Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mackókoma

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Opera 12.17 2014.04.23 15:01:42
Az előző bejegyzésben megénekelt OpenSSL hiba miatt a régi Windowsos Opera kapott egy biztonsági frissítést. A hiba csak és kizárólag a Windowsos kiadás automatikus frissítőjét érintette, ezért a Maces és Linuxos kiadás nem frissül. A hiba javítása közben találtak egy másik…..
A fejlesztők ilyenkor sem unatkoznak. Ha mi mégis unatkoznánk kaptunk a hétvégére egy újabb buildet. A Linux felhasználók most sem kaptak túl sokat, de hamarosan egy hatalmas javítási hullám érkezik, amit jelenleg még tesztelnek, beleértve a betűtípus javításokat.…..
Mackókoma 2010.06.21 08:00:55
@penge™: A következőkre jöttem rá:
nálam 25 gyorshívó elem van. Hiába kicsinyítettem le a képeket, a progi úgymond "belenagyít" a képbe. Csináltam egy próbát: ugyanúgy 256x192-es képeket tesz be, de nálam csak kb. 140 pixelt lehet belőle látni. Minél kevesebb a gyorshívó elem, annál többet enged a képből.
Tehát arra jöttem rá, ha mutatósan szeretném megcsinálni, akkor gyártanom kell 256x192-es képeket, és ezekbe kell elhelyeznem a logókat, úgy, hogy alul maradjon kb 50 pixel üres rész.
Elég béna megoldás, szerintem.
Remélem érthető voltam...
Sokan hozzák fel ellenérvként, hogy az Opera beépített tartalomszűrője nem elég hatékony, amiben sajnos van némi igazság, ha a Firefoxos megoldásokhoz viszonyítjuk. A CSS alapú blokkolás viszont elég körülményes és újra kell indítani az Operát a fájlban végzett…..