pont te vagy ezek szerint az a gyengébb, akinek kedvéért odabiggyesztettem, hogy (gyk: politikailag). 56-tal kapcsolatban pedig lásd egy másik bejegyzésem.
Olyasmiről írok most, aminek az igazságáról nem vagyok meggyőzve és meggyőződve. Gondolatkísérletként, elgondolkoztató felvetésként mégis izgalmas lehet; ha más miatt nem, azért biztosan, hogy cáfolata során összeszedjük az értelmes ellenérveket. A munkamegosztás a…..
morczogó 2011.06.16 16:10:19
A "gazdasági szereplő" szeme előtt alighanem semmi más nem forog, minthogy a személyes vagyona gyarapodjék minél nagyobb mértékben. Ugyanis éppen ő az, akit mi eltartunk a mi adónkból azáltal, hogy a politikacsinálókhoz közel dörgölőzvén vállalkozását (vállalkozásait) az állami támogatásokra/megrendelésekre építve teszi sikeressé. Ehhez képest ő oktat ki minket közvetve a kádári szocialista rendszerről. Lehet, hogy más környezetben ő egy életképtelen vállalkozást működtetne.
Érvényes nézetnek tartom, hogy nem a lyukas szociális hálónk miatt tartunk ott, ahol, hanem sokkal inkább az úgymond gazdaságba fektetett pénzek miatt. Ezek Magyarországon általában túlárazott kivitelezéseket, túlértékelt befektetéseket jelentenek. Azaz soha meg nem térülő pénzkidobások. (Biztos vannak kivételek.)

Ezen kívül a "gazdasági szereplő" elfelejti, hogy a Fidesz a kormányzást nem úgy kezdte, mint ahogy most teszi. Matolcsy egészen komolyan gondolta, hogy hagyja elszállni a költségvetést 7 %-os hiányig. A "nagy terv" az volt, hogy "nagyobb tortát" hitelből kell sütni. Ekkor még nem álltunk háborúban az államadóssággal, hanem szorosabbra kívántuk vele fűzni szövetségünket. Aztán kiderült, hogy nem volt B-terv arra az esetre, ha az IMF és az EU beint. Amikor meg beintettek, hirtelen fel kellett találni az akcióterv intézményét. Amiben kétségtelenül hangzatosan tudták eladni sokaknak a váltást. Becsomagolva a semmit bank- és multiellenes közegbe, 98%-os különadóba, hogy az ebből befolyó pénzeket átcsoportosítsák a 16%-os egykulcsos adóba. Ám ennek nullszaldósságát éppen az bizonyítja leginkább, hogy a magánnyugdíjpénztár-tag Matolcsynak hirtelen eszébe jutott, hogy milyen gazdolog is ez a rendszer, viszont szép summára teheti rá a kezét az állam.
w Ingyenrendőr nincs 2011.06.04 05:00:00
A rendvédelmisek tiltakozása egyelőre nem erőszakos, csak ráutaló magatartással hívják fel a figyelmet. A követeléseik sem annyira elszálltak, mint amit a Kossuth tér nemzetgyűlése adott elő, nem a középkorba próbálnak visszamenekülni. Csak annyit akarnak, hogy maradjon minden…..
A köztársasági elnök szerint túl sok idegen szót használtunk, így a preambulum átkeresztelésén túl szükség van további magyarosított kifejezések bevezetésre is. "Arra, lettem figyelmes , hogy nagyon sok olyan szót halok nap, mintnap, amit nem ismerek. Így, érezhete…..
morczogó 2011.05.14 17:59:18
@szajmon hejj: Szerintem a saját nevét egyszer rosszul írhatta le egy személyi igazolvány igénylő adatlapon, azóta nem Schmidt, hanem Schmitt.
Beszédes nicknevű hozzászólónk levelével megnyitjuk a Zugügyvéd alkotmányjogi szemináriumát. Dark Future azt kérdezi magától és nyilván mindnyájunktól, hogy hogyan kell értelmeznünk, és milyen konzekvenciái lehetnek az alábbi, az új alkotmány…..