Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puella ferruginea

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(OS) Dr Béndek Péter, a Polgári Konzervatív Párt (PKP) elnöke és Debreczenyi János, aki 2006 és 2010 között Veszprém fideszes polgármestere volt, a mai veszprémi tárgyalásaikon együttműködésről állapodtak meg, amelynek értelmében a PKP támogatja Debreczenyi szándékát…..
Puella ferruginea 2014.12.05 13:30:21
Esküszöm, te provokálsz minket!

Debreczenyiről meg csak ezt ajánlom a leendő szavazók figyelmébe:
www.168ora.hu/velemeny/debreczenyi-janos-veszprem-semjen-zsolt-kdnp-kilepes-120003.html

Szóval éppen ő lenne az, aki "megalkuvás nélkül tudja képviselni a polgárosodás nyugat-európai mércéknek megfelelő programját, egyértelműen kiáll a szabadság és a társadalmi autonómiák erősítése, a jogállam megerősítése, a rendszerszintű korrupció visszaszorítása, a versenyképes társadalom, és a jó élet lehetőségének minden magyar ember számára való kiterjesztése mellett"?

Mondom, te provokálsz minket!
Még az is jobb lenne, ha egy kukából kiturkált használt nadrágot indítanál jelöltnek!
Puella ferruginea 2014.12.05 13:42:20
@HaFr: Igen, vagy nem iagz mindaz, amit leírtak a cikkben?
Felesleges válaszlnod, mert mi itt jól tudjuk, hogy igaz!
Ha tényleg akarsz itt valamit a pártoddal, akkor én a te helyedben azonnal levenném ezt a hirdetményt innen, mert most nullázod le vele az esélyeidet arra, hogy itt bárki is komoylan veygen! Ezzől az emberről itt köztudott, hogy megélhetési politikus.
Ezek után megkockáztatom, hogy mindaz csak kamu, amiről itt hónapok óta blogoltál. Vagy ha mégis komolyan gondolod, amiket írsz, akkor meg az a baj, hogy nem vagy elég alapos, amikor embereket keresel.
Puella ferruginea 2014.12.05 13:43:45
@HaFr: Bocsánat, azt akartam írni, hogy Igaz, vagy nem igaz? Mobilról pötyögtem.
Csinálj pártpolitikát! Gyurcsánynak az utca iránti (hirtelen jött) megvetése és Orbánnak az utcától való (hirtelen jött) félelme -- vagyis a zárt, magaféltő pártokrácia -- az egyik oldalon, az utca kaotikus, programtalan, dühös, szeszélyes, szervezetlen népe a másik…..
Puella ferruginea 2014.11.26 22:32:59
@Boross Bence: Ez, gondolom, irónia volt?
Puella ferruginea 2014.11.27 00:34:10
@Boross Bence: Nyugaton azért van demokrácia, mert az ottaniak már régóta ezzel a módszerrel és ezzel a szemléletmóddal a fejükben intézik a személyes és közös dolgaikat, mindenek előtt a munkájukat és az üzleti ügyeiket. Ebből fejlődött ki a demokrácia: amikor azt a módszert, amivel dolgoztak, elkezdték használni közösségi és politikai ügyekben is. Nem a hosszú ideje létező demokrácia hozta el az okos módszereket, hanem az okos módszerek eredménye a demokrácia.

A tapasztalat érdekes dolog. Ahogy írtam, meg lehet szerezni azt az aktuális tevékenységi területhez hasonló törvényszerűségek és igények szerint működő hasonló területen is. És ami ugyanilyen fontos, hogy a tapasztalat mellett szükség van egy általánosan vett alkalmasságra is. Ez az alkalmasság megmutatkozik abban is, ahogy a problémákhoz közelítesz, ennek a módszereiben és a szemléletmódban. Ha ez a szemléletmód nem veszi kellően figyelemben a körülményeket és a közeget, akkor máris kételyeket ébreszt az alkalmasságot illetően.

