Regisztráció Blogot indítok
Adatok
112358132144

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapható vagy egy kis múltidézésre? Mondjad. Neurotic-koncert. Én csak kettőn voltam. Az egyik, ami benne van a Rocktérítőben is, de volt egy Almássy téri, amit soha nem felejtek el. Ezen a kettőn voltam, fiatal gyerek voltam akkor még. Elmeséled őket? Figyelj, annyi volt:…..
csöndablak Bilincsbe vert óriás 2011.10.14 23:51:00
 Te akinek szíjain gyermekek fülei lógnak, olyan bölcs lettél végül hogy felfogtad az a világ amibe születtél nem az amit generációk óta tanítanak. Ez a tanítás elkísért és megtörte a hited és hitedben saját magát zúzta szét. Miért vágysz a válaszokra, ha tudod,…..
csöndablak Limitless 2011.08.14 12:54:49
 A tegnap alkalmával végre sikerült szemtővégre kapni egy olyan filmet, amilyet már régen tapasztaltam.  A Csúcshatás(limitless) című filmről van szó. Nem egy filmkritikára készülök, nem is tartom magam olyan szinten, mind kitartás, mind összeszedettség alapján sem,…..
csöndablak Júdás 2011.07.10 06:01:23
Te mindenki árulója, most felelj! -Zúgja a tömeg, az Ember és szó benn szakad. A háttérből egy a korhoz hű kocsmai nóta hangja súgja a választ. Aztán hozzák a koronát és sebesre karcolják vele a parkettát, s ahogy azt kell fel is mosnak vele. Egyszerűbb vetületben is,…..
Tóth ÁrpádMagam vagyok. Nagyon. Kicsordul a könnyem. Hagyom. Viaszos vászon az asztalomon, Farigcsálok lomhán egy dalon. Vézna, szánalmas figura, én. Én, én. S magam vagyok e föld kerekén. Korán reggel mit is csinál az ember? Kávét iszik, teát és van aki cigizik. Valaki az…..
csöndablak Dombtető 2010.11.14 17:19:00
Tegnap volt alkalmam egy kicsit járni a természetben, nem messze a várostól, de kellően távol ahhoz, hogy ne érezzem a szürkeség fásult szagát. Meredek, sáros, ázott levéllel borított szurdokon vitt fel az út a dombtetőre. Az agyagos úton sűrű volt a megannyi ismeretlen illattal…..
-Most figyelj! (A fiú megcsókolja a lányt, a függöny legördül) -Na pörgessük át a tapsvihart, mitszólsz!?-Szól a páholyban ülő kettő közül az, aki az előbb figyelemre szólította fel társát.-Na mit szólsz? Hogy tetszik a berendezés és a két színészem? (Ketten ülnek egy a…..
Hosszú ideig tart, de idő után kialakul. Mindenki kapható rá, mindenki átérzi egy idő után. Persze van mindig kivétel, de olyan csekély számban hogy inkább a szabályt erősíti jelenlétével. A tapasztalat, az az általam oly sokat emlegetett fésű, ami egyszercsak az ember kezébe…..
csöndablak Test és Színház 2010.10.25 00:25:35
-Most mit mondjak? Legszívesebben nem mondanék semmit. Hallgatnám ahogy susog, a hideget akarom érezni a szívem alatt. Érted? Át akarom élni az érzést újra és újra, egészen addig amíg csak lehet. Bele akarok futni még egyszer és aztán újra és még egyszer utoljára. Ezt…..
csöndablak Tereza álma 2010.10.21 11:56:00
A szokott füstös bár két megszokott vendége füstöt fú és gondolataiba meredve keresi a szót. A témák összevisszaságában nehéz megtalálni a kiindulópontot, hiszen az asszociáció nem szab határt és ezeken visszafejteni, leginkább olyan mint megbántani egy szabót.Tereza…..
-Ha jobban belegondolok, megértem. De egyébként, nem értem hogy mi miért nem. Nézd már őket! Mind annyir kíváncsiak, hogy ezért képesek elrontani a gyomrukat is!-Ja.-Csak lógnak a vonatablakból kifelé basszameg és egy pillanatra se suhan át az agyukon, hogy ha kiszúrnak valamit…..
112358132144 2010.10.27 01:02:39
@freeeyes: Aha, na az már egyfajta távolság. A megértés mindig arra tartozik, aki befogad. Te meg nem fogadod be. Max, ha már kész van és elolvasod. Na akkor el lehet gondolkodni, hogy vajon hogy jön le kívülről, de teljesen elvonatkoztatni úgy sem tudsz, akkor meg minek. Illetve van kivétel. Van olyan, hogy elolvasod egy régi írásod, és nem emlékszel rá? Mert na azt értelmezheted. Ha már nem tudod, miért írtad, de tudsz rá húzni jelentést ( nem a miérteket keresve) akkor már jó.
Pl. az idézett személy a regényének nem emlékszik a végére. Pedig hát biztos elolvasta párszor, meg ő írta, meg mindenhol idézik, mégis, mikor kérdezték róla, azt mondta, a főhős meghal. A teremben furcsa morajlás... majd észbe kap. Illetve ájultan zuhan, kómába esve egy árokba. Valami ilyesmit mondott. Most akkor mivan? Nyilván lehet, hogy mindkettő lehetséges, különböző olvasatokból, vagy még az sem. Mindenesetre ha elolvastam a könyvet, akkor majd hozzá tudok szólni, meg a reakciót is megértem. Addig meg csá. Meg van írva, ennyi. :) Kicsit elkanyarodtam, bocs. Túl nagy hatással volt rám ez a pasi. :)
csöndablak Örökmécs 2010.09.28 23:23:44
Egy falattal kezdődött minden, aztán lyuk nyílt az ingen és elszakadt a gombom. Két arcom nőtt, az egyiken sáros vér a homlokom, a másikon te vagy és rajtam mosolygunk. Nem, még mindig nem ismerlek mostmár biztosan tudom. Kiábrándultam a helyzetből, alá-fölé rendeltségi viszony?!…..
Egy autó száguld a Balaton partján. Vizes üléseken ázott, fázó arcok remegnek. Kiszállnak aztán és belefeledkeznek a nyárba. Az az izzás, ahogy felkel nekünk magyaroknak ugyanakkora jutott belőle, csak kisebb alatta a tenger. Mert ez a mi tengerünk, a mi óperenciánk. Annyira…..
Próbálom úgy formálni a szavakat, hogy a hasznomra váljanak. Gondolkozom és törekszek arra, hogy úgy történjenek a dolgok, ahogy én akarom. Befolyásolok, manipulálok és a lelkiismeretem közrejátszása végett, szem előtt tartom, hogy amit elérek azzal ne ártsak senkinek. Aztán…..
csöndablak Kundera,Sex&Rock'n Roll 2010.09.07 22:37:16
Morcos az idő, vagy inkább szomorú? Lehet, hogy bágyadt, lehet de én már nem tudom. Akármerre nézek csak ez a lángoló permet, ez az ónosan szitáló életunt semmi hullik az égből. Nem, nem értelek titeket. Hogy lehet ezt szeretni? Hogy lehet ezt szeretni, hogy fázunk, hogy…..
112358132144 2010.09.09 20:27:54
Mivel nem venném a szívemre, ha miattam váratna magára a következő poszt, hát kommentálnám a látottakat.

