Regisztráció Blogot indítok
Adatok
double

0 bejegyzést írt és 1200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Átlagosnál is rövidebb előzetes a ma esti EL meccshez. Salzburg-ba látogat a City, illene letudni a kötelező feladatot. A rengeteg sérült miatt kicsit vegyes kezdő várható Mancini-től, pontosabban olyan felállást gyanítunk, amilyen idén még nem volt. A csoport másik meccsén a…..
Hosszúnak tűnő válogatott szünet után folytatódik a Premier League a 4. fordulóval. A City-nek egy kötelező meccs következik, semmilyen mentséget nem lehetne találni, ha nem nyernénk esetleg. Még akkor sem, ha a sérülések egyre gyakoribbak a City-nél. Az is elképzelhető, hogy…..
Ezentúl minden hónapban lesz ilyen rovat, melyben „megválasztjuk” az előző hónap legjobbjait. Konkrétan a hónap legjobb játékosát, a hónap gólját és a hónap meccsét. Az augusztus elég rövid volt, hiszen a hónap közepén indult a szezon, így kb. 2.5 hét…..
Az elmúlt 10 napban a blog nem frissült, most pedig csak röviden, de lényegre törően próbáljuk összefoglalni ezen időszak fontosabb történéseit a City-vel kapcsolatban. Új érkező nem volt, 1-2 távozó viszont igen. Játszottunk 2 PL meccset, 1 EL meccset, lezárult az átigazolási…..
Elrajtol a City számára az Európa Liga, méghozzá Romániában a Temesvár ellen. A párharc győztese az EL 48 csapatos csoportkörébe juthat. Nyilván sokkal esélyesebb a City, de lefutott dolgok manapság nincsenek a futballban, és egyáltalán nem lebecsülendő csapat a mai ellenfél. A…..
James Milner leigazolása véglegessé vált. Az angol középpályásért nagyjából 16-18 millió fontot fizetett a City, valamint Stephan Ireland is az Aston Villa-hoz került. Milner tegnap esett át az orvosi vizsgálaton, a Liverpool elleni bajnoki meccsen már elvileg bevethető lesz.…..
A szezon első meccsén PL még gól sem született, és ennek a City örülhetett inkább, látva a meccset és tudva azt, hogy a Spurs már-már tradíciószerűen elveri a City-t. Sokkal jobb meccsnek ígérkezett ez párosítás, de amelyik City drukker nem izzadt szét az 1. félidőben, az nem…..
double 2010.08.15 19:22:23
@man city: thx, ez kurva jó...

közben Pool-Arsenal 1-1 lett, 2 pirossal, és Reina nagy bakijával...

így Joe Cole eltiltott lehet a City-Pool meccsen
double 2010.08.17 14:44:11
@Ireland7: 12 hónap lesz az, úgyhogy Mancini tényleg semmit nem számít már Bellamy-ra
lehet összebalhéztak nagyon, franc tudja...

Redknapp-et megeszi a méreg, egész nyáron akarta Bellamy-t, most meg a Cardiff-ba megy a BL-ben játszó Spurs helyett:D
Elmaradtunk 1-2 hírrel, most pótoljuk ezeket. Még az 1 héttel ezelőtti, 2 utolsó barátságos meccs videóját ajánlanánk, annak aki még nem látta. Elsőre a Dortmund elleni 3-1-es vereséget, ahol az 1 félidőben Jo góljával még vezetett is a City, de a 2. félidőben már sok…..
double 2010.08.12 19:22:09
@Lamps08: hát nekünk személyesen sok beleszólásunk nincs sajnos, hogy ki megy ki marad:)
illetve engem rendszeresen megkérdezne Mancini, de azt mondja mindig foglalt a telefonom:DD

@black:roll: ez az:DD
double 2010.08.12 19:24:09
Robinho vissza talált...