Én nem keresek konzervatív pártot. Olyan pártot szeretnék látni, amelyik nem a saját ideáljaiból kiindulva akarna valamit, hanem az adottságok, az azokból következően elképzelhető lehetőségek és a mai kiinduló helyzetből a gyarapodó és kiegyensúlyozottabb emberek alkotta társadalommá váláshoz szükséges lépések és teendők felől.
Puella ferruginea 2014.11.28 01:30:36
@Hidvégi Mihály: Nem azt írtam, hogy „karrierista” vagyok, hanem azt, hogy „szép karrier”. Ne mondd már, hogy nem érted a különbséget! Karriert az is befuthat, aki nem karrierista, hanem „csak” tehetséges és felkészült.
És igen: nagy különbség van közöttünk! Hiszen nálam az érdekalapú politika nem ellentéte az értékalapúnak: az a társadalom érdeke, hogy értékalapú legyen a politika! Te az érdeket valami mocskos és önző dolognak fogod fel, úgy érted, hogy valaki az érdekeit csak mások ellenében, másoknak kárt okozva követheti. Ez a jól ismert és Magyarországon elterjedt zéró összegű játszmákban való hit: úgy gondoljátok, hogy valakinek a nyeresége mindenképpen csak valakiknek a kárára lehetséges.
Az érdekek valójában képviselhetők és érvényesíthetők win-win játszmákban is. Hozok egy példát. A politika és a társadalom viszonylatában egy win-win játszma azt jelenti, hogy a politikus jó, közhasznú és szakértelemre alapozó politikát folytat, ezáltal a társadalom fejlődhet, nem teszi azt tönkre a rossz, öncélú és szakszerűtlen politika. Ezért a társadalom megtartja őt választásról választásra és arra is hajlandó, hogy a kiemelkedő politikusi teljesítményét kiemelkedően honorálja anyagi téren is. Mert a nyugodt és gyarapodó emberek nem irigyek és megértik azt, hogy a kiváló munkáért a kimagasló honorárium jár és jogos.
Ezzel szemben mi megy Magyarországon? A politikusok azt játsszák, hogy önző döntéseket hoznak, visszaélnek a hatalmukkal és az informális lehetőségeikkel, annak érdekében, hogy megszedjék magukat és persze feltöltsék a pártkasszát is. Aztán a feltöltött pártkassza birtokában önreklámoznak, a magánvagyonukat pedig eszük ágában sincs kitenni a piacgazdaságban folyó versenynek. A következmény egy rossz pályán lévő, egyre rosszabbul teljesítő ország, ami tele van egzisztenciálisan bizonytalan helyzetben élő és emiatt dühös és irigy emberekkel, akik már senkiben és semmiben sem hajlandóak bízni.
• Gandhi semmit sem ért volna el, mint ahogy az indiaiak mozgalma sem, ha az első világháború következményeképpen a Brit Birodalom gazdasági alapjai nem rendülnek meg végzetesen.
• Nelson Mandela a börtönben halt volna meg és Dél-Afrika ma is apartheid-társadalom lenne, ha nem ér véget a hidegháború és emiatt nem veszíti el a dél-afrikai rezsim a geopolitikai helyzetére és a nyersanyagbázis-mivoltára alapozott pozícióit. (Megjegyzem, Mandelából virtigli diktátor lett, Dél-Afrika pedig belesüppedt a káoszba, amit a szakszerűtlenség, a revánsvágy és a bűnbandák okoztak.)
• Martin Luther King és mozgalma pedig kifulladt volna, ha nincs a vietnami háború, amelyben az amerikai fiatalok először szereztek közös élményeket bőrszínre való tekintet nélkül. Korábban ui. az amerikai hadseregben külön-külön egységekben szolgáltak a fehérek és a feketék, ám a második világháború után egyre kevesebb fehér és egyre több fekete fiatal jelentkezett katonának, így kényszerűségből elkezdtek vegyes egységeket szervezni. Ehhez jött még az is, hogy a vietnami háborúban hirtelen nagyon sok fiatalt kellet bevetni és ez is felduzzasztotta a feketék arányát. Aztán amikor ezek a Vietnamot megjárt és ott tapasztalatokat szerzett fehér fiatalok elkezdtek a Demokrata Pártban, valamint a szellemi-kulturális életben pozíciókat szerezni, akkor bekerült a mainstream amerikai politikába és közgondolkodásba az intézményes faji szegregáció fokozatos felszámolása. Ám a „magánamerika” ma is rasszista, különösen a republikánus-fundamentalista konzervatív közegekben. (Bár egyes fundamentalista-protestáns, konzervatív amerikai közösségek éppen a Bibliában szereplő isten előtti egyenlőség elvéből kiindulva jellemzően nem rasszisták.) A helyzet az, hogy a korábbi fehér rasszizmus mellé szépen felnőtt a fekete és latin rasszizmus is.
Mindezekből láthatod, hogy nem érdemes isten tudja, honnan citált idegen példákat hozni a magyar helyzetre!
A Polgári Konzervatív Párt saját jelölttel vagy támogató szervezetként indul a februári veszprémi időközi választáson, és várja helyi, elkötelezett és/vagy jól beágyazott, a pártunk értékrendjével és politikai céljaival azonosuló jelöltek jelentkezését a…..
Puella ferruginea 2014.11.26 14:26:52
@doggfather: Ezt kérdeztem én is!:-)
Puella ferruginea 2014.11.26 14:29:58
@panelburzsuj: Én pedig azt várom el a politikától, hogy az én személyes nyavalyáimmal foglalkozzék! Mert ha nem, akkor a saját érdekeivel fog és akkor olyan lesz, mint a mostani!
Puella ferruginea 2014.11.26 14:24:15
@DrGehaeuse: Mi lehetne építőbb szándékú, mint az, ha leírom, mi a helyzet?
Persze a cím kamu, de legalább rövid és frappáns. Arról van szó, hogy a választás és a beiktatás között eltelt egy hónap alatt sikerült a kormánynak több olyan intézkedést, döntést, ezt-azt hozni, ami intő jel lehet az elkövetkező évekre. Van itt arrogancia, beleszarás és…..
Puella ferruginea 2014.05.12 18:54:58
@Blogger Géza: Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy téged meghívtak-e az Orbán-féle beiktatási Gundel-buliba, vagy sem? Mert ha nem, akkor ezek is hálátlan kutyák!:-)