Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bregana

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzeti Hírtévé elindulásának egyik sarokköve az időjárás-jelentés, amiről olyan büszkén számoltak be az első másfél órában vagy hatszor, mintha az lenne a világ egyik legnagyobb truvája. Pedig nem az, úgy, ahogy a köztévé csinálja, meg pláne nem az, hiszen a…..
bregana 2015.03.15 15:15:03
@vészmadár (pica pica): Vészmadár:
1. Madár, mely előre jelzi a vihar közeledtét.
A kuvik egy vészmadár a hiedelem szerint.

2. Személy, aki mindenben veszedelmet lát.
A vészmadár csak a rossz hírekkel foglalkozik.

A veréb is madár?
bregana 2015.03.15 15:28:14
@MrMundr: Ezt miből gondolja? Évek óta nem tudom megérteni, hogy Gaál Noémi hogyan lehet még mindig a TV2-nél. A mű melle sem segített rajta, képtelenség olyan ruhát ráadni, amiben valahogy kinéz, nem tud két értelmes mondatot elmondani. Minden mondatában benne van a kilátás szó. Kilátás az ablakon van max. Egy normális frizurája sem volt, amióta képernyőre rakták. Ja és ezt felvételről tudja ilyen rosszul felolvasni. Azt meg hogy a TV2 miből tudja fenntartani magát ilyen jól, szerintem ne firtassuk.
Lassan azért kitalálhatna valamit a Vodafone a volt ügyfelei vélt vagy valós tartozásainak kezelésére. Elég béna, hogy nekik is meg kell adniuk nemlétező biztonsági kódjukat, hogy szóba álljanak velük. Ez külföldön is így megy? Szeretném ha az esetünk nyilvánosságra…..
Azt már tudjuk, hogy máshogy értelmezi a garanciát a szerviz, a gyártó és a szolgáltató is, ha mobiltelefonról van szó. Zsoltnak szerencséjére csak háromszor kellett visszavinnie Sony készülékét szervizbe, amire megjavították. Viszont a kérdése most az, hogy akkor most milyen…..
Naiv ügyfél a szomszédjától értesült arról, hogy a behajtó kereste, miután az E-on több mint 2 évvel azelőtt elfelejtette átirni a nevére elhunyt édesanyja villanyóráját. A történet rögtön három résztvevős (behajtó, szolgáltató, naiv ügyfél). A Képlet egyszerű:…..
bregana 2013.03.23 13:22:16
@igi1: Az internet világában sok minden nyomon követhető. Ha regisztrál a cég oldalán és ott jelenti be az óraállást, akkor ott a számlák összege is megtekinthető, és a befizetések is. Tehát a rossz helyre küldött számla sem jelenthet problémát.
bregana 2013.03.24 10:02:47
@Micimacko: És az segített? Ha kérnek ilyen adatot akkor azt meg kell adni, de nem biztos, hogy segít. nekem egyszer egy óra működési probléma miatt azt találták ki, hogy az egyeztetett időpontban azért nem jöttek ki a szerelők, mert a megadott óraszámmal nekik nincs a rendszerben óra, tehát lopott órát szereltettem be. Kiderült, hogy a leltári szám nem a gyári számra alapozódott, hanem valami egyéb az órán levő számra. Kiderült, hogy az óra valóban rosszul számlázott, mert nem forgott a számlálója rendesen. Ezért a leolvasó mindig egy 0-t hozzáírt a mért értékhez. Jó kis számla keletkezett így. Jóváírták a korábbi hat havi számlát és egy későbbi időszak átlagára számolva számláztak. De addig el kellett jutni, és fenyegetőzni kellett.
bregana 2013.03.24 10:08:17
@Micimacko: Ez azért furi, mert véletlenül tudom, hogy ilyen esetben fel veszik a kapcsolatot, és ha kiderül, hogy jogtalan volt az egész, akkor az eladó végnek ezért fizetnie kell az EOS-nak, attól függ mi van a két cég közötti szerződésben. Én továbbra azt mondom, hogy meg kell nézni a szerződés átírásakor az óra száma, és állása mi volt. Innen indul az új számlázás is, és mi volt a tartozásos számlán. Ha átfedés van, akkor az egyértelmű bizonyíték az EOS felé is. Előfordul óra cserék esetén is, hogy elfelejti maga a szolgáltató i, hogy mivel zárta a cserét. Ezért fontos minden ilyen papírt elrakni sajnos.
