Regisztráció Blogot indítok
Adatok
figy elek

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az időjárás-előrejelzéssel foglalkozó magáncégek szerint az állami radarkép közérdekű adat, az OMSZ októbertől mégis sok pénzt kér érte a konkurenciától...
figy elek 2009.10.07 10:21:53
@konkurens21:

Megszorítanám a kezed. Nem csak felkészült, tapasztalt vagy a témában, de érzékletesen is tudtad megfogalmazni. Őszintén gratulálok!

"Az időjárás nem marad el..."
figy elek 2009.10.07 13:57:02
@b1t1:
"ügyeletes meteorológus is megtette a dolgát ami rá volt bízva" véleményem szerint biztos így van.
De akkor nem lehet, hogy pont a legfontosabbat hagyták ki a munkarendjébe bevésni, a lakosságot is tájékoztatni kéne a használt hírügynökségi csatornáikon?

Különben miért lenne szó az olvasó, nem olvasó katasztrófavédelemről, hogyha a meteorból jogszabály szerint tájékoztatást küldtek volna ugyanakkor a lakosságnak is? Nem ezért vannak,
hogy alapból tájékoztassák a lakosságot a veszélyhelyzetről?

Erről, amit napokkal később megírtak a lapok:
„Nyugat felől viharos (60-85 km/óra) széllel kísért zivatarok érik el a régiót, helyenként heves zivatar is lehet, amit 90 km/óra körüli, vagy ezt meghaladó széllökés, felhőszakadás, és néhol jégeső kísérhet.”

Ha ezt az egy mondatot megkapják az élőben közvetítő stábok is, (igaz nem Budapestről szól, de ha csak ez van) nem beolvassák?
De ha nem is használják, az már nem a meteor gondja ugye?

Nincs ebben semmi gáz, úgyis feltételes módban fogalmaz.

Kint volt az mtv, hírtv, rtl, tv2 élőben (mindegyiknél omsz adat felirat van).

A figyelmeztetés nem jár a lakosságnak és a közérdekű adat sem az övé?
figy elek 2009.10.07 17:46:01
@b1t1:

Amit beolvasnak a hírolvasók a köztévében naponta többször az hogy kerül hozzájuk az omsztól :-DDDDDD galambpostán, vagy kürtjelekkel?

Ha este 19:39 után küldött veszélyjelzést a megszokott módon az omsz a hírcsatornáknak, akkor megtette a dolgát, védte a lakosságot az állami rendezvényen.

A veszélyjelzést hogy kell leadni? Jogszabály: "Hivatalból és haladéktalanul...A LAKOSSÁG, ÉS

az intézkedésre feljogosított szervek részére"

Ha ez ekkor teljesült, akkor a hírcsatornákat lehetne kérdezni, miért nem adták le?
Onlinemarketing blog Vihar 2009.10.04 21:07:00
Ha valaki figyelgeti az elmúlt 1-2 év történéseit a hazai internetes időjárás oldalakon, akkor két dolog tűnhet fel neki: megjelentek illetve ismerté váltak az ilyen jellegű oldalak, ráadásként veszettül népszerűek is lettek, napi 100 ezres nagyságrendű egyedi látogatókkal.Az…..
figy elek 2009.10.05 15:55:34
@Illyés Edit: Nem adhatja el azt ami nem az övé. Az adat a lakosságé. Azt legfeljebb visszatartani lehet, de az meg ugye 177/B § ?

Ha közszolgálatin működne és nem költene üzletelésre kiderülhetne, hogy elég az a közpénz. De akkor hogy lehetne "megegyezni valamelyik főnökkel" ugye?

Lehet akármilyen szegény, vagy gazdag, de akkor sem adhatja el a másét.
Mikor volt a szegénység felmentés a törvények betartása alól?

Nincs magyarázat. A törvény törvény.

Így nem azt mondják, hogy megélhetési bűnözők?
figy elek 2009.10.05 21:21:54
@Horváth János: Nem, nem kérdés. Az 1995-ös "Környezeti adatokról szóló" Tv egyértelmű. A közérdekű adatot ingyen közzé kell tenni a közintézménynek. Azért legfeljebb csak annyi pénz kérHETŐ, amennyi az adatmozgatás költsége. Az interneten ez gyakorlatilag 0.