Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wuang

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kvantumszámítógép - kevés (hipotetikus) tudományos vívmányról írtak annyi érdekességet és hordtak össze annyi zöldséget, mint a kvantumszámítógépről. A valaha volt legnagyobb informatikai áttörés, avagy humbug, a modern alkimisták aranya? Mindenki derítse ki maga, itt…..
A horoszkópot asztrológiai vakhitnek, a tudományos módszerekkel nem bizonyított orvosi állításokat légből kapott humbugnak nevezi Vágó István. A kvízmester nyíltan kiáll az áltudományos tévhitek ellen, mert azt tartja, hogy azok megrendíthetik a bizalmat a valódi tudományokban. Veszélyesnek –…..
wuang 2009.10.04 13:36:05
@Lord_Valdez: Visszaesik az elektron? Mióta?
Én azt hittem, a két pálya energia külömbsége a foton energiája. Ez pedig a hullámcsomag sajátja. Hullámcsomag pedig akkor alakul ki, ha az összes összetevő elemi hullám EGYSZERRE jelen van.
    A klasszikus fizika a fény terjedésérıl két elméletet dolgozott ki. A korpuszkuláriselmélet alapján a fényt a fényforrás egy jellegzetes sebességgel kilövi, és így az afényforráshoz képest állandó sebességgel mozog. Ezt azonban könnyen cáfolhatjuk. A…..
  Egyszer megkérdeztek “Miért írsz te tulajdonképpen?” A kérdés egy kissé meglepett. Amióta emlékszem magamra , írogatok, éppúgy mintahogy lélegzek, járok, beszélek (ami a közlést illeti, más a helyzet. Csak amióta felpirkadt az Internet hajnala, kezdtem el…..
  Ebben az adásban egy előző beszélgetésre utalunk vissza, amiben említésre került a fotonok megállítása, tehát a fény részecskéinek lelassítása, illetve megállítása. A fotonokkal való kísérletekről és ezek jelentőségeiről beszélgetünk Domokos Péter…..
A jelenleg ismert világegyetem három térbeli és egy időbeli dimenzióból áll, azonban elméletileg ennek akár a sokszorosa is létezhet. A Virginia Tech Villamos- és Számítógép Mérnöki Karának kutatói pontosan egy extra dimenzió felfedezésén dolgoznak. "Mi azt az elméletet…..
Most azt hiszitek, hogy hülyéskedem, mi? És nem!!!!  A húrelmélet fenegyereke, Lubos Motl posztolt egyet Sólyom Lászlóról.http://motls.blogspot.com/A blogszféra egyik legviccesebb jelensége az ún. String Theory War volt, ahol Lubos Motl és társai halálos komolysággal anyázták…..
Physical blog A Húremélet 1 2008.01.20 19:35:00
M-elmélet két egymásra épülő részecskefizikai modell, mely a részecskéket nem pontszerű, hanem kiterjedt objektumokként kezeli (húrok, membránok). A húrelméletnek a szuperszimmetriát is tartalmazó változatát gyakran szuperhúrelméletnek nevezik. Ezeket az elméleteket azért…..
Ezt 2001 év elején írtam és azóta eltelt időben már változott az álláspontom a hit szükségességét illetően, hiszen minek hinni olyan dolgokban, amit tudni is lehet. Mi emberek, mivel kíváncsi fajták vagyunk, szeretnénk megérteni a világunkat és ezért különböző utakon…..
Ma délelőtt 10-kor megkezdődnek a kísérletek a világ legnagyobb és legújabb részecskegyorsítójában a Genf mellett lévő részecskefizikai kutatóközpontban, a CERN-ben. Az itt végzett megfigyelésekből az Univerzum kialakulásának és az anyag szerkezetének soha nem látott…..
wuang 2009.10.04 12:15:36
@rolika: Nem sokszorozza meg önmagát a foton, hanem minden részecskéhez rendelhető egy Dirac tenger, nem csak az elektronhoz. A részecske egy lyuk ebben a tengerben. Bár a kifejezés hibás, ez nem valami folyadék, hanem sokkal inkább egy szilárd rácshoz hasonlít, ahogy azt az éternél először kiszámolták. Ezt a Dirac féle megközelítést használja az M elmélet.
Amikor azt hiszed, hogy egyetlen foton van a berendezésben, akkor is telítve van a vákum kimutathatatlan fotonokkal, és ezek hullámzanak. Természetesen, hiszen hullámzani csak is sokaság tud. A te fotonod csak egy lyuk ebben a rácsban.
Egy hiba a mátrixban. Energiát nem tud leadni a rács hulláma, csak a hiba képes erre. Ezért kvantált a tér és az energia.
wuang 2009.10.04 12:18:28
@rolika: Azt mondod nincs fogalmunk a kvantumvilág működéséről.
Érdekes. Ennek ellenére a QED számítása több tizedesjegyik egyeznek a kisérleti eredményekkel.
A lehetőségek fizikája A kvantumfizika/kvantummechanika egy rendkívül érdekes dolog. Sokaknak előítélete van ezzel kapcsolatban, sokan egyáltalán nem hallottak róla. Több, a kvantummechanikával foglalkozó tudós a lehetőségek fizikájának nevezi. Ez az elmélet olyasmit tükröz,…..
H2SO4 Félholt macskák világa 2007.08.01 20:58:00
A macska még mindig az egyik legjobban menedzselt háziállat. Ki tudja, hogy lenne-e akkora kíváncsiság, ha Schrödinger gondolatkísérletében egy amerikai csótány szerepelne.Vágjunk bele, de nem ígérhetek más csak homályt és ködöt. Egy bejegyzéssel ezt a szép világot nem…..
     Hasonló téma keresése a Google-n: (csak rövid maganhangzó) A VILÁGEGYETEM MŰKÖDÉSE   KÉRDÉSEK   A gondolkodni tudó emberek kialakulásuk óta kérdéseket tesznek fel a körülöttük lévő világra vonatkozóan. Ezeket a kérdéseket előbb-utóbb meg is válaszolják, de paradox módon egy…..
A nyúlon túl Kvantum 2009.04.07 07:38:00
aki tudja miről van szó katt ide aki nem tudja miről van szó, katt ide..
wuang 2009.10.04 10:24:19
Szerintem azok a nagy K betűsök, akik kiforgatták a szavait, mert ő pont azt mondta, hogy a macska nem lehet félig élő és félig halott.
És nem is.

hu.wikiquote.org/wiki/Erwin_Schr%C3%B6dinger
"Ezek a szemét göttingeniek most az én gyönyörű hullámmechanikámat használják fel a sz.. mátrixelemeik kiszámításához!"
Physical blog Kvantum 2008.01.27 21:27:23
A kvantum latin szó (quantum, jelentése mennyiség). Legáltalánosabban véve valami mérhetőnek az alapvető egysége. A kvantum fizikában a legkisebb adag, amivel egy mérhető mennyiség növelhető. Az energia kvantuma például a foton, egy adott frekvenciájú hullámszerű csomag. A…..