Regisztráció Blogot indítok
Adatok
devilwrz

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
devilwrz 2009.12.14 23:08:07
Sziasztok!

Én történetesen teljesen megértem a felháborodást, mivel a környéken lakom. Mondjuk az másdolog, hogy éppen csak néhány baromarcú válalta, hogy kamerába néz.
A helyzet a következő: az említett utszakaszon korábban kétoldalt autók parkolhattak. Miután felújították a villamosvágányokat, a járdát is kiszélesítették. Így az úttest nagyon szűk lett, de továbbra is parkoltak autók mind a két oldalon. De már problémás volt mondjuk egy terepjáróval vagy kisbusszal parkolni. Aztán egyszer csak hoppá, és az út kiszélesedett, megjelent rajta egy sárga vonal, és megszűnt a parkolási lehetőség, helyette maradt kb. 1 m széles bicikli út. Ez mind szép, meg kell is egy europai városba, de most hova parkoljanak, azok akik eddig oda parkoltak.

ÉS MOST ÉRTEK EGYET A MOZGALOMMAL. Na nem a "globálisan felmelegedő paraszttal".
A Kálvin tértől a Szabadság hídig van kb. 500 méter. Lakik az út kétoldalán minimum 150 család (3-5 emeletes társasházak, belsőudvarokkal), és van min. 75 autó. Persze a mellékutcákban is laknak és nekik is vannak autóik. Na mostmár ha egyik napról a másikra megszűnik a parkolási lehetőség, akkor hova tűnjön az a 75 autó. Mélygarázsba? Talán sokak azt tették. A tehetősebbje, de van akinek nincs 30000-35000 forint plussz pénze havonta a mélygarázsra. Mert a környéken annyiba kerül a mélygarázs.

NEM AZ AUTÓSOKAT KELL SZÍDNI, SE NEM A BRINGÁSOKAT. MINDKETTŐNEK IGAZA VAN. HANEM AZT A
F@SZKALAP BANDÁT, AKI A KÖRNYÉK U.N. FELÚJÍTÁSÁT TERVEZTE. AKIK A KÁLVIN TÉREN BETÖMTEK AZ ALÚLJÁRÓBÓL EGY FELJÁRATOT, ÉS HELYETTE MOST A TÖMEG KÉT GYALOGÁTJÁRON JÁR.
EZEK AZ EMBEREK, AKIK VALÓSZÍNŰLEG PÉNZZEL VETTÉK A DIPLOMÁJUKAT, VAGY 22. SZÜLETÉSNAPRA KAPTÁK A SZÜLŐKTŐL, ÉS SOHA NEM JÁRTAK BRINGÁVAL A VÁROSBAN, MEG PERSZE MINDIG VAN AHOL PARKOLJANAK. SAJÁT UDVAR 3 KOCSIBEÁLLÓVAL.

ÉN OTT LAKOM, AZ AUTÓT MÉLYGARÁZSBAN TARTOM, ÉS VAGY BRINGÁVAL JÁROK MUNKÁBA, VAGY BKV-VAL, DE NEM MINDENKI ENGEDHETI MEG, HOGY MÉLYGARÁZSBA VIGYE AZ AUTÓT.

EZ VAN MA BUTAPESTEN!!!
devilwrz 2009.12.14 23:28:23
@Jomunkasember:
Én csak azt fejtegettem, hogy meglehett volna az egészet úgy is csinálni, hogy legyen hely gyalogosnak, meg parkolásnak, meg biciklinek és legbelül meg az autoknak és a villamosnak. És mindezt alátámasztja az, hogy néhány parkolási lehetőséget ki is alakítottak a járdán, ahova nem tettek oszlopokat és a patka sem meredek. De ez már csak olyan utólagos szépítgetés volt. Így van most kb 8-10 parkolóhely ott, ahol eddig elfért 60-70 autó.
Tegnapi beharangozó posztunk kérdése következik:Tudvalevő, hogy Csikós és Bende részt vettek életük kirándulásán, Angliában. Négy nap alatt a crova-készlet Pege Aladárja, a szerkesztőségi patina őrzője, Csikós, 4141 fotót készített. Igen, annyit. Tippelje meg, hány bájtot…..
devilwrz 2009.10.09 17:22:48