Először is, ritkán olvasni tőled olyan dolgot, amikor nagyon elhatárolódnál a tömegtől. Mármint kimondva nem szoktál, sőt, ha még jobban szeretnék közelíteni, máskor nincs viszonyítási alap, nincs tömeg. Most van, ez érdekes.

Másodszor, miért kellene elhitetni, hogy minden a legnagyobb rendben van? Nem kell hozzá sok, hogy átlássunk a 'hitegetésen'. Meg te sem gondolatod komolyan, hogy mindenkit, vagy esetlegesen bárkit is átvághatsz. Az írás nem erről szól, kevesen tudnak átvágni szerintem.

Harmadszor, kapcsolatok: Tényleg sokáig tarthat egy emberi jellem fejlődése, és az is tuti, hogy ez nem fejeződik be, megkockáztatom, hogy soha, de az alapkövek hamarabb lerakódnak. Aztán attól függetlenül, hogy együtt vagy valakivel, ő még ugyanúgy változhat, ahogy te is, hála a kompromisszumoknak, meg a tapasztalatoknak, amiket nem csak egyedül szerezhet az ember. Más kérdés persze, hogy nagyobb %-ban találkozunk olyan kapcsolatokkal, ahol a felek tényleg baromira nem ismerik egymást... aztán akkor lehet nézni, ha az igazi arcot mutatva jön valaki más, akinek ez tetszik.

Itt át is térek a következő megjegyzésemre, miszerint a cél érdekében persze, hogy az a legjobb, a legszebb, a legideálisabb, amit a kiszemelt csinál. Az, hogy mi lesz belőle, az más kérdés, de mindenféleképpen előnyös (akár csak pillanatokig is) mindkét fél számára. Akár 5 percig, egy éjszakáig, akár egy életen át és tovább. Szerintem, bár ez csak elmélet, de sokkal őszintébbek vagyunk akkor valakivel, ha még nem ismerjük és nincs felé semmiféle elvárásunk sem. Lehet, hogy először tényleg azt látja, amit te is akarsz, hogy lásson egy ember belőled. Aztán ahogy közelebb kerül, ezzel együtt távolodik is, mert ha már van kapcsolat, van lehetőség az újbóli találkozásra, vagy akármire, akkor már ismét felkerül a levethetetlen maszk (mert az első találkozásnál is rajtad van, de ez már így is hosszú, nem megyek bele) aztán eldeformálódik a láttatott kép, a gondolt elvárások tekintetében... Ezt is lehetne fejtegetni, meg én rengeteget beszélgettem erről egy barátommal, de nem ragozom most itt tovább. (Meg az igazi arcokról, lényegekről írtam már egy posztot nemrég, szerintem.)

