Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piefke (törölt)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szögezzük le először is: nemzeti együttműködésre szükség van. És tegyük gyorsan hozzá: a nemzeti együttműködés nem épülhet a tagadásra.Orbán Viktor kormányprogramja viszont a tagadásra épít. Többet foglalkozik az elmúlt nyolc évvel, mint az előttünk álló…..
Piefke (törölt) 2010.05.23 09:09:53
Piefke (törölt) 2010.05.23 09:10:54
@BushDoctor:

Neked is ajánlom: www.progressziv.blog.hu
Nagyot fordult a világ az elmúlt napokban, a külföldi és hazai elemzők egyre inkább gyanakodva nézegetik a Fidesz gazdasági terveit. Nem véletlen, az elmúlt napok eseményeiből ugyanis egy nagyon átgondolatlan gazdaságpolitika képe rajzolódik ki. Ha a Fidesz így folytatja, egy…..
Piefke (törölt) 2010.05.11 12:49:47
@on the other hand:

Jó írás - amit az is igazol, hogy mennyi "bízni akaró" lett tőle ideges és "ugrott neki" emiatt agresszíven!:-)

Barátom, köztünk lenne a helyed: www.progressziv.blog.hu
Piefke (törölt) 2010.05.11 18:59:58
@nem1rem1:

Jól fogod meg a lényeget - akárcsak a cikkíró!

Ki lehet ugrani a 10.-ről azzal, hogy rám nem vonatkozik a garvitáció, de a 2.-nál tartva már kurvára rájön az ugró, hogy DEHOGYNEM!!!

Orbán és Matolcsy is rájön majd... és talán azok is, akik most "naiv csodavárókként" rájuk szavaztak.

Csak az a baj, hogy igazán jobb "versenyző" nem szerepelt azon a rohadt szavazólapon!
Piefke (törölt) 2010.04.29 09:21:37
@Cselo:

"Orbán Viktornak viszont kötelessége az ország erkölcsi és morális megtisztítását végrehajtani..." - biztosan ehhez van szüksége Pintér Sándor bel-és titkosszolgálati "csúcsminiszterségére"...

Na re röhögtessenek már: hogy lehet komolyan (vagy naivan?) erkölcsi és morális megtisztítást emelgetni, amikor egy közismert maffiavezért helyezhetnek ilyen pozícióba?

Tudod, a politikában - ha tetszik, ha nem - ügyelni kell a dolgok LÁTSZATÁRA is és nem (lenne) szabad ezért pintéreket hatalomba juttatni - mert ez éppen az erkölcsi alapokat rombolja szét!
Piefke (törölt) 2010.04.29 09:39:31
@Günsergebirge:

Szerintem sokaknak nem az fáj, hogy egy párt 2/3-dal győzött, hanem az, hogy ez a párt "azt üzeni" a magyar társadalomnak, hogy "ÉN BÁRMIT MEGTEHETEK!".

Ha egy bölcs, nyílt, megfontolt, hosszú távú és reális tervekkel már korábban előlépő párt nyert volna 2/3-dal, akkor ez köznyugalmat váltott volna ki - de sajnos nincs így. Ez a párt nem azért tudott ekkorát győzni, mert olyan jó ő maga, hanem mert annyira rosszak voltak a vetélytársak. És éppen ezért kellene-illene-lenne bölcs mértéktarást tanúsítania, kevesebb képmutatással.
Orbán, sajnos, olyan, mint a Bourbonok voltak: semmit sem tanult és semmit sem felejtett... Meg lehet nézni, ők hová jutottak! Pedig akkor még demokrácia sem volt...
Piefke (törölt) 2010.04.29 09:46:08
@egerészölyv:

Nem a "most"-ról szóltam, amikor Orbánt "lebourbonoztam", hanem A RÁ VÁRÓ JÖVŐRŐL - ha ő sem tanul!

Egyébként a magyar nép igazán megérdemelne már egy valóban "nagyszerű" kormányt - sajnos úgy néz ki, hogy (még) nem képes ilyet "maga fölé teremteni"!
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
Piefke (törölt) 2010.04.17 18:09:59
@MartyMcFly

Politológusok... Hm...

Azt hiszem, ma a progresszív szellemű magyaroknak nem az ő okos fejtegetéseikre és "semlegességükre" van szükségük! Most és a következő éveinkben az fog eldőlni, hogy tudunk-e nagyot lépni előre, vagy tovább játsszuk évszázados szerencsétlen játékainkat?

