Regisztráció Blogot indítok
Adatok
henky111

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fucsa című topicra bukkantam néhány hete az egyik thai fórumban. Top 8 - a legszebb thai férfiak. Ez a cím azért még nem hozott volna lázba, de ajánlóval kaptam a linket, így rákattintottam. (Itt a link, tanulságosak a thai kommentek is alatta.) A rutinosabb Bangkok Charlie…..
Őszintén szólva a szkeptikusok közé tartozom, mert bár ugyan nem jártam a híres nevezetes londoni Madame Tussauds panoptikumban, de egy-két éve nyitott – állítólag igazi eredeti – Tussauds panoptikum Pattayán, azonban az előtte álló viaszfigurákból nem ismertem fel…..
Különös csoportosulást látni mostanában naponta a Suvarnabhumi reptéren Bangkokban. Több tucatnyi thai, egyforma egyendzsekiben – hátul nagy hímzett cégnév -, nyakukban megy egy nagyobbacska nejlontasakban papírok. Mint egy óvodás csoport az uzsonnás csomagokkal. Nem azok,…..
Egy piaci árus viccelődött velem néhány éve, hogy tudom-e hány évszak van Thaiföldön? Hát kettő, a meleg meg a nagyon meleg! Igaza volt, mert éppen áprilist írtunk, Songkran előtt, valóban bitang meleg, 40 fok feletti hőmérséklettel. De a viccet félretéve azért a meleg után…..
Bár Thaiföld csapata sincs kint a focivébén, azért mindenki nagyon várja már, főleg a rendőrök. Mert egy focivébé vagy EB az itt mindig veszélyes dolog, nem ritka, hogy halálesetek is történnek, amikor például öngyilkosok lesznek a fiatalok, mert nem tudják megadni a…..
Nem tudom, létezik-e annál félelmetesebb perspektíva a bangkoki turisták számára, mint a Silom úton rohamfelszereléses katonák mögött guggolni a fal mellett, s riadtan lesni kifele a plexi felett. Közben hallgatni ahogyan a többi katona fémes csattanással élesre tölti a fegyverét…..
henky111 2010.04.25 01:20:09
@@ndtomas:

"Nem sikerült a témában érvelni, és akkor most jössz hátulról, ráadásul offolsz?"
Érvelni? Nekem nem kell téged meggyőznőm. Egyszerűen csak elmondtam, hogy mit gondolok arról amit írtál, te pedig jöttél a majmaiddal.

""...közös ős" És az kivel közös? Nem a majommal? Nem kell ezt szégyellni, ha ezt választottad!"
Nem én választottam, hanem többek között ezt oktatták az iskolában.. de ezt a témát is te hoztad fel eredetileg.

"Tudom, nincs neked bajod velük, csak Biblia-fóbiád van, ennyi."
Nincs Biblia fóbiám sem, a legtöbb embernél jobban ismerem. Viszont mint arra már utaltam, taszító ha valaki rá akarja tukmálni másokra a nézeteit, legyen szó vallásról, életstílusról, vagy bármilyen nézetről.

"Mivel te nem kérted, neked nem is írtam többet erről. Másról sem írtam volna neked, ha TE nem kötsz belém."
Nem kötöttem beléd,de iszonyatosan zavaró, hogy egyszerűen képtelen vagy elfogadni ha valaki más véleményen van mint te és kényszert érzel arra, hogy mindenáron "meggyőzd".

