Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bigpapa

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..
Bigpapa 2011.03.07 20:33:01
@tivkov: Örülök, hogy tetszenek a recipék! :)
Az élet és irodalommal, már mint a recipével nincsen gond, ugyan azok a cikkek lesznek a prc-ben, amik a weboldalon is fent vannak.

Ha frissítik az oldalt, akkor maximum 6 órával később a recipével letöltött anyag is frissül. Azért van a max 6 óra eltérés, mert alapból az oldalon nincsen rss, amiből a calibre legenerálná a cikkeket, így létre kellett hozzam saját magamnak a dolgot, de az oldal ami szépen összerakja a privát rss-t, csak 6 óránként frissít.

Azóta nem készültek újabb recipék. De ha az ember egy kicsit beletanul a dologba, hamar össze tud rakni egy oldalt, hogy az letöltve is jól nézzen ki.

U.I.: Ahol nincs rss az oldalon ajánlom a
www.feed43.com/
weboldalt. Ezzel az oldalon talált linkekből összeállítja az rss-t. Persze ügyesen kell beállítani, hogy az adott oldal forráskódjából, mi is az értékes információ.

Ajánlom, még a Firefox böngészőhöz letölthető Firebug nevezetű addont. Ezzel szépen megtudod nézni, hogy az adott oldalon melyik az a rész, ami számodra fontos és a recipén tudsz rá szűrést csinálni.

U.I.2: Melyik volt az a weboldal, amit meg akartál így csinálni? Ha nem lehetetlen és akad egy kis szabadidőm, megnézem, hogy mit tudok tenni az ügy érdekében.
Bigpapa 2011.03.09 12:42:26
@tivkov: Frissítettem a calibre recipe-s linket, belekerült a Népszabadság online is:

www.bigpapa.atw.hu/files/_calibre_recipe_.rar

Elég tűrhető lett a végeredmény, de mivel az oldaluk felépítése nem elég strukturált, a különböző részek nincsenek kellőképp elválasztva egymástól, ezért van benne némi szépséghiba is.

Annyi a lényeg végülis, hogy az adott cikk címe nem szerepel a cikk elején, de hála a calibrének lehet látni, hogy melyik cikket olvassuk éppen és mi a következő cikk címe.
Ezenkívül, ha más lapról vesznek át cikkeket az a cikk többnyire rosszul vagy sehogy sem jelenik meg, de az alap cikkek a fenti szépséghibától eltekintve szépen olvashatóak.

Itt egy minta prc, körülbelül erre kell számítani:
www.bigpapa.atw.hu/files/NOL_-_calibre.mobi
Bigpapa 2011.03.12 12:15:38
@muzsika: A recipe fájlok arra jók, hogy egy weboldalt annyira "megszűrj vele", hogy csak a lényeg maradjon meg, jelen esetben az adott cikk. Ezeket a fájlokat szintén a calibre tudja megemészteni, és ez alapján legyártja neked az rss-ről az elérhető anyagokat.

Szkifi oldalán ( kindle.mcube.hu/ ) pedig egy komplett szolgáltatást tudsz elérni. Itt abszolút semmi dolga nincs az embernek azon kívül, hogy ha van hely beregisztrál és kijelöli, hogy a jelenleg beépített oldalak közül miket szeretne olvasni. Ha ez megvan minden nap letölti neked a kindle az előző napi anyagot, amint bekapcsolod a wifi-t.
Magyarország szerverei közül mindegyik másról híres. Kartel a matematikusok otthona, TotalTF a hajléktalanok otthona, ahol még hajléktalanok sem élnek rendszeresen. És van a toplisták élén látható OGC Revenge. (Van még néhány szerver, de ezek közül csak az…..
Bigpapa 2009.10.07 10:18:02
@zsmb: A plugin maga, ha azt vesszük jó! PL.: Azt is be lehet állítani, hogy x db cenzúrázott szó/mondat után az adott játékossal mi hajtódjon végre. Nálunk, ha jól rémlik 5 eset után megy a silence.
A gond akkor kezdődik, ha már ezen a szinten is megjelenik a csőlátás, mint amit a cikk is feszeget.