Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balafánt

63 bejegyzést írt és 329 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyes kutatások szerint a jómódúakra kivetett magasabb adók nem rontják a növekedési kilátásokat, a jövedelmek kiegyenlítése ugyanakkor jót tesz a gazdaságnak.Minél nagyobbak a jövedelmi egyenlőtlenségek egy társadalomban, annál rosszabbak az adott gazdaság növekedési…..
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság januárban publikált vizsgálata arra mutatott rá, hogy a kiskereskedelmi üzletekben igen ritkán tartják be a minőségi kifogásokkal kapcsolatos kifogások kezelése kérdésében a jogszabályokat. A tapasztalatok alapján az üzletek 64%-a sértett…..
Korábban, amíg a szüleim mondták, nem hittem. De most már tudom, hogy sokkal idegesítőbb, amikor az ember gyermekét akarják átverni, mint azt a bizonyos matériát a palánkon. Történt, hogy a Deichmann cipőboltba tévedtem, hogy keressek egy pót téli lábbelit a 7 éves fiamnak,…..
Tegnapi bejegyzésünkben statisztikai adatok alapján szerettük volna világgá kürtölni, hogy a kereskedelmi kultúra fejlődik, s már nem csak azok adnak vissza pénzt a magát meggondoló vásárlónak, akik erre kötelezettek (lásd: webáruház, házaló kereskedők), hanem az egyszerű,…..
Korábbi cikkünk is alátámasztotta, hogy a magyarok túlnyomó többsége (70%) tisztában van azzal, hogy 8 munkanapon belül visszaküldheti a terméket a webáruházaknak (elállhat a szerződéstől). Az utóbbi években a hatóságok és a civilek is komoly tájékoztató kampányokban…..
Az NFH az idei évben 135 kereskedelmi egységnél végzett vizsgálatot azt ellenőrizve, hogy az élelmiszerek csomagolásán található ábrák, állítások korrekt módon tájékoztatják-e a vásárlókat. Sajnos összesen 36% esetében derült ki az, amit sok tudatos vásárló észlel: a…..
Vásárlóként, kereskedőként szinte mindenkivel előfordult már: mégsem kell a már kifizetett termék. Legyen szó ajándékról, a vártnál gyengébb minőségről, vagy arról, hogy egyszerűen nem kell már az adott termék. A kereskedelmi kultúrát meghatározza, hogy az ilyen…..
Mivel közeledik a hosszú hétvége, reménykedünk benne, hogy olvasóink komoly többsége (részben a jó idő hatására) rászánta magát egy kis kiruccanásra. Mi is rászántuk magunkat, az ország talán kicsit ritkábban látogatott, de nagyon szép vidékére: a Kőszegi-hegységbe. A…..
balafánt 2012.04.27 12:07:28
@berajlany: Nagyfiúk itthon maradtak. :) Nem volt szörnyű, inkább csak szomorú. Az legyen mindenkinek a legkomolyabb fogyasztói problémája, hogy túlbookolt szállása helyett máshová irányították - főleg ha az azért nem lepratanya.
Sárvár jó volt :) Bár (üvöltő) kis gyermekkel azért más élmény a wellness is :)
2012. július 29-én lépett hatályba az új fogyasztóvédelmi törvény, azaz a régi törvény számos módosítása. A módosítások elsősorban 3 téren jelentenek a társaságok és a fogyasztók életében is számos változást: a panaszkezelés, a békéltető testületek és a…..
Nem kell professzornak lenni ahhoz, hogy némi szkepticizmussal fogadjam azokat az akciókat, ahol valami nagy tabut döntenek meg. A Toshiba most azt mondja (kis túlzással), hogy ejtsd csak le a gépedet, veszd el az adatokat, vagy lopják csak el, ha regisztrálsz, nem lesz gond: megjavítják,…..
A Európai Bizottság fogyasztóvédelmi főigazgatóságán készült "Eurobarometer" adatai alapján kiemelkedően sok esetben fordul elő, hogy a magyar vásárlók által más országból megrendelt termékek vagy szolgáltatások egyáltalán nem érkeznek meg. Utaznak ránk, vagy mi csinálunk…..
Az Európai Bizottság által készített gyors felmérés (csak a felmérés gyors, annak publikálása lassú, hiszen a legfrissebb felmérést 2011. őszén lezárták :)) rámutat egyebek mellett arra is, hogy a magyar lakosság nincsen tisztában szavatossági jogaival. Tapasztalataink és az…..
B-oldal AWS - Sorsforgató 2012.06.22 07:40:00
1-2 éve szerintem egy tehetségkutatón láttam az AWS zenekart, akik most új videójukkal jelentkeztek. Mivel a B-oldal mindig is támogatta a fiatal magyar bandákat, így a videó mellé a zenekar alábbi üzenetét is tolmácsoljuk. "A Fata Morgana lemez óta nem jelent meg új száma a…..
Kivételesen személyes élmény ihlette újabb jelentkezésünket. Az ember járkál fel alá, s még a válságban is vásárol, különösképpen azért, mert így remélhetőleg mielőbb vége lesz a válságnak. Jelen esetben mobiltelefon vásárlásról volt szó, s bár a tudatos fogyasztó…..
Vannak fájdalmas fogyasztói esetek, s vannak még fájdalmasabbak. Kiemelten érzékeny időszakban (temetés, betegség, stb.) nyilván minden kis átverés mélyebben érinti az embereket. Sorban ezek után jöhet valahol az esküvő kérdése is, hiszen számos kiadás kapcsolódik hozzá,…..
Egy amerikai bíróságon családanya esett neki a Nutellát gyártó Ferrero-nak. Az ok: úgy gondolta, hogy a gyártó megtéveszti a fogyasztókat akkor, amikor azt állítja (sugallja), hogy a Nutella az egészséges reggeli része. A gyártó megelőzte a bajt, s fizetett: háztartásonként 20…..
Sokat kellett várni erre a jogerős ítéletre, de végre itt van! Tudom, sokan szkeptikusakvoltak a bankok perelhetőségével kapcsolatban, a bátrak viszont úgy vélték, hogy a bankok monopol helyzete a bírósági tárgyalótermekben véget ér. És így lett, nincs kettős mérce!A…..
balafánt 2012.04.27 14:50:24
Kár, hogy 2010 óta a PSZÁF által kezdeményezett jogszabálymódosítás következtében már nincsen ez a probléma, hiszen azóta MNB középárfolyamon kerülnek elszámolásra a törlesztőrészletek. A múlt tényleg fájó (minden oda vezető hiba pedig dühítő), de azt a felbuzdulást azért őszintén nem értem, hogy miért lenne igazán jó, ha ezt az összeget visszamenőlegesen, kamatostul behajtatná mindenki a különböző okok miatt legatyásodott bankján. Ha valaki fogyasztóvédő, akkor az én vagyok, de nincs az a fogyasztó, akinek jó lenne, ha 8 nagybank helyett 2 lenne, amelyik nem ad hitelt senkinek, s 4000 alkalmazott helyett 500-at foglalkoztat.