Ez harc, nem pedig humánértelmiségi polemizálgatás a kávéházban... Harchoz pedig nem elméleti szakírók kellenek, hanem:
- jó stratégia
- határozott vezető
- egységes és kitartó hadak

...De nézzük ezt a Jobbik-dolgot - aztán pedig a teendőket!

A Jobbiknak azért van, azért lehet ekkora bázisa, mert ebben az országban rengeteg elkeseredett, magát magára hagyottnak érző ember van, akik már évek óta frusztrálódnak, egyre nagyobb tehernek érzik a mindennapokat… Elnézést a hasonlatért, de olyanok, mint a sarokba szorított patkány – akinek az ösztönei azt súgják: ha támadsz, megúszhatod, ha nem, megdöglesz! Ezek a „magukat sarokba szorítva érző emberek” is így vannak ezzel. Mivel senki sincs, aki valódi kiutat mutatna nekik, maguktól pedig igen keveset értenek meg az őket körülvevő világból, ezért, ettől válnak agresszívvé. Köztudott az emberi viselkedéstanban, hogy a szorongás, a szinte állandósult bizonytalanság (jövőtől, a biztonságérzet és a reálisan elérhető célok hiánya miatt, stb.) „kikapcsolja” az emberi agyban a realitásérzéket… és akkor előjönnek az ősi ösztönök!

Csak éppen ősi ösztönökkel élni, dönteni, politizálni egy modern és összetett világban: életveszélyes, akár az egyén, akár a nép számára!

Fentebb azt írtam: senki sincs, aki valódi kiutat mutatna jelenleg a magyar népnek – olyan utat, amely valóban bejárható és jól kitűzött célok felé halad. Mindaddig, amíg ezek az „iránymutatók” meg nem jelennek a magyar politikai közéletben, addig egyre csak növekedni fog a frusztráció, egyre több honfitársunk agya „kapcsol ösztönös üzemmódba” emiatt, egyre többen, egyre nagyobb érzelmi töltéssel támogatnak egyre vadabb, agresszívebb eszméket és „megoldásokat”…

Ha ezen az úton végigmegyünk, addig, amíg a VALÓSÁG meg nem állít rajta, az országos katasztrófába fog vinni minket. Gondoljuk meg: helyes-e az, ha sorsunkat, a dolgaink feletti döntések lehetőségét éppen azokra bízzuk, akik frusztrációjuk miatt (sem) képesek immár az ésszerű mérlegelésre, nem képesek a világot objektíven nézni – azért sem, mert épp az „objektív valóságot” érzik elhagyatottságukban elviselhetetlennek, az objektív világ elől menekülnek „nemzeti álmokba”.

Ez az állapot még messze nem jellemző a magyar polgárok többségére. Jelentős számszerű többségben vannak azok, akik képesek reálisan gondolkodni és igénylik-igényelnék is a realitásérzéket a politikai elittől. Azonban: ők nem alkotnak közösséget, nem szervezték meg magukat „erővé” – és az egyes ember, még ha „számos példányban” fordul is elő, esélytelen egy „többségi demokráciában” arra, hogy véleménye, érdekei érvényesülhessenek egy összlétszámában kisebb, ám „mindenre elszánt” és megszervezett agresszív csoporttal szemben. Ez az agresszív csoport kommunikál és tematizál – az a rengeteg „egyes állampolgár” meg csak hallgat, aggódik és undorodik - de: nem alkot közösséget!

…Csakhogy: azok, akik képesek (még?) ésszerűen cselekedni, akik a társadalom képességekben és tudásban leginkább bővelkedő hányadát adják, arra is képesek ezáltal, hogy még ebben a „kaotikus és katasztrofális” magyar valóságban is boldoguljon… Persze, „egyénileg”, „különutakon”, „kreatív túlélő technikákkal”. Képesek „a saját eszükből” célokat kitűzni és azokat el is érni – persze, ismétlem, ezek egyéni célok és nem a társadalom közös, nagy céljai.
Ezek az emberek képesek tehát az „önállóságra”, szellemi és gazdasági téren.
Ezzel ellentétben: azok a polgárok, akik kevésbé képesek-alkalmasak arra, hogy „önállóan boldoguljanak”, akiknek inkább szükségük és emiatt igényük is van arra, hogy „orientálják őket”, az előbbieknél sokkal inkább hajlamosak és készek „közösségbe tömörülni” – magától értetődően: valaki-valamilyen „eszme” vezetésével és nem önállóan választva irányokat.
Ebben álla „nagy csapda”: akik elvileg képesek lennének értelmes célokat követő politikai erőként fellépni, azok – önállóságra való alkalmasságuk és erre való igényük folytán – ezt nem teszik, nem szövetkeznek, nem válnak politikai tényezővé, maradnak „egyes harcosok”. Azok(ból) viszont, akikben ezek a képességek és igények kevésbé vannak jelen, „erő alakul”, éspedig „karizmatikus vezetők” körül.
Ezek után: HA mi, akik többen vagyunk, azt akarjuk, hogy ez az erőszakos és a szó legvalóságosabb értelmében „józan eszét vesztett” csoport, a Jobbik ne tematizálhassa többé közéletünket, hogy esélye se lehessen a hatalom közelébe jutni – és hogy viszonyaink rendeződvén végül ők maguk is megnyugodjanak és visszatérjen az eszük – AKKOR „kötelező” és megkerülhetetlen, hogy VÉGRE szervezett erőként jelenjünk meg!!! Ehhez be kell látnunk, hogy „a mi világunk” sosem jön el, ha továbbra is „kiéljük egyéni kreatív késztetéseinket”, ha nem egységes erőként, hanem „csak magunkat képviselve” éljük életünket. Akkor, ha ezt nem látjuk be, semmi nem fogja megakadályozni, hogy ne az irracionalitás uralja a magyar közéletet.

