Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Finance Feri

80 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igaz, a forint árfolyama számottevő csökkenésen ment keresztül, ami sok befektetőt sarkallhat a külföldi devizákba történő megtakarításra. Ez a tünet azonban ugyanakkor kártékony hatásokkal is rendelkezhet, mivel a magyar lakosság jövedelme és kiadásai mind forint alapúak,…..
Talán többen jártak már úgy, hogy online megrendelték repülőjegyüket, majd megdöbbenve tapasztalták, hogy pluszköltséget számolt fel a légitársaság, azzal az egyszerű indoklással, hogy hitel- avagy debitkártya fizetés esetén pluszköltséget számol fel a cég. A kissé…..
Már kihasználtad az összes hitellehetőséget, melyet havonta igyekszel törleszteni, miközben a válság a devizahiteleket megdrágította? Adódat és járulékodat befizetted? Több hitelt már képtelen vagy felvenni, mert szigorodtak a feltételek és már kihasználtad a lehetőségeidet?…..
A bedőlt jelzáloghitelek bombája azonban mind hangosabban ketyeg. 90.200 volt a 90 napon túl nem fizető lakossági ingatlanhitelesek száma, azaz az árverés szélén állók száma, akik a minimálbérnél nagyobb összeggel adósok a kereskedelmi bankoknak, pénzügyi vállalkozásoknak és…..
A magyar családok hitelállományára még mindig jellemző a devizakölcsönök magas részaránya, ami jelenleg 70 százalék körül mozog. A hitelek nagyobbik része hosszú futamidejű, továbbá sok hitelkonstrukció esetében nem is érdemes az euró- és frankhiteleket forint alapúra…..
A négy millió darabra tehető magyar lakásállomány közel 40 százaléka terhelt jelzáloggal, viszont sokan akarják másik lakásra cserélni az ilyen otthonaikat - a lehetséges eladási technikákat ismerteti az Otthon Centrum hitelközvetítési üzletágát is működtető HC Központ…..
Általános tévhit a hitelesek körében, hogy a negatív adóslistára csupán nem fizetett hitellel lehet felkerülni.Vannak azonban, akik hamis adatokkal próbáltak hitelt felvenni, csaltak, vagy bankkártyával való visszaélést követtek el, ők is mind-mind felkerülnek a listára.A banki…..
Folyamatosan figyelni kell a svájci frank és a forint, illetve az euró és a forint árfolyamának alakulását, hogy időben kiderüljön, mikor érdemes a frankhitelt másra cserélni. Az elemzői várakozások szerint a svájci frank hitellel rendelkezők helyzete a közeljövőben nem…..
Bár a hitelválság a bankokat is érintette, a hitelpiac nem állt le. A bankok továbbra is rendelkeznek a hitelfolyósításokhoz szükséges tőkével, azonban jóval óvatosabbak, amint az az elmúlt években tapasztalható volt. A bankok csökkent kockázatvállaló hajlandósága nyomán a…..
Sokáig tárgyalták a hitelek szigorításának szükségességét, az új szabályok márciustól lépnek életbe. Az ésszerű és felelős hitelezés érdekében korlátozzák mind az ingatlan-, mind az autó-hiteleket. A változásokat a módosított fogyasztói hiteltörvények mentén…..
Folyamatosan emelkedik a kereslet a forint alapú jelzáloghitelek iránt az összes hazai hitelintézetnél. Az emelkedő tendencia több okkal is magyarázható. Egyrészt minden nagyobb piaci szereplő megjelent a devizaalapú hitelekkel is versenyképes árazású konstrukciókkal, másrészt a…..
Az újonnan megjelent hitelkonstrukcióknak köszönhetően jelentősen csökkent az új forintalapú lakáshitelek és szabad felhasználású hitelek átlagos hitelköltség mutatója. A magyar jegybank adatai szerint a forinthitelek átlagos költsége mintegy 5%-al csökken az előző évre…..
