Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EgyEdző

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Változnak az idők, ezért egy már-már elfeledett dokumentummal bizonyítjuk, hogy a Fidesz 2006 őszének forró napjaiban még a rendőrség mellett állt, sőt, Nyítray András, fideszes képviselő azt kérte számon egy országgyűlési bizottsági ülésen, hogy a rendőrök miért nem használtak éles lőszert!   Már…..
A témát mindig is nagy érdeklődés övezte és napjainkban számtalan honlap, blog, szaklap szeret foglalkozni az emberiség históriájának nagy hadseregeivel. Kérdés azonban: mi alapján lehet kiválasztani a legjelentősebbeket? Ha végigtekintünk az emberi krónika elmúlt 5 ezer évén (az írásbeliség…..
Az orrunk előtt folyik egy koncepciós per, amelyben Orbán Viktor és kampánytanácsadói úgy játszanak egy ember életével, ahogy nekik tetszik. ..
Többen kérdezik tőlem, hogy mi várható a közeljövőben Magyarországon és milyen kilátásai vannak Orbán Viktornak a 2018-as választáson.  Az egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettel a születési képlete alapján elkészítettem a jelenleg még regnáló miniszterelnök személyiségelemzését és…..
Tisztelt Képviselő Úr! Elsősorban szeretném megköszönni az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának ülésén tárgyalt, Ikotity Isván és Sallai Róbert Benedek LMP-s képviselők által - az azbesztmentesítéssel kapcsolatban - benyújtott országgyűlési határozati javaslatra leadott támogató…..
Elég világosan kibontakoztak az erővonalak az utóbbi napokra az európai politikában. Magyarország a szavazati jogának -- eddig az unió történetében precedens nélküli -- felfüggesztésével játszik, ha nem hajlandó a már vállalt valamivel több mint ezer migránst/menekültet befogadni. A magyar kormány…..
EgyEdző 2017.05.21 14:47:24
@444: Nem!
Ez, hogy ki honnan származik, nem probléma, és központi kérdés!
A gazdasági tér minden embernek, minden nemzetnek, minden országnak ugyanazokat a törvényszerűségeket kínálja, a politikai tér pedig ezeket a felkínált törvényszerűségeket igyekszik folyamatosan úgy súlyozni, hogy önző módon a saját javára fordítsa, legyen az akár csak egyetlen politikus, vagy akár egy térség, egy ország politikai-gazdasági elitje, vagy történetesen egy nemzet vagy több nemzet politikai eszmeköre.
Az állításoddal ellentétben (jelenleg) épp az nem befolyásol semmit, hogy ki milyen típusú ősöktől származott! Mi több: bárki képes megtagadni, eltitkolni származását, és mindenki képes elhitetni akár az egész világgazdasággal, hogy a gazdasági elit tagja még a származását tekintve is. A piac pedig azonnal le is reagálja, a lehetőségek tárházát nyitja meg előtte. Nemzetként is meglenne erre a képessége bármelyik népcsoportnak, ha az uralkodó nemzetek ezt nem akadályoznák, nem gátolnák, mi több: Nem törekednének egyenesen arra, hogy a leuralt nemzeteket a jelenleg elfoglalt helyzetükben megtartsák - piaci, pénzügyi és politikai eszközökkel.
EgyEdző 2017.05.24 15:10:02
@screpes: Látom, nem érted, hogy nem egyénekről beszélgetünk, hanem nemzetekről.
Az egyéneket is képesek a politikai uralkodó körök keretek közé kényszeríteni, tehát ha pl. Csányi akarna Németországban vagy Franciaországban terjeszkedni, azt valószínűleg megakadályoznák adminisztratív eszközökkel.
A legjobb példa persze nem Csányi lenne, hanem egy szinttel feljebb menve egy cég (minthogy sosem a tulajdonos a lényeges, hanem a piaci szegmens, amelyben a piaci rést keresi a tulajdonos cége). Legyen mondjuk a MOL, látható volt, hogy a horvátok mit műveltek a MOL-al szemben - gyaníthatóan külső nyomásra... Ezeket az eseteket persze lehetetlen bizonyítani egyedileg, de a törvényszerűségeket ki lehet következtetni nagy esetszámok alapján. Meg kell nézni, hogy mely esetekben, milyen körülmények között történtek meg a kiszorítósdik, és milyen eszközöket alkalmaztak a kiszorított cégekkel szemben... Bár a kiszorítósdi politikai alapon működik általában, maga a történet mindig gazdaságpolitikai téren kerül a felszínre, és gazdasági érvekkel igyekszenek a nyilvánosságot meggyőzni. Persze, aki csak szimplán politizál, az el akarja velem hitetni, hogy hamis állításokat teszek...
EgyEdző 2017.05.24 15:21:21
@444: Jujjjjjjjjjjj!!!!!
Apám, én nem érek fel a ti kommunista-nemzetiszocialista-liberális-anarchista gondolkodásmódotokhoz...
A rasszelméleteken kívül elég sok tudományág van, amelyeknek a módszereit az államok vezetői (vezető hatalmai) folyamatosan (fel)használnak akár a napi politikai gyakorlatban is.
Abba én nem kívánok belemenni, hogy a faji eredet és hovatartozás mennyiben határozza meg az országos politikai tevékenységet, mivel láthatóan nem értünk egyet e lényeges kérdésben. Átlagos egyének szintjén, a társadalmak helyi csoportjainál minden bizonnyal lehet elég erős a rassz szerinti összetartozás és együttműködés, de nemzetgazdaságok szintjén ennek nemcsak a jelentősége, hanem a lehetősége is elveszik, tekintve, hogy a helyi csoportok egymást is kioltják.
A város lakosságát váratlanul érte országgyűlési képviselőjüknek Bencsik Jánosnak a régi bányászkórház sorsára vonatkozó bejelentése, miszerint javaslata alapján az ingatlant az államtól a katolikus egyház kaphatja meg, katolikus gimnázium létesítésének céljára. A bejelentés annál is inkább…..