A rendőrség már csütörtökön kivette a részét az áldozatok mentéséből. Lászlóék Facebookon terjedő kalandja során a mostanában sztenderd bírsággal találkoztak miután a hóviharban felborultak autójukkal. A tegnapi nap termése... Sok más autós társammal együtt a tegnapi…..
bregana 2013.03.23 19:25:50
@hrbi80: Ha emlékszik arra, hogy Pintér úr mit nyilatkozott a tévében, akkor arról volt szól, hogy még a hóesés előtt csúszott az árokba. A videón a fehér valami nem hó volt? Akkor ki az aki nem mond igazat? A videón van idő is, az sem stimmel a rendőrök által utólag készített jegyzőkönyvben leírtakkal, hiszen azt nem a helyszínen készítik. És a segítség nyújtás elmulasztása? Közel 100 km-es szél volt helyenként. Ha ilyenek az útviszonyok, akkor se a mentők, se az Orbán karaván se indulhatott volna útnak.
Naiv ügyfél 4 éve nem létező telefonszámával, számlaazonosítójával és biztonsági kódjával tudná csak kideríteni, miért küldött neki tavaly decemberről számlát a Vodafone: Érdekes dolog történt velem, kicsit sem hála a Vodafone-nak. Januárban kaptam tőlük egy…..
bregana 2013.03.22 20:38:45
Mi ugyan evvel a problémával küzdünk. Biztonsági kód az isten, a kód neve Vanda. A kód nélkül nem fogsz tudni panaszt tenni, mert e nélkül nem tudják mihez rögzíteni a panaszt. Én oda ragasztom, ahova gondolom. Az ÁSZF-je a vodafone-nak hibás, nem teszi lehetővé, hogy aki még nem előfizető, de panasza van, vagy aki már nem előfizető, de panasza van bármilyen vizsgálatot kérjen, panaszt tegyen. Jeleztem már a Fogyasztóvédelemnek is, a nemzeti média hatóságnak is, de sajnos ott is olyan emberek ülnek, akik nem képesek felügyeletet ellátni. Akkor meg minek is vannak? A teljesíthetetlen feltételek hibásak, amiket kezelnie kellene a Vodafone-nak. Csak ha nincs látszólag panasz, mert nincs mihez rögzítve, akkor nem látszódik a hiba. A mai napon a Vodafone vezető lakcímére küldtem a felszólítást és panaszt, hátha így lesz mihez rögzítenie. A szobájában biztosan jól fog mutatni. Javasolnám a felügyeleti szervnek, hogy függessze fel a tevékenységét a cégnek addig, amíg nem végzi el a szükségem javításokat az informatikai rendszerében és az ÁSZF-jében. És nem mellesleg érdemes lenne megnézni, hogy amit a cég számlázott, az milyen adatokat tartalmaz, mert nálunk is az évi 14% helyett a 0,-Ft tőke tartozásra 4 napra 331,-Ft-ot számolt fel. Ami közel 210000ft tőke tartozást feltételez. De ha kamatra akarom átszámolni, akkor ez évi 435%-os kamat. Egyébként visszanézve a Vodafone számláit, ekkora káoszt még nem láttam egy szolgáltatónál sem. Minden elkészített havi számlát külön vezetnek és tartanak nyilván. A beérkező befizetést pénzfeldobás módszerével könyvelik el valamelyik számlára. Az üzletben befizető ügyfelek sosem tudják, hogy mennyi az aktuális egyenlegük, ezért sosem tudnak naprakészen befizetést teljesíteni. Az ilyen befizetést pedig nem tudni, hogy hogyan és hova könyvelik le. Én azt várom mikor kerül az ügyünk a bíróságra, ha nem hajlandó a cég kártérítést fizetni, mert a biztonsági kód nélkül ők nemfognak tudni bizonyítani. Én felszámoltatnám ezt a céget, remélem lesz rá lehetőségem. Már annyira a bönyömben vannak, hogy semmit sem lehet intézkedni náluk, csak fizetni. Minden cégnek kell lennie panaszkezelési szabályzatának, Hát én megnézném, hogy ebben mi van benne. A céghonlapján található számlamagyarázó rész is inkább csak félre magyarázó. Ha valaki nem fizette be a számláját, vagy késve fizette be, és e miatt felszámított kamattal nem fizette ki teljesen a számlát, akkor a következő hónapban egy 0,-Ft-os számlát fog kapni a fogyasztó, mintha minden rendben lenne, de az apró betűs részben tartozás van, amihez csekket nem adnak. Most vagyunk a békéltető tárgyalásnál, de a PSZÁF-nál is bemószeroltam őket, és a NAV-nál is. Kíváncsi lennék melyik tv társaság lenne foglalkozni az üggyel, mert a legtöbb vodafone érdekeltségű. az RTL nem reagál, a HÍR TV sem. Amíg egy forint tartozás áll fenn, addig fogom az asztalt verni, ha kell ülősztrájkot fogok hírdetni.