Persze, az igazságérzetét mindenkinek zavarja, hogy évekig egy igazságtalan, tisztességtelen rendszerben lehetett kopasztani az embereket, majd amikor baj van, akkor a bankok "menekülőre" fogják. De a bankok és a mindenkori állam felelősségét hangsúlyozva is fontos csendben elsuttogni azt a sokszor emlegetett dolgot, hogy a szerződési feltételek ismertek voltak, s senki sem volt arra kényszerítve, hogy 10%-os önrésszel lakóparki lakást vegyen. Ennél az itt jelzett problémánál én nagyobb disznóságnak érzem a deviza alapú hitelekkel kapcsolatos (gyenge és egyoldalú) kommunikációt, vagy az egyoldalú szerződésmódosítások körét. Nem emiatt az árfolyamkérdés miatt szállt el az emberek törlesztőrészlete.

Könnyű és csábító szél a populizmus és a bosszú is, de emberi nagyság jövőbe reálisan látni, s nem kívánni, hogy a hazai bankok tönkremenjenek, vagy ellehetetlenüljenek.
Sorozatszakító mérkőzés vár ránk  2012.04.18. 11:34 F. Kapus..
balafánt 2012.04.18 22:11:03
Na persze nem úgy, hogy kétszer annyi romlott húst adnak, ha a kissé zöldbe hajló mellfilével visszabattyogsz. Pénzt kapunk vissza, (éppen) erősödő magyar forintot. Ritka, hogy egy fogyasztóvédelemmel foglalkozó oldal a Tesco-t dicséri, de ezúttal nem lehet vállveregetés nélkül…..
Nemrégiben a Mercedes szervizeléssel kapcsolatos ajánlatáról írtunk, részletezve a piacon egyedülálló ajánlat előnyös oldalait, hátterét is. Nemrégiben egy másik kiemelt márka, a Volvo ajánlatát fedeztük fel, mely használt autók esetében nyújt kecsegtető lehetőséget: ha…..
Igen, jelenleg törvényjavaslat szintjén, ám mielőtt többen felhorkannának, hogy mit akar már megint a kormány, megnyugtatásul leírnánk, hogy a javaslat nem itthon, hanem Franciaországban született. Az ACTA kapcsán hetek óta számos cikk, vélemény, ellenvélemény látott…..
Mindenki csak a mérkőzésre koncentrál 2012.02.21. 12:53 F. Kapuselozo meccsen itt volt ingyen stream: http://rokksi.blogspot.com/esetleg: http://nowwatchtvlive.com/2011/07/sport-tv1-live-sport-tv1-slovenia-free-sport-tv1-watch-sport-tv1/vagy:…..
balafánt 2012.02.21 21:37:37
@Kooliver: Sofi
Lassan két éve annak, hogy írtunk az Európai Bizottság új rendeletéről, mely kategorikusan tiltja a garanciális időszak alatti fizetős karbantartásokat. Ez azt jelenti mai magyar nyelvre és esetekre lefordítva, hogy ha adnak az autómra 4 év garanciát, akkor ezen időszak alatt nem…..
balafánt 2012.02.21 12:44:30
@Pilu: Éppen erről írtam, hogy persze, nem Dacia esetében vezették ezt be. De - mint azt szintén írtam - nem vezette be más, a kocsikért ugyanennyit kérő gyártó/forgalmazó sem, így nálam a Mercedes a nap hőse.
Utolsó, a mobilparkolással kapcsolatosan keletkezett pótdíjról szóló posztunkat hozzászólások, sőt privát üzenetben küldött észrevételek tarkították. Olvasóink közül többnek is az volt a véleménye, hogy a rendszer hibás, nem veszi figyelembe a fogyasztó érdekeit, a…..