Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b1t1

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az időjárás-előrejelzéssel foglalkozó magáncégek szerint az állami radarkép közérdekű adat, az OMSZ októbertől mégis sok pénzt kér érte a konkurenciától...
b1t1 2009.10.07 13:18:46
@konkurens21: @b1t1: látom jó ízléssel megáldva inkább a bor fogott meg. :D
Egyébként 5 percig agonizált az iwiw mire meg tudtam nézni amire felhívtad a figyelmet. Nem azt mondom, hogy miatta lassult az iwiw, csupán...
b1t1 2009.10.07 15:04:14
@figy elek: szerintem az ominózus augusztus 20. óta mindenképp pozitív irányba mozdult el egy ekkora méretű tömegrendezvény biztosításának gyakorlata. Erről számos publikáció megjelent, bárki személyesen is megtapasztalhatta, de mivel nem mélyedtem bele ebbe a témába, így nem tudom miként történik jelenleg pl az értesítés (riasztási hírlánc). Anno nem volt kidolgozott a rendszer, az omsz ügyeletesnek pedig nem tudom elképzelni milyen eszköz, vagy lehetőség állt volna a rendelkezésére, hogy a lakosságot a lehető leggyorsabban értesítse. (megj.: sztem most sem ez az ő hatásköre)

Nem esett szó róla, legalábbis nem találkoztam vele, ezért megemlíteném, hogy mit küld az időkép sms-ben. 1 példa:

"Figyelem! Masfel-2 oran belul zivatar lehet Budaörs (Budapest) kornyeken, nyugat felol. (SMS riasztas kiadva 20:15-kor)"

(S'hark-nak is)
Ha a monitor előtt görnyedsz, akkor nincs persze jelentősége. Viszont ha a családdal kimentek a rakpartra nézelődni, vagy a közeli erdőbe sétálni miközben a zsebedben lapuló mobilodon ezt olvasod, akkor máris értesültél a lényegről, szólhatsz az ismerősökben, bárkinek..., tehát nem ér felkészületlenül az esemény. Az egész rendszer erre lett kitalálva.
Bővebben: viharjelzes.hu/