Az a legjobb a fantomtartozásokban, hogy minden nyomorult féreg elvárja, hogy majd az ügyfél bizonyítja, hogy ő igenis befizette 48 évvel ezelőtt a 13, jogelődnek a 3 forint tartozást, ami soha nem is volt, vagy különben. Az EOS Faktoring például 1,5 év alatt nem találja a…..
Rika mamája nevén maradt a villanyóra, miután eladta a házat, így 4 év után elég komoly tartozása lett. Azóta is vonják a pénzt a nyugdíjából, most pedig kiderült, hogy a gázóra is a nevén van: Ha valaki tud kérem segítsen! Édesanyám 2005. szeptember 29-én eladta a…..
Olga örökölt az apjától egy-két OTP-hitelt a lakás mellé, amit úgy volt kénytelen fizetni, hogy egy elismervényt nem adtak neki semmiről, minthogy ő nem ügyfél. Édesapám tavaly februárban elhunyt. Miután megkaptuk a halotti anyakönyvi kivonatot elkezdtük intézni a…..
"Sziasztok! Ő a legújabb cicánk: Menyus. Nagyon játékos cica, és folyton keresi az ember társaságát. Egy percre sem lehet egyedül hagyni. :-) A képek fürdés után készültek de még így is tiszta kormos. Megnézte az üstöt aulról... :D Ha valakinek van vörös…..
bregana 2011.08.07 14:11:53
Édesanyám 85 évesen saját lakásában élt. Szellemileg teljesen friss volt, keresztrejtvényfejtéssel, olvasással és TV nézéssel kötötte le magát. A mozgás nehezen ment számára, fájtak az izületei. Mi, a gyerekei (én a lánya és a bátyám) segítettünk neki az élethez…..
bregana 2011.05.21 19:27:02
Sajnos ez a magyar valóság. A nővér kevés, és nem ér rá ennyi pénzért emberséges lenni. Fontosabb az orvosnak csapni a szelet. Azt mondják, hogy sokan mennek külföldre mert kevés a bérük. De ott sem fogják ezt a hozzáállást díjazni. A beteg az orvost még megválaszthatja, de a nővért nem. Persze az orvosok sem mondhatóak jónak. Apukám a kemo kezelés után rosszul lett, szinte lebénult, erre kirakták a kórház portájára. Nem voltak hajlandóak ellátni, onnan vitte el a mentő egy másik kórházba. Valami a kemo beadása közben történt. (László kórház). Ugyan itt a betegeknek a haldoklók nyögéseit kellett naponta hallgatni, mintha nem adtak volna fájdalom csillapítót. Reggel meg a lepedőbe csavart elhunytakat dobálták le a kocsira az ajtóból. Szegény apu mondta, hogy majd őt is így viszik el. Az amerikai úti agysebészeten a recepciós pipi addig beszélgetett, hogy a nagybeteg apukámat órákig váratta reggel 9-től. Nem jutott be az orvoshoz, délután kettőkor szóltam neki, erre közölte vihogva, hogy már elment az orvos. Melegen ajánlottam,hogy 5 percen belül kerítse elő az orvost, vagy kipenderítem. Anyut meg kocsival vittük a kórházba az agyinkfartussal, mert csak órák múlva tudtak volna mentőt küldeni. A kórházban meg minden mentővel érkezett beteget elénk vettek, hogy ők fontosabbak. Ott is beszélni kellett az orvos fejével, ha itt hal meg anyu a folyóson, akkor megnézheti magát. Pedig azt mondják ilyenkor minden perc számít, ezért váratnak órákat.
"Helló!Néhány kép Chuckról, az egy éve örökbefogadott ifjú beagle kutyusomról, hátha valamelyik érdemes a közlésre.1. 1400 kilométer az anyósülésen nézelődve, zokszó nélkül.2. Az Atlanti-óceánnál.3. Mivel vadvízi túravezetőként dolgozom, Chuck sem maradhat ki a…..