Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B. Csilla

31 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anyaghányad: 1 kg liszt 45 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 dkg só 3 dkg élesztő 2 db tojássárgája 27 dkg tej (pontosan kimérni)        Gyártás menete: Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A…..
B. Csilla 2013.12.18 20:06:01
@sajtos spangli: Szia, kb 20-30 percig kell sütni. Meg szoktam nézni az alját, hogy megfelelő (világos barna) legyen.
B. Csilla 2013.12.18 20:07:39
@ancsa814: Szia Ancsa814, igen lehet fagyasztani a tésztát, sütés előtt egy éjszakával tedd át a sima hűtőbe, hogy ott olvadjon ki, és használhatod is.
B. Csilla 2013.12.18 20:10:54
@Ildikó Szemán: Kedves Ildikó, Inkább a kis lángot ajánlom, hogy biztosan átsüljön. Nagyjából 30-40 perc a sütés.
Anyaghányad: Piskóta karikához: 7 db tojás 14 dkg kristálycukor 17 dkg liszt Krémhez: 3 dl folyadék ( joghurt) 8 dkg kristálycukor 3 db tojás 5 mokkás kanál zselatin tejszínhab a díszítéshez1 konzerv ananász (egész szeletek…..
..
Cukrász sütik Képviselőfánk 2010.10.12 15:25:00
Anyaghányad: Tésztához: 30 dkg liszt 30 dkg olaj 30 dkg víz 10 db egész tojás Krémhez: 0,5 liter tej 6 dkg vaniliás puding 10 dkg kristálycukor 15 dkg felvert tejszín vagy tojás fehérje vaniliás cukor tejszínhab a…..
Anyaghányad: Piskótához: 8 db tojás 16 dkg cukor 20 dkg liszt Krémhez: 5-10 dkg kakaópor 0,5 liter tej 7,5 dkg vaniliás puding 30 dkg kristálycukor 30 dkg margarin   Gyártás menete: Piskótalap készítése:  A tojásokat…..
Anyaghányad: 1 kg liszt 2 dkg só 1 cent ecet 1 kg zsiradék 4-5 dl víz     Gyártás menete: Előkészítés:  A vajat kevés liszttel összegyúrjuk, és téglalap alakúra formázzuk. A széleiből levágunk kisebb csíkokat, és…..
Cukrász sütik Indiáner 2010.07.26 15:47:00
Anyaghányad: 10 db tojás sárgája 20 db tojás fehérje 20 dkg kristálycukor 45 dkg liszt 4 cl víz tejszínhab csokoládé bevonó     Gyártás menete: Előkészítés:  A tojások fehérjét és sárgáját külön edénybe…..
Anyaghányad: 1 torta karikához ami 16 szelet 7 db tojás 14 dkg cukor 17 dkg liszt 0,5 dl rum piros ételfesték fondan 2-3 dl leiter cukor 1 citrom reszelt héja     Gyártás menete: Előkészítés: Kettő tortakarikához…..
..
Anyaghányad: 40 dkg margarin 10 dkg dió 45 dkg liszt 20 dkg porcukor 10 dkg mazsola 10 db tojás 20 dkg kristálycukor 20 dkg csokoládé 20 dkg kandírozott gyümölcs 1 dkg sütöpor 1 citrom reszelt héja     Gyártás…..
Anyaghányad: 30 dkg margarin 30 dkg darált dió 30 dkg liszt 20 dkg porcukor 30 dkg narancshéj 16 db tojásfehérje 20 dkg kristálycukor     Gyártás menete: Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet.…..
Anyaghányad: 30 dkg liszt 25 dkg margarin 17 dkg porcukor 7 db tojássárgája 3 dkg kakaópor (a kakaós tésztához, a lisztből 3 dkg-val kevesebb kell  és helyette a kakaó)  Gyártás menete: Előkészítés: Kimérjük az anyagokat,…..
Anyaghányad:60 dkg liszt40 dkg margarin 20 dkg porcukor1 db tojás0,5 dkg sütőporcitromhéj, vaniliáscukor Gyártás menete:Előkészítés:Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.Tészta begyúrása:Az alábbi videóban látható. A linzer…..
Anyaghányad: 50 dkg liszt 5 dkg margarin vagy olaj 5 dkg porcukor 0,5 dkg só 2,5 dkg élesztő 1 db tojás 2,5 dl tej 25 dkg margarin (külön a hajtogatáshoz) Gyártás menete: Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet…..
B. Csilla 2010.03.11 20:56:27
@BoSzi: Szia BoSzi :) !
A tejszín csak azt a funkciót látja el, hogy a töltelék a kakaópor meg a porcukor hozzáragadjon a tésztához. A pékek, ha jól tudom vízzel kenik le a tésztát. Nem fog folyni, mert tényleg csak kicsit kened le, mintha tojással kennéd le a pogácsa tetejét..:D
Csak ez tejszín, meg nem sajt, hanem kakaópor meg porcukor. A kristálycukor szerintem azért nem jó, mert lehet olyan része ahol nem olvad el, és korcoghat a fogad alatt.
Örülök, hogy olvassátok sok sikert, és jó étvágyat!
Anyaghányad:1 kg liszt20 dkg porcukor20 dkg margarin5 dkg élesztő1/2 liter tej1 dkg só6 db tojás sárgájacitromhéjvaniliás cukorízlés szerint kakaó és mazsolaGyártás menete:ElőkészítésKészítsük elő a hozzávalókat, szitáljuk át a lisztet és langyosítsuk meg a…..
Anyaghányad: 1 kg liszt 10 dkg margarin 10 dkg porcukor 5 dkg élesztő 1 dkg só 0,5 liter tej 2 db tojás sárgája  Gyártás menete: előkészítés: Készítsük elő a hozzávalókat, szitáljuk át a lisztet és langyosítsuk meg a tejet. kovász készítés: Az élesztőt…..
B. Csilla 2010.02.22 20:36:53
@gbsz: A kenőtojás semmi extra, egy egész tojás villával felverve. A kalácsfény nagy kiszerelésben kapható (min 1kg) por állagú adalék, amit vízzel kell hígítani. Ugyanazt a célt szolgálja, mint a tojás, csak költséghatékonyabb. A kalács felülete ugyanolyan szép fényes akármelyiket használjuk.
Kedves Háziasszonyok!Indítunk egy olyan portált, ahol cukrász elsőéves hallgatók elkészítik a süteményeket és mindezt velük együtt lehet tanulni. Ahogy a tanulók tanulják a leckéket úgy mutatjuk majd be az adott cukrászati alapreceptet. Ez a portál egy egyszerű, informatív és…..
Kedves Háziasszonyok!Indítunk egy olyan portált, ahol cukrász elsőéves hallgatók elkészítik a süteményeket és mindezt velük együtt lehet tanulni. Ahogy a tanulók tanulják a leckéket úgy mutatjuk majd be az adott cukrászati alapreceptet. Ez a portál egy egyszerű, informatív és…..