Több, a pénzpiacon aktívan jelenlevő szereplők körében is elterjedt a tévhit, miszerint a devizahitelesek közt több a problémásnak ítélt hitel, azaz, hogy a devizában lakáshitelt igénybevevők rosszabb fizetési hajlandóságot mutatnak. Ezt a tévhitet igyekezett eloszlatni az…..
A hetekben tárgyalta az Európai Bizottság a magyar lakáshitel-támogatási program meghosszabbítását. A program a gazdasági válság sújtotta családoknak, lakáshiteleseknek igyekszik segíteni. A segítség eszköze nem pusztán szociális segély, a program keretében az állam…..
A PSZÁF honlapján közzétette a 2010-es évre vonatkozó tanácsait és útmutatásait az általa felügyelt intézményeknek.Ebben kiemelt figyelmet fordít egy pillanatnyilag hiányzó hitelregiszter elkészítésére, illetve az általa felügyelt szolgáltatók ügyfeleinek rendelkezésére…..
Kamattámogatással, vagy adókedvezménnyel, de ki kellene mozdítani a lakásépítést a mostani stagnálásból, tavaly már fellendült a Balaton körül a 20-30 millió forintos üdülők készpénzes piaca. Úgy tűnik, hogy az ingatlanpiac elérte a gödör alját, és 2010-ben már enyhe…..
Jövő év júniusától egy ember egy évben csak egyszer igényelhet az éven belül lejáró hitelt, például személyi kölcsönt 250 ezer forintig.Az erről szóló, az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításához benyújtott módosító indítványt az Országgyűlés a kormány…..
A tavalyi év a magyarországi ingatlan befektetési piacon még mindig jelentősebb aktivitás nélkül zárult, de a szektor túl van a mélyponton - derül ki GVA Robertson 11 országot, köztük hazánkat is, felölelő elemzéséből. Az itthoni piacon jellemzően a külföldi tőke…..
A december eleji felméréshez képest emelkedett a forint árfolyamának rövid távú gyengülését váró alapkezelők aránya, de a legnagyobb arányban még így is az árfolyam stagnálására számítanak. 12 hónapos időtávon apadt a gyengülésre fogadók tábora, így év végére…..
Pár hete léptették életbe a hitelintézetekre is vonatkozó magatartási kódexet. Ezek alapján a bankoknak sokkal szigorúbb értesítési kötelezettségei lesznek az ügyfeleik felé.A kódex életbe lépése óta a bankok nagyon visszafogottak mindennemű módosítás irányában, mivel az…..
Húsz százalékkal csökkentek átlagosan a hazai ingatlanárak az elmúlt időszakban. A válság általános hatásai, a vásárlóerő gyengülése, az egyre növekvő eladatlan új lakás állomány mellett a bedőlt lakáshitelesek is megjelentek kényszereladásaikkal a piacon. Ők ugyanis…..
A tartós befektetési szerződés (TBSZ) sok szabadságot ad a hosszú távú megtakarítások kezelésében, de azt kevesen tudják, hogy a befektetőknek előre el kell dönteni, hogy betétben, vagy értékpapírban akarják tartani megtakarításaikat. Később ugyanis a két számla között…..
Az önkormányzatok változatlanul nem élnek az ingatlanárverések kapcsán érvényesíthető elővásárlási jogukkal. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarában nem tudnak arról, hogy árveréseiken bármelyik önkormányzat is gyakorolta volna e jogosultságát. Nem ismernek ilyen esetet…..
A nemzeti bank új programmal állt elő a forint jelzáloghitel- és jelzáloglevél-piac fejlődésének támogatására. Az új program értelmében a jegybank megvásárolja a kihelyezett lakossági jelzálogpiac kb. 10%-át. Az intézkedéssel az MNB nagyobb befolyással bír majd a piac…..
Törlesztési könnyítések: A kormány által indított szolidaritási intézkedéscsomag részeként a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek - nem csak a munkanélküliek - állami kezességvállalás mellett nyújtott áthidaló kölcsönt igényelhetnek az eredeti hitelt nyújtó banknál.…..