i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/08/12/article-1302561-0AC71256000005DC-790_468x295.jpg

lassan kiderül az ő sorsa is, bár ha eddig nem jelentkezett komoly kérője, most már nem fog sztem, így maradni fog tán még a 25ös keretben is kap helyet (kisebb-nagyobb meglepetésre)
Ott hagytuk abba, hogy Mancini nagy terhet vállal magára, mert az új igazolásokkal még nagyobb nyomást tesz a csapatra, és a saját vállára is. Még több elköltött pénz = még nagyobb eredménykényszer. A bizalom meg van felé (egyelőre), hiszen tavaly nem végzett rossz munkát,…..
It’s a roller coaster. Gondoltam, hogy lesz 1-2 új igazolás a nyáron, de azt nem, hogy Mancini fogja az egészet, és a rendelkezésre álló pénz segítségével teljesen átépíti a keretet, és ezzel együtt a csapatot. Pontosan azt teszi, amit Hughes tavaly nyáron, de már van…..
double 2010.08.10 19:33:32
@Ireland7: ez így van, az akadémia, az ifik (és nemcsak a 18-19 évesek, hanem a 14-15 évesek) kiemelt figyelmet kell hogy kapjanak a köv. években, mivel egy baromi jó bázist hozhatunk létre...

az eladásokkal kapcsolatban az a helyzet, hogy máshol is többnyire a saját nevelések távoznak pár millióért, pl. MU-ban évek óta minden évben hány és hány ifi megy el 2-3 millió fontért
(valszeg még így is profitjuk van rajta)

most a Barca-t nem érdemes előhozni, olyan akadémia csak ott van, hogy egy Messi-t, Fabregas-t, Iniesta-t Pique-t kinevelnek pár éven belül
de ha csak 1 ilyen kaliberűt tudnánk felhozni 5 éven belül mondjuk
double 2010.08.10 19:45:00
@black:roll: na majd holnap kiderül az angol-magyar meccsen, elég biztos, hogy Hart fog kezdeni, és ha mondjuk Gera vagy Torghelle benyom vmi rettentő potyát Hart-nak, akkor mit csinál a sajtó...
:D

mert ha Hart-ot támadják, akkor tönkreteszik őt is, elmegy az önbizalma, amivel rosszul jár a válogatott meg a City is
vagy marad a City, mint bűnbak:)

amúgy vmi átok van az angol válogatottban, mindenhol vannak kapuspotyák, de hogy itt mindig ekkora balhé legyen belőle, és mindig a legrosszabbkor történjen:)
egy Friedel, Howard szintű kapus is bőven elég lenne a válogatottba, ehelyett Foster, Green, a jó öreg James, Robinson meg stb. van a kalapban
Hart előtt nagy esély van ilyen szempontból, de ha kettőt potyázik tétmeccseken, sztem Capello maga fog beállni a kapuba:DD
Az elmúlt héten 2 barátságos meccset is játszottunk, amiről még nem számoltunk be, most is csak röviden tesszük. Szerdán a mexikói Club America ellen játszottunk, többnyire jól a végeredmény 1-1 lett (Adebayor büntetőből szerzett gólt), viszont ezt követően büntetők…..
double 2010.08.06 07:10:02
img708.imageshack.us/img708/2103/nvtelenf.jpg

a jobboldali sávban vannak azok, akik közül elvileg kaphatunk ellenfelet

azért kurvára nem mind1, hogy a walesi Saints-hez kell átugrani 2 nehéz PL meccs között vagy a világ másik végére

ráadásul az egyik meccs a Spurs és a Pool bajnoki között lesz, a visszavágó meg a Pool és Sunderland meccsek között
akkor már az lenne jó, ha a Pool előtti meccsen hazai pályán kezdenék az EL párharcot
Az idei szezontól új szelek fújnak a Premier League-ben, hiszen már tavasszal megalkottak egy új szabályt, amely minden PL klubra vonatkozik. Lényegében arról van szó, hogy kötelező módon le kell adni egy listát 25 főről, akik a klub PL keretét alkotják, és aki nincs rajta ezen a…..
double 2010.07.30 08:58:56
@black:roll: EL csoportkörbe előbb be kell jutni, nehogy leégjünk már a selejtezőben:D
amúgy ellenfelektől függően én is rotálnék rendesen, most egy macedón vagy albán csapat ellen nem kéne a legerősebb kezdőt kiküldeni semmiképpen
(vagy ha ilyen távoli örmény vagy kazah vagy orosz csapat van, amikor a világvégére kell utazni)

