Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hands

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kisebbítve Christopher Nolan filmjének erényeit, nyugodtan kijelenthető, hogy az Eredet történetében kevés olyan elem található, amelyet ne láthattunk volna korábban különféle sci-fi és cyberpunk-klasszikusokban. Piszkos12 rovatunk mostani különkiadásában összeszedtük az…..
Évi a TGI Friday's különbejáratú Torkos Hétfőjén szembesült azzal, hogy étkezési jeggyel fizetni speciális kedvezmény. Ennyire rossz a kajajegyek árfolyama? Azt hitte a Homár, hogy már mindenki mindent azzal fizet: Minden héten hétfőn el szoktunk menni vacsizni, általában egy…..
hands 2009.10.10 04:36:13
Hali népek!

Mindenki nagyszerűen elsiklik a tény felett, hogy az ominózus utalvány nem ebédjegy, hanem kedvezmény kupon. Aminek az elfogadása feltételhez (vásárlás) kötött. Az is rá van írva, hogy akkor használható, ha a kedves vendég az ebédjegyekkel (meleg étkezési utalvány) fizet. Ehhez képest a kedvesnek nem nevezhető delikvensek a számla teljes összegét az innen-onnan, kollégáktól, barátoktól összeszedett (talán vásárolt?) kuponokkal óhajtják kifizetni.

Ha véletlenül(!) sikerül rávezetni őket a feltételek mibenlétére, akkor vagy azonnal kihátrálnak (Úristen itt fizetni is kell! ...és az étlapot nem is látták még.) vagy pedig miután többször is azt válaszolták, hogy "Igen, meg vagyunk elégedve. Igen, minden nagyszerű volt. Igen, pukkadásig ettük magunkat", elfelejtik ezt az őket kiszolgáló személyzetnek illő módon jelezni. Igen, a borravalóra gondolok, ami adható és nincs felszámolva.

Másrészt, ha egy könyvesboltra vonatkozna a kupon, leállnál alkudozni, hogy csak 1950 Ft a könyv, de igen is vonják le a kedvezményt! Vagy egy közértben? Még ki is röhögne az eladó.

Az árakról vitázni felesleges fáradság. A T.G.I.F. olyan, mint a BMW, nem kötelező, de mégis csak jobb érzés, mint a BMV:)

A 4 rugós burgert meg szidja az, aki már kóstolta. Amíg nem próbáltad a 400!grammnyi marhát friss zöldséggel, mozzarella sajttal és baconnel megbolondítva, cajun hagymakarikával búbuzva és nagy kupac fűszeres sültkrumplival megtámogatva, addig hiteltelen a fitymálás... Az utólérhetetlen Jack Daniels szószról nem is szólva... Mintha egy vak ember a szivárványt kritizálná. Pfffhhh.

U.i.: Két dolog:

- A szakács szerencsére tud angolosan sztéket sütni, sőt.

- Magyarország és Budapest egyetlen "Mislen" csillagos szakáccsal büszkélkedő étterméről barátaimtól vagy netes kritikusoktól jót még nem hallottam,sőt(!) de nem nem ítélem el, amíg nem próbáltam. Nem, mintha nem lenne ugyanolyan huncutság, mint a "Hajas" szalon, ahol Hajas bá helyett 18-20 éves csajszik varázsolják a frizurákat. Nem feltétlenül rosszabbul, de...azért mégsem a mester csinálja. A felár persze felszámoltatik. Erről nem akar posztolni valaki?

Hó!
hands 2009.10.11 03:58:34
@ulpinus:

Nálunk a Lenovo tavalyi modelljei is csúcs kategóriát képviselnek. A pizza hut is elit éttermet játszik. A nike is a csak egyfajta cipőt árul, odakint 2 szélesség van. Ez Magyarország.
A felszolgálási díj sajnos nem ismeretlen fogalom. A budapesti éttermek harmadában felszámolják és nincs benne a kiírt árakban, hanem extra. (Ha nem veszed észre és adsz borravalót, szó nélkül elrakják a dupla pénzt.) Ez nem igazolja a létjogosultságát, de ugyanolyan tény, mint az, hogy Olaszországban még a szék kopását is felszámolják a feneked alatt.
Igazad lehet a Suzukival is:) Megpróbálom másképpen: miért vesznek az emberek 30ezres Ed Hardy pólót? Hogy messziről látszon az anyagi helyzetük. Olyan, mint az asztalra csapott 3! mobil, vagy a kocsikulcs. Presztizs. Mint az iphone, vagy a macbook. Amerika menő, mert messze van és csak a propagandát látja belőle az egyszeri (nem egyszerű, félreértés ne essék)magyar. Aki pedig ezt igényli és megteheti!, az a Frájdéjzba megy( mert ott mosolyog a felszolgáló, mert normális esetben nem kell 40 percet várni az ebédre, mert nincs tele az üres csészéjüket kavargató műmájerekkel, mert jó a kaja), aki nem teheti meg, az a Mekibe ül be az amcsi fílingért. A Mythbustersben az 5 fontos farmer mindenben elverte a 35 fontosat, biztos fent van a tube-on. Ha a pénz és ár nem számít, melyiket választod?
Az USA árakat nem ismerem, de ha az EU import vámot és a mi kedves 25%-os áfánkat is levonjuk, akkor nem is olyan rossz az arány, amit mondtál:)
(Azt hiszem "máshol"(tőlünk nyugatabbra?) a 65ezres minimálbér és a 16 órás műszak is ismeretlen fogalom, mint sokminden más ami a mi életünk része hálából, hogy itthon maradtunk. Ahelyett, hogy az ingyen diplománkat a hónunk alá csapva odakint próbáljunk szerencsét. Azt hiszem ingyen diploma sincs "máshol", de ez már nagyon nem ide tartozik, igaz?)
hands 2009.10.13 03:38:19
@kriszur:
Nem te vagy az első aki nem érti a metafórát. Aki világlátott, az sötét is? Vagy Te is mások élményeiből táplálkozol, mit a "hardverguruk", akik állandóan ilyen-olyan tesztekre hivatkoznak, a saját tapasztalataik helyett? Komolyan nem értem. Elmagyarázom, oké? A BMW mint "autó", a BMV, mint "tömegközlekedés, busz, metró villamos" szerepel. Ha van keret, választhatsz, méghozzá akármelyiket.
Ha megteheted, és bejön a kaja, a miliő, akkor ott eszel. Ha nem teheted meg, akkor átmész Miska bátyádhoz és ott lakmároztok a házi-kolbászból. Vagy kimész Madridba és beülsz egy Madriderre.:)
Írhatnék tucatnyi helyet, ahová szívesen megyek(nem egy van amelyik olcsóbb ÉS jobb, mint a tgif), és még többet, ahová többet már nem. Viszont annyi eszem van, hogy tájékozódom mielőtt beülök valahová, és ha nem fér bele az anyagi, vagy a józan ész diktálta keretbe, akkor nem ülök be. Ilyen egyszerű. De utólag reklamálni az árakat, amikor legkésőbb az étlapból kiderül az árszínvonal? Szegénységi bizonyítvány.
Spanyol és amcsi példákat hoztok? Nem kétlem, hogy mind igaz. De mi itt vagyunk, Magyarországon. Hozzatok kérlek magyar példát. Ahol azok a nagyszerű magyar séfek dolgoznak, utcáról betérős éttermeket, nem ötcsillagos szállodákat. És ahol nem a nagy tányér kicsi étel elve érvényesül. Mert a "nagymenők" ezt nyomják. És bocs, szeretek jóllakni az étteremben és otthon nem a hűtőnél kezdeni. Nyitott vagyok a javaslatokra. A trendi helyeket kihagyhatod, ( a fridays sem az, ha így lenne, nem férnél be a vendégek és főleg a személyzet egójától.
Továbbra is tartom: ha nem próbáltad, ne fikázd. Az a buta emberek sajátja. Ha neked magas az ár (akármilyen okból), akkor ne vásárolj. Ha mégis, a Te döntésed. Csak magadat hibáztathatod, ha kiderül, hogy rossz volt.
(A sima JD burger2,5 vagy 3e Ft, ha jól emlékszem. Az pont belefér a 12-15 dodós keretbe, hmm?)