Regisztráció Blogot indítok
Adatok
retax

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Járókelőre az oldal 2012. október 1-jei indulása óta, 2018. április 15-ig bezárólag 2424 darab bejelentés érkezett Kerékpárút, Forgalomtechnika, Akadálymentesítés és Egyéb kategóriában, melyek közvetlenül vagy közvetve érintik a kerékpáros közlekedést. Ez az áprilisig beérkezett összes budapesti…..
A Minerva térinformatikai rendszer hegyvidéki adatbázisát böngészve még tavasszal bukkantam rá a Fővárosi településszerkezeti terven (TSZT) alapuló 12. kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat legfrissebb (2015-ös) térképes verziójára, mely többek között a Kútvölgyi út középső szakaszának…..
Ismét Budapest egyik büszkeségéhez méltó látványt kínál, a teljes hosszában megújuló kerületi Duna-part a felújított Várkert Bazár, a Lánchíd utca, a Döbrentei utca. A kis ékszerdoboz záró ékköveként készül el a Fátyol park, ahol fõként a környékbeli idõsek, a…..
A „Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése” című EU támogatott KÖZOP-5.5.0-09-11-2011-0027 projekt keretében a kivitelező hibajavításokat végez a Lánchíd utcában. Megkezdődtek a Lánchíd utcában a hibajavítási munkák, a kivitelező szakaszosan végzi el a…..
egyker.blog Megállási tilalom 2015.03.26 10:37:28
Március 27-én  6.00 - 20.00 óráig megállási tilalom kerül bevezetésre :   - Lánchíd utca mindkét oldalán - Clark Ádám téri "U" parkolóban - Ybl Miklós téren - Apród utca mindkét oldalán..
retax 2015.03.26 16:51:51
Újabb térfigyelő kamerákat, illetve idén először, közterületi webkamerákat helyezett üzembe az önkormányzat. A fejlesztések elsősorban a szabálysértések, illetve bűncselekmények megelőzését szolgálják, valamint hozzájárulnak ahhoz, hogy a kerületben élők még nagyobb…..
A Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése KÖZOP-5.5.0-09-11-2011-0027 project keretében megkezdődtek a vári liftek építése.  Iskola liftAz Iskola lépcsőhöz tervezett lift az Ibolya utcához, a Hess András térhez szállítja majd fel az utasokat. A lift kivitelezésére…..
Elektromos kábelfektetési munkálatokat végeznek az ősz folyamán az alábbi területeken: - Gellérthegy utca 1 sz. - Mészáros utca - Krisztina tér - Pauler utca (megkezdődött) Tervezett (november - december közepe): - XII. kerület - MÁV kábelhíd - Győző utca - Kosciuszkó Tádé…..
A régi, rossz állapotú korlát átépítését végzik a Batthyány téri "Casanova - ház" előtt. ..
A riasztóberendezések hangjait október 20-án, 21-én és 22-én hallhatják a I., a II. és a XII. kerületben élők. A lakosságnak teendője nincs.   A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy az Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség…..
A Budavári Önkormányzat finanszírozásában 2 db ivókút kiépítése kezdődik meg a Tabánban. Az ivókutak a Tabáni - jelenleg teljes felújítás alatt álló - focipálya valamint a Kőműves lépcső közelében kerülnek kialakításra.  Az előkészítő munkálatok miatt…..
A Budavári Önkormányzat beruházásában elkészült a Clark Ádám tér felújítása és rendezése.  Az újjászületett teret Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere adta át.  A márciusban kezdődött munkálatok során felújították a térburkolatokat és a zöldfelületek.…..
 A Clark Ádám téri park a mai nappal már látogatható, az avatási ünnepségére szeretettel várjuk olvasóinkat! MEGHÍVÓ   A Budavári Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt 2014. július 25-én 11.00 órakor az újjászületett Clark Ádám tér avatási ünnepségére majd…..
Mint ismert, június 30-án Sting visszatér Budapestre, hogy a nagy sikerű Symphonicity előadásából, aminek keretében saját slágereit játssza szimfonikus kísérettel, még egy koncertet adjon (az előzőről itt írtunk). A fellépés különlegessége az lesz, hogy a popsztárt most nem…..
A Potsdamer Platz Berlin újraegyesítése után felébredt évtizedes csipkerózsika álmából és mára a modern nagyváros egyik emblematikus helyévé vált. A II. Világháború után a nullára bombázott tér a hidegháború alatt kapta meg a kegyelemdöfést. A fal…..
A lego(blog)nál talán egyetlen dologgal foglalkozom többet, a biciklizéssel. Amellett, hogy legyen tél, nyár, eső, hó, ezerfok, vagy mínusz tíz, mindig bringával járok dolgozni, az országúti versenybiciklit sportként is űzöm. No nem versenyezve, hanem magamért, mert szeretem.…..
Ismeri a viccet a Magyar Rovartani Társaság alelnöke is, de mégsem tudja csak úgy megmondani, hogy milyen rovar száll bele a kerékpáros szájába, ha nem vigyáz a széles mosolygással. Dr. Merkl Ottót azért kerestük meg, hogy legalább nevesíteni tudjuk, mik azok a felhőben…..
A napokban felállványozták a Csalogány utca 43. alatti gyászos állapotú egykori Nevelőotthon épületét. Csak nem felújítják? - kérdezték sokan. Valószínűleg nem.Utánanézve a dolognak, kiderült, hogy az 5177 m2-es ingatlant a Lidl Áruházláncnak adta el a…..
A 4-es metróvonal építésének keretében a Fővám téren új aluljáró épült. A régi műtárgy teljes elbontása után egy olyan összetett aluljáró épült, amely egyszerre szolgálja ki majd a 4-es metró itteni állomását és a 2-es villamost.A 2-es és 2A járat régi megállója…..
retax 2009.11.04 12:57:00
@solaitid: a HÉV-vezető honnan tudja?
Na, vajon kik is? Nem, ezúttal nem a cigányokról van szó, és nem is a ruszki betonfalloszt  átértelmezőkről. A Hírszerző nevű webszemét weboldal egyik munkatársa szervezkedik. Tekintsünk most el Tomcat személyétől, s csak a száraz tényeket vizsgáljuk:A Lánchídon a két…..