@Vladi Weiss:
hát igen, jobban belegondolva nem is tudom kinek kedvez ez a szabály, akadémiákat segíti, azt olvastam, de épp ez az, hogy most az akadémiákon lévő (vagy onnan kiöregedő)19-20 éveseknek vagy 1-2 évük, és többségében nem igazán adnak a klubok esélyt a fiataloknak, ez az általános tendencia 1-2 kivétellel...

fogalmam sincs, hogy pl. az angol kisebb PL klubokat ez mennyiben segíti
ők könnyebben beraknak 4-5 ifit is a 25ös keretbe, de nem biztos, hogy jobbak lesznek ifikkel, mintha vennének külföldről vkit...

illetve ez a 8 hazai nevelés, ez is úgy lett volna igazán érdekes, ha 8 angol kellett volna legalább, mert így szintén minden nációból össze lehet szedni 8-at
és ez talán serkenti is az akadémiákat arra, hogy nem kell angol tehetség, elég ha 3 évig itt van, külföldről bárhonnan...

Chelsea-be így saccra nincs is 8, csak 4-5 home grown player...
Vasárnap este újabb barátságos meccset játszottunk, 2-1-es vereséget szenvedtünk a New York Red Bulls ellen, természetesen ismét egy ifikkel teletűzdelt csapat kapott lehetőséget. A csapat jobban játszott, mint a Sporting ellen, sok helyzetet dolgoztunk ki, de sikerült kihagyni őket.…..
double 2010.07.29 07:30:28
Garrido->Lazio, 2.5 millió fontért, napokon belül ez is végleges lesz elvileg

nem volt rossz a spanyol, de elég jó sem, két szép szabigól marad meg emléknek tőle:)
(legalábbis nekem:D)

@one citizen: @Vladi Weiss: Balotelli egy időzített bomba:D, nem tudhatjuk, hogy robban-e, van-e időzítve egyáltalán, mekkorát fog robbanni, ha robban, stb.
Dzeko sztem is egyszerűbb, de sajna drágább megoldás lett volna
(40 millió fonto Dzeko sem ér, őrült a Wolfsburg is, mert egy rossz szezon után meg majd 20-at sem kapnak érte mástól)

de meg kell adni az esélyt Balotellinek, hátha beválik, a képességeivel nincs baj
(bár én olyat is olvastam, hogy a munkamorálja sem túl nagy, edzéseken sem hajt annyira, ez viszont bajos lesz Angliában, ha nem változtat magán)
Hosszas huzavona után végre sikerült megállapodni a Lazio-val, így Aleksandar Kolarov 5 évre írt alá a Man City-hez. Vételára 16 millió font körül lehetett.                            Kolarov megkapta a…..
double 2010.07.24 17:39:02
Pezseg az átigazolási piac, 100 millió pletyka naponta, ezekből szemezgettünk, de természetesen vannak konkrét tények is az igazolásokkal kapcsolatban:  Legközelebb A. Kolarov megszerzéséhez áll a City, de már múlt héten is így állt a helyzet, mégsem írt…..
Már javában tart az alapozás, azok a játékosok, akik nem vettek részt a Vb-n, már július elején elkezdték az edzéseket Manchester-ben, múlt héten pedig egy nagyjából 30 fős, ifikkel teletűzdelt keret el is utazott Portland-be (USA), hogy folytassák a felkészülést. A másik ok,…..
Véget ért a Vb, voltak jó meccsek, drámai meccsek, irdatlan rossz meccsek, vuvuzela, komolytalan bíró hibák, 1-2 szép gól, végül pedig spanyol világbajnoki cím. Mindezekkel nem nagyon foglalkozunk a továbbiakban, hanem kimondottan a City játékosokat vesszük szemügyre utólag,…..
Újabb nagy igazolás, hiszen Yaya Touré körüli átigazolási hercehurca véget ért, most már biztosan City játékos lesz a köv. szezontól. Az FC Barcelona-tól érkező 27 éves védekező középpályás 5 évre írt alá.  Yaya Touré a Man City weblapjának nyilatkozott…..
double 2010.07.04 23:23:27
@PareDare: elég nagy kamuforrás volt, ahonnan ez a hír jött, nem kell mindent elhinni:)

