Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fenan

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hoze Szubjektív publicisztika 2009.10.05 11:40:00
A dark-gothic kultúra lehetséges jövőképei MagyarországonValamiért tendencia az ebben az országban, hogy hirtelen begyűrűdzik egy szubkultúra, pár évig irdatlan erejű, és közönségű tarolást végez, majd aztán amilyen gyorsan be is jött, olyan gyorsan el is tűnik. Maximum…..
Fenan 2009.10.06 18:09:52
Hm, lehet, hogy "hülyt kérdezek", lehet, hogy csak nem olvastam el az egész blogot plusz összes kommentet (nem), de azért kérdezek.
Először is... mit értenél te egységes kultúra alatt? Visszakeresve, egy régebbi bejegyzésedben éppen azt taglaltad, mennyire széles skálán mozoghat a dark/gothság definíciója, mennyi minden (valamennyire ellentétes dolgok is...) beletartozhat. Ráadásul mivel itt az önkifejezés a lényeg - nagyon szorosan nem is lehet egységes. Hiszen valahol az a fontos, hogy a deviáns, "normálistól eltérő" emberek valahol otthont találjanak/kifejezhezzék magukat stb (nyálas és sztereotiőikus szövegek, de aki jobbat tud mondani, szóljon) Áh, ez cseppet érthetetlen lett, nem vagyok a próza embere :/
Másrészt... nem feltétlenül mindenki társasági ember, a szubkultúrán belül pláne, úgyhogy attól, hogy számodra éppen láthatatlanul, de létezhetnek még olyanok, akik komolyan veszik, és mindennapjaikban meg akarják élni a...mit is? Szóval ezt az életérzést. (Újabb módfelett elcsépelt szó...-.-')
(Itt tenném amúgy fel a kérdést, hogy mit gondolsz pl. az MGC-ről?)

Harmadrészt, nem lehet csak boltbezárásokból levonni a következtetést, mert annak az oka lehet simán a pocsék gazdasági helyzet, is =) (Éljen a politika hozzáállása a kisvállalkozókhoz/kis, /"furcsa"/ boltokhoz)
//Én például sokkal inkább kedvelem a turkálókat, bárki bármit mond, és ez a tendencia az ismerőseimnél is megjelent. Lehet, hogy ez csak annyit jelent, hogy a "valódi" dark/gothok kreatívan (és olcsóbban) próbálják megoldani a helyzetet, míg a pózerek vagy lekopnak, vagy odáig fajulnak, hogy az interneten egyre könnyebben, külföldről beszerezhető holmikat veszik...//
Fenan 2009.10.06 20:01:49
@-Hoze-: Nem kiskátéra vágytam, csak személyes véleményre, de mindegy-.- .
Viszont ha TE nem hiszel a "sallangban", akkor - nos, ez kicsit olyan, mintha ...nem is eltűnt volna, amiről írsz, hanem te lennél kiábrándulva az egészből. Most nincs jobb példám, de én speciel úgy érzem, hogy a külsőségeken kívül igenis van valami a gothban, ami nekem igazán fontos(most ezek taglalása lényegtelen) - de nem ez az, amiről beszélünk?
Bár látom, épp nem túl kommunikatív hangulatodban tettem fel a kérdést...
Mindenesetre a reménykedni és álmodni még szabad =)