Regisztráció Blogot indítok
Adatok
littleyume

6 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak idő kérdése volt a következő bejegyzésem megszületése... főzés. Annyiszor eldöntöttem, hogy na most eljött a nagy pillanat, hogy akkor én mostantól főzök. Gugli, receptek. Jelen esetben a kisfiamnak kerestem főzelék recepteket. Találtam is néhány, emberi fogyasztásra…..
Őrjöngés tűsarkúban Babavilág 2014.04.10 08:30:39
Nem kifejezetten tartottam meg a magamnak tett ígéretet a rendszeres blogolást illetően. Mentségemre szóljon, hogy kisfiam még nagyon kicsi, most 4,5 hónapos. Sok témát valószínűleg ebből az élethelyzetből merítek. Máris ellövöm az elsőt... babaruha téma. Kisfiam nő mint a…..
A várandósságom vége felé közeledve (37. hét) egyre inkább páfrány-életmódot folytatok, ami egyet jelent az ingerszegény környezettel. Igaz, ma pont eltöltöttem 2 kellemes órát az sztk-ban (tuti nem terhes nő tervezte a váróban található szocreál műanyag székeket, melyben…..
Lelkesedésemnek a napokban várandósságom határt szab, nem véletlen hívják ezt az állapotot többek között terhességnek is. Nem panaszkodni akarok, hiszen egy kis élet fejlődik bennem, amit csodálatos élmény átélni, de így a célegyenesben nem épp sétagalopp a dolog... Fáj,…..
Hatalmas blogger vagyok, hozzávetőlegesen 2 éve írtam az első bejegyzésemet. Ígérem magamnak, hogy a jövőben szorgosabb leszek. Pedig lett volna miről írnom. Nem kell messziről jött embernek lenni ahhoz, hogy a BKV-n cifra dolgokat lásson és halljon az ember. Valamiért Velem mégis…..
Az első bejegyzés tipikusan tűsarkús lesz. Különösebben nem mutatkozom be előre, idővel úgyis sok minden kiderül rólam. Nem kell velem egyetérteni, de az én véleményem egy vélemény, ami bizonyos szempontból mindig megállja a helyét, még ha nem is népszerű.   Egyik…..
Olvasónk szerint nonszensz, hogy családi hitelükkel kapcsolatban nem kapnak megfelelő tájékoztatást."A Szocpol helyett Raiffeisen levélhez további ügyfélbarát ügyintézésre hívnám fel a figyelmet.Sajnos nem vettük észre a hitelfelvételnél, hogy túl könnyen és gyorsan ment…..
littleyume 2010.05.09 12:17:32
Azzal kezdeném, hogy banktisztviselő vagyok.
Ez valóban nem a védjük meg a RAI-t, de úgy gondolom az érem másik oldalát is meg kell nézni, hogy tisztán lássunk.

Az nem a Raiffeisen ügyintézését mínősíti, hogy csak ügyféllel egyeztethet telefonon, nagyon remélem, hogy a többi bank is így tesz.

A Raiffesien kezét jogszabályok kötik meg. Utána lehet nézni a jogszabályoknak a
www.magyarorszag.hu-n. A hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény 50. § definiálja a banktitok fogalmát, a következő szakaszokban pedig azt, hogy kinek és milyen feltételek fennállása esetén lehet banktitok körébe tartozó információt kiadni. Ezeket a szabályokat a bankoknál csak a PSZÁF vesz komolyabban, milliós bírságokat szabhatnak ki a bankra/bankokra.

A banktitokra vonatkozó szabályok minden ügyfél tekintetében hatályosak. Sőt ügyvédnek sem adhatunk ki információt eredeti ügyvédi meghatalmazás nélkül.

A bankot félretájékoztatás miatt is súlyosan megbüntethetik. Az árfolyamváltozások miatt, melyet nem lehet eléggé hangsúlyozni, nem a bank döntésétől függ, nem lehet pontos információkat kiadni. Csak egy előzetes kalkulációt végeznek, ez alapján eldönthetik az ügyfelek, hogy élnek-e a lehetőséggel vagy nem. A kalkuláció színtiszta matematika, a bank nem manipulál, így előfordulhat, hogy valakinek kedvezőtlen eredmény jön ki.