az biztos persze, hogy a fizetések már az egekben vannak, de ezt nem a City kezdte, nem csak rájuk kenni, és hát valóban nehéz gazdaságilag rendbe hozni a dolgokat, de mivel jobb a Pool és a MU több 100 millió €-s hitele
(amik kb. nem is csökkennek, mert a kamatokat fizetik csak vissza)

ekkora pénzeket én sem fizetnék a játékosoknak, de ha az arabok bevállalják, akkor nem lehet mit tenni

amúgy könnyen elképzelhető ám, hogy ez nekik tényleg aprópénz, az ilyen Egyesült Arab Emírségek-beli nagy uralkodó dinasztiáknak vagy miknek:), több BILLIÓ fontjuk is lehet
(most lehet hülyeséget írtam, de csak érzékeltetni akartam a vagyont:D)

de ott a MU helyzete, jött a Glazer család, és úgy vették meg a klubot, hogy kölcsönt vettek fel, tehát ne is saját vagyonukból, és a ez a kölcsön 8hitel9ű, most a klubot terheli, tehát mittudomén 10-20 év alatt fizetik vissza, ezt is csak akkor, ha a MU közben sikeres és jó profitot hoz, így a Glazer-ék, mármint maga a családjuk lehet, hogy 20 éven berlül visszafizetik a hitet a klub jövedelmeiből...
tehát nekik ingyen volt
de egy ekkora hitel, pláne ha a MU mégsem lesz sikeres közben(pl. tavaly 1 Liga-kupát nyertek, és semmi garancia nincs arra, hogy jövőre bármivel jobbak lesznek), nehéz visszafizetni

(mondjuk nagyon nem ástam bele magamat a MU gazdasági ügyeibe, de vmi ilyesmiről lehet szó:D)
Véget ért a szezon, persze az átigazolásokkal kapcsolatos pletykák nem most kezdődtek, hanem már sokkal korábban, sőt nem is szüneteltették őket. A keret nagyobb része szabadságra vonul, kisebb része a VB-re készül, aminek hála nem maradunk érdemi futball nélkül júniusban.…..
A mai napon közzétették a speciális módszerekkel elvégzett, különböző tényezők figyelembevételével történő sorsolást, ami meghatározza a Premier League menetrendjét az új szezonban. Ha jól megnézzük, akkor a topcsapatok közül talán épp a Man City kapta a legnehezebb…..
double 2010.06.17 21:32:48
@black:roll: semmiképp nem az volt az FA célja, hogy 9 ponttal kezdjünk, ez biztos:D

azt én sem érem, hogy ősszel mindig otthon toljuk a nagy meccset, de tavasszal már csak idegenben

MU-nak, Spurs-nek nagyon nem így van, hanem éppen vegyesen

ergo januártól szezonvégéig már nem lesz igazi rangadónk hazai pályán, ez a meccsre járóknak sem jó annyira

nagyon várom már az új szezont:)
double 2010.06.21 11:48:29
@ManCity_Fun: sztem nem fogjuk elbénázni az EL-t

legalábbis őpsszel nem, metrt a csoportkör azért nem lesz olyan kemény, hisz itt nincsenek akkora ellenfelek még, pl. itt meg lehet nézni a tavaly csoportkörbeosztást, hát kb. nincs olyan csoport, ahonnan a City kiesett volna

en.wikipedia.org/wiki/2009%E2%80%9310_UEFA_Europa_League_group_stage#Groups

tavasszal pedig egyenes kiesési rendszer van, ott akár ki is eshetünk, ha mondjuk elkúrunk n1 meccset a kettőből, + még ott lesz az Fa-kupa, meg a bajnoki harc is, de hát a Fulham döntőig tudott jutni, sztem nagyon jó lenne nekünk egy EL arany, de azért az még így is elég nehéz:)

másrészt az EL-nek köszönhetően lehet majd sokat rotálni a csapatot, ezért a kiegészítő emberek is többet játszhatnak majd, kevesebbet fognak pl. puffogni talán
(pl. MU is tavaly a BL csoportkörben sokszor jól legyengített kezdőt rakott ki többször is, Gibson, Anderson meg ilyenek, mégis simán továbbmentek)