Mibe leszünk szerelmesek? Tényleg, generálunk egy képet, abba (vagy az első benyomásba), vagy abba, amit látni akarunk.... De hogy valaki okostól is átemeljek ide gondolatokat, felemlegetném Ortega y Gasset-t, aki szerint a szerelem eszményébe szerelmes a szerelmes. Ezt sem fejtegetném, olvassátok inkább, nagyon értelmes egy figura.

Végezetül, tényleg Müller Péteres a gondolat, de Erich Fromm-os is, aki A szeretet művészete című kis könyvecskéjében tárgyalja ugyanezeket a témákat, meg hát a szeretet formáit. Az sem rossz könyv.

Remélem, mindent érintettem, amit szerettél volna és most már semmi nem gátol a következő poszt megírásában. :) Ja és szívesen beszélgetek ezekről bárkivel, mert ez olyan téma, amiben még nem teljesen kiforrott az álláspontom és jó lenne az építő jellegű gondolatok tömkelegével kiegészíteni, formázni.
...és újra itt a kapu előttem, fekete és torz formákká faragott néhol üvegszerűn,néhol üregesen s mélán bambuló meg-megmozduló arcokkal testének felszínén. Mind halottak arcai, nem törődök velük. Hiszen tudom, hogy a világ az én képzetem se több, se kevesebb s pont ezért,…..
csöndablak kockaszív-zörej 2010.08.28 18:17:38
A napszak nem meghatározható. Egy gombnyomással kezdődik minden és a ledek vékony pilácsának fényeinél bezsibbad a boot szektor. Lassan feláll a rendszer és betölti a tegnapról hibernált, megmaradt információkat. A munkamenet folytatódik, de soha nem onnan ahol tegnap az…..
csöndablak Hiszen fél!- kettő 2010.08.30 01:30:00
Inszomniás állapotom ül velem szemben. Én az ágyon, ő a fotelből néz engem. Ölében a kinyitott világ, minél tovább ébren vagyok ő annál többet él át. -De én nem alhatok tőled!-Mondom halkan magamnak, erőtlenek most a szavak(mondom újra)-csak halkan, hadd aludjak…..
csöndablak Negyed órás cigi 2010.08.27 05:50:51
Tele vagyok sebekkel, hegekkel. Be nem gyógyuló égtelen, világtalan dekkekkel. Sosem láttak napfényt, annyira mélyre hullottak bennem, szeretem mert jó ha a füstjükben ázik a lelkem. Egész testem fakószín, szürke rovátkákat lát, ha betekintek kitekint rám aki jobban érti a…..
csöndablak Mi a szabadság? 2010.08.24 08:25:03
Nem az a szabadság, hogy azt tehetsz meg amit akarsz. Idő kellett hozzá, hogy felismerjem. Nem is az a szabadság, hogy oda mész ahova akarsz, nem a cselekedeteinktől függ, bár az összefüggés jelen van nem tehetjük ettől függővé. Hogy mitől függ mégis?A felismerés a lényeg, az…..
csöndablak Parancsolatok 2010.08.23 14:18:36
Látni akarok valami lírát! Tudni akarom és látni, hogy tudsz, hogy alkotsz, hogy kedvelsz szépet a kezed közül kiadni!Játék a szavakkal, több ez és mégis kevés. Mert nincs elég szó, hogy a lelkedben magadtól könnyebb légy. Addig a percig, míg mindent le nem írtál, csak azt…..
112358132144 2010.08.23 17:07:30
@hiddel: Rimbaud nyomdokaiba lépsz? :) Ő is addig írt... De abbahagyni nem kell, neki sem kellett volna! Amúgy meg abban, aki bármit is ír, sosem lesz olyan, hogy nem lesz több gondolat, szerintem.
csöndablak a 700. post 2010.08.22 07:04:00
Hogy őszinte legyek egész nap azon filóztam, hogy mi lenne most a stílszerű. Mi az ami nem klisés, nem sablonos és nem ismétli önmagát. Hát, ez az lesz de nem az amit elsőre szerettem volna.A nap beragyog az ablakom. Jónapot, hallgatom ahogy a csapból kifolyólag szól csatornahangon a…..
112358132144 2010.08.22 18:57:57
@hiddel: csatlakozom, de ne felejtsd el, sohasem csak egy járható út van. Lehet, hogy egy van, amit már kitapostak, de ettől függetlenül lehet járni még járatlanokon is. A nehézségi szint meg... Kinek mi a nehezebb...
Mozillára váltok, az opera nem válaszol. Hibaüzenet egy, alt és f4 kombinációra tűnik el és a következő után egy újabb rövid gombnyomás végén, megjelenik a várva várt felület. Az eszköztáron húzom végig láthatatlan ujjaim, jóllátom hogy így van, hogy úgy van tetszenek a…..
csöndablak korrekt-túra 2010.08.16 12:42:56
Ablakomba, ablakomba kiülök és bámulom az eget úgy, hogy aztán azonmód kihülök. Realizálom lassan a hazautat, elképzelem milyen volt az az erőltetett hasonlat. Hogy párhuzamot húztam magam és a fák között, hogy tépi a szél, de az csak úgy általában boldogan, soha ki nem dőlt.…..