Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BetulaPendula

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BetulaPendula 2010.12.12 07:54:50
Sziasztok. A művész többi képe itt megtalálható (nagyban is).
www.androidjones.com/
Épp mostanában nézegettem én is. Szerintem is zseniális grafikus a srác.
Múltkor tettem fel Az öröm útja címmel egy eszkimó sámán beszámolóját, mivel nagyon sajátságosnak találtam azt. Végül újabbakra bukkantam, amikkel szép láncot tud alkotni s lehetőségünk lesz bepillantani számos beavatás történetbe, amik mindenképpen különlegesek. No,…..
A szerelem útja  „Egyszer a betegágyamon aludtam, amikor megkörnyékezett egy szellem. Nagyon szép nő volt, egészen törékeny, és nem volt magasabb fél arsinnál (71 cm). Arca és öltözéke is olyan volt, mint a mi gold asszonyainké. Haja rövid fekete fonatokban hullott a…..
Gyakran elhangzik a kérdés amikor valaki a címben említett spirituális ösvényt követi, hogy mégis hogy jön ehhez a másik? Akikkel a sámánizmus iránti érdeklődésemen keresztül kapcsolódom, azok nem értik, hogy mi a francot Bhagavad Gitázok, akik pedig azt szeretik, tisztelik,…..
Álmok Plüss 2010.04.25 22:07:00
A ma éjszaka még furcsábbra sikerült az előzőnél. Az általános iskolai menza épületében voltunk, a fal kb egy méter magasan be volt vonva olyan barna, famintás műanyaggal laminált pozdorjalapokkal. Ezeken a lapokon mintákat, szövegeket, ábrákat láttam, de valahogyan rétegesen,…..
A lényegre térek, most ébresztett az az átkozott óra. Bassza meg! Mindig két időpontot írok be, a második fél órával később a kelési időm. Mindegy, ez az első volt. Korán. Nekem legalább is eléggé. És persze eltűnt az álom is. Hogy Mernyau ne ébredjen fel, átjöttem a…..
BetulaPendula 2009.12.07 19:57:58
@meneruwa: uhhh köszi, ezek nagyon királyak!! Nekem is van pár tensegritys videóm, ha esetleg érdekel! Bár ezeket csak úgy éri meg letölteni, ha csinálja is az ember a gyakorlatokat!!
BetulaPendula 2009.12.07 20:08:41
Volt ma egy különös álmom.Azt álmodtam, hogy van egy caapi növényem, ami azt mondta, hogy szüksége van egy barátra, és hogy hozzak mellé egy látnokzsályát. Én, habár mostanában olvasgattam róla, sok elolvasott beszámoló után igen csak ódzkodom tőle. Olyan súlyos dolgokat…..
BetulaPendula 2009.12.07 17:16:34
@hanaura: Nem. Nem csak te látod így! Én is kialakítottam a látnokzsálya növényemmel egy kis kapcsolatot, mielőtt a szükséges visszametszés folytán megkóstolhattam a leveleinek hatását. :)

Mondjuk pl. ha nem kóstoltam volna meg (mint, a kaktuszomat. Nem volt szívem elvágni), akkor is egy nagyon kellemes érzés gondoskodni róluk!

A nettel meg sajna úgy vagyok, hogy egyszer csak van még net, aztán hirtelen fönn az emeleten valaki kihúzza, és akkor már nincs, és utána máris hét határon túlra repülök! :D:D:DDD
ayahuascareality Sámán 2009.12.03 21:27:17
Ma a Sámánon(saman.org.hu/) egy nagyon érdekes cikket találtam, Meneruwa barátom kitett magáért, én nem tudom honnan szedi össze mindig a legjobb cuccokat, de majd rákérdéezek tőle!Egy kis ízelítő, a többit elolvashatjátok a SÁmán-on!A testvérpár, Terence McKenna és Dennis…..
BetulaPendula 2009.12.06 18:31:15
@szantokati:
Olyat nem lehet, hogy a múltamat, mutasd meg részletesen? Abból többet tanulnék! :D:P
ayahuascareality Sámándob 2009.11.15 15:27:00
Gondolkodtam, hogy milyen cikket írjak róla. Én már hetek óta tűkön ülve várom az oldal debütálását, majd naponta rákérdezek Sámándob barátomra (még a beceneve is mennyire stílusos! :)Aztán abban maradtam, hogy megreklámozom őt saját magával, és egy merész mozdulattal…..
ayahuascareality Program 2009.11.22 00:09:00
BetulaPendula 2009.11.29 14:41:55
Ezt a hinduizmusos áldozást már én is akartam tőled kérdezni!

Amúgy visszatérve a témára, abszolút jól látod a dolgot Hanaura! Nem konkrétan az árkádiában (egyáltalán nem ismerem őket), vagy más hasonló közösségekben van a probléma, hanem valóban a mögötte rejlő eszmékben, amik egy idő után nem vezetik, tovább az embert hanem keletkezik egy gát ami vagy elakasztja, vagy egy kicsit eltereli a járt utat, és sokszor nem a helyes irányba!
Konkrétan, hogy jobban érthető legyen, én is ismertem egy ilyen közösséget, benne voltam, beszélgettem, haverkodtam, tanultam a tagjaitól. Ám egy idő után mikor megemlítettem, hogy én erről, meg erről olvastam, amit én úgy érzek, hogy lehet benne valami, ők konkrétan elutasítottak azt mondták, hogy ez nem jó, meg ilyenek. Ezzel még nem is lett volna baj, de azért egy kicsit idegesítő volt, hogy mindenképp abba az irányba kell haladni amerre ők javasolják! Persze lehet, hogy én fogalmaztam rosszul :D
A pszichedelikumokat már nem is mertem említeni, mert még a végén meglincselnek :D. Na félre a tréfát, a múltkor olvastam egy blogot ami nagyjából a sámánizmusról szólt! Az írója végez is különféle sámáni gyakorlatokat, szóval nagy tanulmányozója ennek a témának. Aztán egyszer olvastam rajta ilyet, hogy írta nekik valaki, hogy összeveszett a barátjával és a plüsmacit amit tőle kapott nem akarja beledobni a Dunába (búcsúzásképpen), hanem szertartásosan akar búcsút venni tőle. Ekkor megírták neki, hogy rakja oltárra gyújtson meg fehér, meg mittoménmilyenszínű gyertyákat és gondoljon erre-meg arra, és akkor megszabadul ettől meg attól. Na az ilyen dolgoktól engem is "kiver a víz"...

Na a többiről majd később, mert eltűntek a gondolataim :DD...
Szándékosan írtam a címben sámánizmust. Egy másik bejegyzés kommentárjaiban nagyon jól elbeszélgettünk erről a témáról, mi szerint a magyar sámánkultúrában a sámán és a táltos nem feltétlenül ugyanaz a személy, nem is annyira a tudása, érdeklődése, mint inkább a…..
Kató Mária Magdolna – Fülöp Csenge: A sá­mán­iz­mus ma­dár­táv­lat­ból    A ma­gyar és az in­di­án kul­tú­ra sá­mán­iz­mu­sa ré­gen és ma       Min­ket, ma­gyar…..