Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bollazsu

8 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben azt követően, hogy a Német Szövetségi Parlament utat nyitott a melegek házassága előtt, egyházon belül ismét nagyobb teret kapott a melegekről szóló teológiai vita. Bennem pedig ismét azt, az engem régóta foglalkoztató problémát hangosította fel, hogy vajon egyáltalán releváns…..
A nyári kánikulában rengeteg családi háznál, hétvégi telken jelent komoly anyagi terhet a dísz- és haszonnövények, na meg a pázsit folyamatos öntözése. Ráadásul, ahogy azt mesterem, Bálint gazda is mondja: "Takarékoskodnunk kell a természetes vízforrásokkal!" Higgyétek el, ezt tényleg bárki…..
A félelem indokolt, a félelemnek igaza van. Úgy érezzük, hogy rá kell hallgatni. Aztán, idővel olyan mélyen átjárja a lényünket, hogy észre sem vesszük mikor csap át gyűlöletbe. És soha nem válik tudatossá bennünk, hogy nem tud szeretni az, aki fél. Szerző: Perintfalvi Rita A menekültügy kapcsán…..
Európa Pont A nagy @-térkép 2014.04.02 08:44:25
Hiánypótló térképet szeretnénk megosztani veletek: utánanéztünk, melyik európai uniós országban hogyan mondják az e-mail címeknél használatos @-jelet. A legtöbb országban ezt az angolban „at”-nek nevezett karaktert állatról, vagy egy-egy állat jellegzetesen kunkorodó…..
1ház A kertész és a palánták 2014.03.21 13:50:54
Hogyan lehet a tavaszi kertészkedéstől eljutni az utolsó ítéletig? Hát így.  Szeretek kertészkedni, mert miközben az ember ültetget, gyomlálgat, kapálgat teljesen ki tud kapcsolni. Akkor csak a természet, a növények fontosak, arra figyel az ember. Minden évben egyre több…..
1ház web2 2014.01.02 12:28:24
   ..
Az alábbi cikk az evangelikus.hu főszerkesztőjének válasza Bölcsföldi András református lelkész felvetésére, amelyet a parokia.hu Közös(s)ég magazinjának oldalán jelentettek meg.  „A kerítés másik oldalán - Utópia a két protestáns felekezet egyesülése?  A…..
Miután az egyházi és világi vezetők, valamint az alkalmon résztvevő intézmények, szervezetek képviselői koszorúikat lerakták a szobor talapzatára, odajött hozzám egy középkorú hölgy és élénken érdeklődött, vajon melyik sajtóorgánumnak készítek fényképet az…..
1ház AZ ELSŐ EMBEREM 2013.08.29 14:43:47
Hogy miért? Taxival, metrón, villamoson és buszon, néha héven és vonaton. Utazom napjaim során. Az utazásaim alatt különböző emberekkel ismerkedem meg. Vannak visszatérő ismerősök és vannak új arcok. Vannak olyanok, akikkel két szót váltunk, és csendben ülünk egymás…..
Örvendetes, hogy végre nem valamelyik szappanopera, vagy valóságshow vonzotta a nézőket 2013. augusztus 20-án a képernyők elé, hanem több kultúresemény is. Az István a király feldolgozásaiból mindjárt kettőt is megnézhetett a nagyérdemű, hiszen az MTVA az Erkel operát, míg az…..
1ház AZ IDEGEN GYERMEK 2013.08.29 14:43:41
Jéna – A Der Spiegel német magazin idei 29. számában ír le egy érdekes történetet, amelyben egy asszony, Bianca G., mesterséges megtermékenyítésnek köszönhetően terhes lesz és fia születik. Öt évvel később azonban megtudja, hogy nem ő a gyermek anyja és az apa pedig nem a…..
Idén sem lesz egyszerű a tanévkezdés, már látom. Ahogy elnézem a híradásokat – egy kisiskolás kisfiú és egy épp iskolakezdő kislány anyukájaként – csak kapkodom a fejemet és próbálom nyomon követni a változásokat, próbálom magam hozzászoktatni az újdonságokhoz,…..