"Erőszakos te vagy, amiért ok nélkül velem kötekedsz, és zsarolod a blogírót is."
Erre inkább nem is válaszolnék hanem a saját magad által írtakat másolnám ide az "Ez a harc lesz a végső" c. cikk h ozzászólásaiból:
"..ha nem lehet nálad nyíltan beszélni olyan dolgokról, ami nemcsak a te véleményedre bólogatás, akkor attól tartok, hogy a szólásszabadság ilyen önkényes korlátozásából nem kérek, és ezen a blogon számomra tényleg "ez a harc lesz a végső"."
henky111 2010.04.25 12:15:22
@Idet:
Így már tökéletesen értem.
Abban reménykedem, hogyha sikerül eljutnom Thaiföldre akkor nem sok ilyennel fogok találkozni. Ha sor kerül az utazásra, eddigi ismereteim alapján Chiang Mai-ba mennék. Gondolom ott azért nagyobb arányban vannak az olyanok akiket az ország kultúrája és a természet érdekel, mint ahogy engem is.
henky111 2010.04.26 13:16:43
@r0dg3cc: Köszi! :D
Sajna még gyűjtögetni kell rá egy darabig, nem olcsó mulatság. :)
Kétségtelenül szeretik a színpadot és a színpadias kijelentéseket a piros ingesek vezetői, ez nem kétséges. A Songkran alatt sem tétlenkedtek, hanem „végső ütközet” fedőnév alatt átköltöztek teljes egészében a CentralWord környékére. A piros inges tüntetés…..
henky111 2010.04.20 13:18:11
@Bangkok Charlie: Na hát ha Jehova tanúiról szól a dolog akkor mégsem érdekel, thx. :)
Amikor Anupong Paojinda tábornok, a Thai Királyi Hadsereg főparancsnoka olyan egy hete sajtótájékoztatón válaszolt a véres tömegoszlatással kapcsolatos kérdésekre, a harcedzett katona láthatóan megindult volt. Amíg a miniszterelnök egy-két nappal korábban mondhatni…..
Gyülekeznek már a piros ingesek, itt vannak a bangkoki kapuk alatt. Az ország különböző részeiből érkező Thaksin-hívek több találkozópontot állítottak fel, ezek előtt pedig a rendőrök jelöltek ki ellenőrzési pontokat, ahol átvizsgálják a kocsikat, motorokat.Péntek késő…..
A hétvégén mindenki jobban teszi, ha lehúz a tengerpartokra és messze elkerüli Bangkokot. Ha pedig mégis a thai fővárosban lenne, akkor pedig jobb ha otthon marad és nézi a tévét. Így summázható a thai kormány, valamint a már 31 ország által kiadott figyelmeztetés. Jönnek…..
Egy újabb aktuális kedvenc következik a thai reklámok közül. Egyszerű, de nagyszerű. Érdekes lenne egy ilyen flashmobot szervezni, kíváncsi vagyok, mit lépnének rá a biztonsági őrök. A termék amúgy a japán Suntory új egészséges üdítője, a Dakara - a legismertebb Suntory…..
henky111 2010.03.11 00:39:19
Dutch Mill: www.youtube.com/watch?v=pIGb03f-LfI
Nyilván ennek a joghurtnak lehet valamelyik reklámja. Keresgélj. :)
Mielőtt Bangkok Charlie közreadná a "Ladyboy, avagy a látszat Thaiföldön gyakran csal" című kulturantropológia témakörben íródott akadémiai székfoglalóját, egy kis játékra invitálok mindenkit. A Thaifölddel foglalkozó fórumokban, no meg itt a blogon a kommentekben is…..
Egy filmajánló mára. Eredetileg nagyobb költségvetéssel akciódúsabb filmnek szánták, ám végül a szerényebb büdzsé miatt romantikus komédia lett belőle. Véleményem szerint azonban pont így jó. Az „E-Tim Tai Nae” thai mozi egy pattayai thai bokszolóról (muay thai) szól. No persze nem igaziról, csak…..
Nincs is szebb, mint amikor az iroda önjelölt Casanovája elkezdi tenni a szépet a legfrissebb dolgozónak, aztán pedig jön a kötelező pofára esés. Figyeljük azért a szöveget, tanulságos! Ráadásnak van ott még azért újabb négy thai reklám, kíváncsi vagyok, kinek melyik a…..
A felreppent híresztelésekkel ellentétben nem hosszabbítják meg az ingyenes thai turistavízum programot, 2010. március 5-től újra fizetni kell a nagykövetségeken és a reptéren a turista vízumokért. Néhány hete éppen a thai turisztikai miniszter nyilatkozatában szerepelt, hogy…..
henky111 2010.02.05 19:07:40
@@ndtomas: Nem semmi. Akkor elvileg lehetséges, hogy valaki ott él éveket Thaiföldön úgy, hogy ki-be járkál?
A phuketi kormányzó fontolgatja a taxiórás rendszer bevezetését a tuktukok esetében. Ez éppen a legfrissebb hír, mondhatnánk, akár, hogy végre valami jó, mert a phuketi turista paradicsomból egyre riasztóbb hírek érkeztek. Úgy tűnt, hogy itt nem a világgazdasági válság vagy a…..