Senki többé ne ugasson, ne szűköljön, hogy "Jaj, jön a Jobbik!" - hanem ide jöjjön és cselekedjen egységesen!
Önkormányzati és országgyűlési képviselőt, emiatt lemondott polgármestert, és indexes újságírót is megfenyegettek, lejárattak, rágalmaztak a kétes ingatlanügyletben érdekelt felek...
Piefke (törölt) 2010.04.15 19:53:02
Fel kell tennünk a kérdést, hogy létezik-e (még) Magyarországon a plurális demokrácia?

Annak ui. feltétele, hogy a hatalomgyakorlásra potenciálisan képes politikai erők ne működjenek „monolitikus egység”-ként, ne viselkedjenek „kifelé”, a társadalom felé egyetlen és mindenható (mindenre képes?) hatalomként.

Látnunk kell, hogy Magyarországon már hosszú évek óta bizony szépen és zavar(ha)ta(t)lanul együttműködnek a parlamenti pártok… Az elmúlt években minden felszínes ellenségeskedésük tulajdonképpen csak arról szólt, hogy a „klán”-on belül kié legyen a vezető, „leosztó” szerep, ill. ki gyakorolhassa ezt országos, illetve önkormányzati szinten.

Most, hogy a FIDESZ minden valószínűség szerint a 2/3 birtokában hegemonisztikus módon lesz képes gyakorolni a hatalmát, a fenti kép csak annyiban fog módosulni, hogy kikerülnek a szocialista és szabaddemokrata érdekcsoportok – de magának a „hatalmi elitnek” a mentalitása, működése semmiben sem fog változni! Továbbra sem az ország, a közösség(ek) valós érdekei, nem a racionális megfontolások fogják eldönteni, kik, mit, mikor, hol és hogyan tesznek-tehetnek, hanem a „hatalmi monolit” önérdekei.

Ez pedig alapjaiban semmisíti meg a demokráciát, mert annak elveivel és szükségleteivel homlokegyenest ellentétes. Elmúlt történelmi korszakainkhoz hasonlóan változatlanul „alattvalói sorban” fogja tartani a magyar polgárokat, akik felett egyfajta „klasszikus arisztokrácia”-ként működik a politikai-gazdasági elit.

Ez az elit pedig saját pozíciói bebiztosításában és fenntartásában érdekelt, nem pedig abban, amiben a társadalom lenne, hogy t. i. polgáraink közül a legkülönbek, a legkiválóbb képességekkel, a legmagasabb szintű tudással – no és a legnemesebb erkölcsökkel – büszkélkedők legyenek azok, akik kezébe a sorsunkat, az erőforrásainkkal való gazdálkodás jogát és a jövőnket helyezzük. Ez lenne ugyanis a demokrácia lényege.

Mindaddig, amíg polgáraink közül azok, akik a leginkább érdeküknek érzik azt, hogy itt az „igazi demokrácia” működjön, nem fognak össze, nem alakítják meg saját – és egyben az ország – érdekeit képviselő politikai pártjukat, addig semmiféle javulást nem remélhetünk közállapotainkban és esélyeinkben. Amíg legfelkészültebb és legvilágosabban látó polgáraink is „egyénileg próbálkoznak boldogulni”, mondván, hogy „széllel szemben úgysem lehet…”, addig minden évben lesznek „új Pátyok”…

Addig…