Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bbalint85

6 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretem azokat a játékokat, amikben sok-sok feladvány tartozik egy nem túl nagy elemkészlethez. Sokszor találkoztunk már ilyenekkel a blogon, legutóbb a Tangramkészletnél.  Most egy kicsit hasonló bejegyzés következik. Egy régen megismert készlethez vizsgáltam meg az eredeti feladványtól eltérő…..
  Intrót köszönöm (ismét) Toto-nak!--- 2014 februárjában elértem a 100.000 követőt és az év végéig ígértem egy egyszeri RPCJS visszatérést. Kicsit meggondolatlan voltam. Több bemutatásra alkalmatlan alany után végül a Cold War-ra esett a választás, amit nem sokkal a RPCJS befejezése után vettem…..
Ördöglakat Hajtogató fejtörők 2015.11.28 09:21:02
Az Ördöglakat találkozó beharangozójában feladott mindkét fejtörőre érkezett helyes megoldás. Nagy örömömre az általam igen nehéznek tartott 4 számos játékra is többen találtak síkbeli megoldást. Az előadásom hasonló fejtörőkről szólt és úgy tűnt, hogy sokak…..
Eszméletlenül jó kis főgonosz-adatbázist osztott meg az Observation deck. Felsorakoztatták egy csomó ördögien negatív főhős búvóhelyét, palotáját, hajóját, bázisát. Szépen növekvő sorrendben, méretarányosan, minden sorban léptéket váltva. A legkisebb Plankton "háza" a…..
Kép: építészfórum.hu A városligeti múzeumi negyed agyament tervének árnyékában hirtelen nagyon izgalmassá vált Csizmadia Dóra tájépítész több diplomadíjat nyert terve, amit az Építészfórum hozott le ma. Ennek témája ugyanis a Rákosrendező…..
Van az ördöglakatoknak, logikai játékoknak egy olyan csoportja, amiről eddig még nem volt szó a blogon. A rendszerezésnél már említettem, de ott konkrét példa nélkül. Most bemutatom egy jellemző képviselőjét. Ez a csoport nem más, mint a lehetetlen tárgyak osztálya. Kissé…..
Azt már megszokhattuk, hogy a Vaterán nem feltétlen egyetemi docensek és adjunktusok árulják a portékáikat és már azon is átlátunk, ha nyilvánvalóan át akarnak minket rázni, néha mégis érdemes megállni egy pillanatra és elmélázni azon, hogy miféle létforma vagyunk…..
Könnyen lehet, hogy a Nyugati metrómegállót nem mint épületet, hanem mint természeti képződményt nyilvánítják védetté. Ilyen csodát fedezett fel benne ugyanis Dani, a Dunai szigetek bloggere.     "Ezt a nem túl szép, de annál érdekesebb jelenséget ma fotóztam a Nyugati…..
Perverz szinten rajongok vidékért. Tollfelvásárlós sztíló ezúttal hanganyaggal, egyenesen Hódmezővásárhelyblogról!   Selejt akkumulátorokat és ócskavasat vásárolok by HodBela..
November 05, Cinema Hall Fellépők: REBOOT / Yvel & Tristan / James Grow / Sobek / Bohumil / Kornel / Captain Knuckles Belépő: Csak a helyszínen! Éjfélig 2500 Ft, éjfél után 3000 Ft Az utóbbi HI!FLY bulikon egyre gyakrabban került elő egy kérdés, melyet egy idő után már mi,…..
bbalint85 2011.10.29 17:56:17
Közszolgálati rovatunk következik. Olvasónk, Ádám végső kétségbeesésében írt nekünk egy játékot keresve, és olyan történt, ami ritkán: fogalmunk sem volt, melyik játékról ír. Esetleg valaki meg tudná mondani? Most már marhára érdekelne minket is. És akkor innentől a…..
bbalint85 2011.10.25 09:06:39
Munkakerülő játékok Blogszünet 2011.10.10 07:21:00
Sajnos a következő hónapokban nagyon nem érünk rá, ezért a munkakerülés részünkről határozatlan ideig szünetel. Kérjük megértéseteket.(UPDATE: Én sem tudnám sokkal tovább részletezni az okokat, tényleg elég kevés ideje van a szerzőgárdának. Természetesen próbálkoztunk…..
bbalint85 2011.10.10 09:15:39
Az idei IPP másik magyar résztvevője, Bozóki Sándor elkészült a játékait bemutató cikkek első részével. Ez következik most. A gyufakocka struktúráját talán nem kell bemutatni (ha mégis, akkor a gyufakocka vagy a matchcube szavakra keresve gyorsan megismerhető). Ha a…..
Bigyóblog And the winner is... 2011.09.30 10:58:17
Eredményt hirdetünk a Star Warsos játékban. A Bigyóshop által felajánlott Han Solo jégkockakészítőt bbalint85 nyerte. Az R2-D2 jégkockakészítőt pedig Blzboss kapja. Gratulálunk a nyerteseknek és köszi mindenkinek a játékot...
bbalint85 2011.09.30 11:54:22
Remek alkalom egy Star Wars játékra, hogy a héten adták ki a filmsorozat Blu-ray változatát. Hallottunk mindenféle rémhírt, hogy új szereplőket hoztak be, Darth Vader kétségbeesetten üvölt és Yoda is megváltozott, de a régi emlékeket semmi nem veheti el. Szóval, a megjelenés…..
bbalint85 2011.09.21 09:39:23
Nagyon jó kis játék alapjait rejti a Space Punk Racer - sajnos csak az alapokat, ezért nem lesz maradandó darab, de azért egy próbát megér. Szép grafikájú pályákon kell végigszáguldanunk, az irányítás jó, ellenfeleket is lezúzhatunk, csak éppen a játék olyan... üres. Több…..
bbalint85 2011.09.15 17:00:17
Logikai platformjáték az Infestor, amennyiben nemcsak el kell benne ugrálni a pályák végére, hanem kicsit gondolkodni is. Főhősünk egy lény, ami képes megszállni embereket, és foglalkozástól függően mindenfélére használni őket. Az építőmunkással például ládákat…..
Méltatlanul ritkán szerepelnek a blogon escaping játékok, amiknek ugye, az a lényege, hogy adott, bezárt helyiségből/épületből kell a talált tárgyak segítségével valahogyan kijutni. Ennek talán az is az oka, hogy a műfaj sajátosságaiból adódóan nagyon könnyű belecsúszni a…..
Subba Vagány járókelő 2011.08.31 12:26:52
A hétvégi londoni Notting Hill karneválon késelő figurát egy járókelő szerelte le. Pacsi. ..
Ti mikor hordanátok ezeket dolgokat? – tette fel a kérdést a Wieden + Kennedy a Heinekennek. A sokk után a marketingesek szerencsére kaptak egy frappáns választ is, így megszülethetett a márka legújabb reklámkampánya. A címben szereplő különleges "kiegészítők" a…..
A Pipe Riders-t senki ne próbálja ki egy kiadós ebéd után, ugyanis az ide-oda forgás a folyamatos színváltozással kombinálva kellemetlen mellékhatásokat okozhat. Volt már ehhez hasonló játék a KMK-n, ott egy rakétát kellett az egérrel irányítanunk, itt a billentyűzetünk…..