Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schreiber_csaba

1 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt írta a blogjában:Hosszas huzavonát követően ítéletet hirdetett a Pest Megyei Bíróság. Az ÁNTSZ (Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat) volt az alperes. A Dr. Lenkei Vitamin - mint felperes - kezdeményezte a bírósági eljárást....2008. decemberében, majd ezt…..
schreiber_csaba 2010.06.12 21:45:34
Az első bejegyzés szült egy kis vitát. Kicsit félreérthető voltam, ezért elnézést.
Arra a nem létező referenciára utaltam, hogy egy SP-t lehet kinyírni, lelkileg terrorizálni, ellehetetleníteni stb.

Ez nem létezik sehol. A kapcsolat megszakítás létezik, de nem abban a formában, ahogy ti itt bemutatjátok. Ha a szóvivő azt állította, hogy ez nem létezik, és így ebben a formában, akkor tévedett (és akkor valószínűleg kapott rá egy tanítási utasítást, hogy kijavítsa magát, mert Hubbard, az alapító egyértelműen kijelentette, hogy sosem hazudhat a szervezet. Valószínűleg egy nemválasszal kellett volna kezelnie a dolgot. Az is meglehet, hogy egy ilyen riport után felvette a kapcsolatot a szerkesztőséggel, hogy egy teljesebb és igazabb képet adjon, de ezt, esetleg ennek következményeit, már nem követhettük.), vagy az egész riportot ti értettétek félre vagy megvágták, vagy nem tudom... (én nem láttam)

A kapcsolatmegszakítás referencia létezik, és én személy szerint egy nagyon racionális és bátor alapelvnek gondolom. Nem mindenki merné kimondani, hogy igen is van úgy hogy az egyik családtag nem jó társaság, ha valaha szabad akarsz lenni.

Ez szülhet felesleges családi zaklatottságot, ha rosszul alkalmazzák, aláírom. Ezért fontos, hogy az etika tiszt jól képzett legyen. És ezért nem nézi a közönség jó szemmel, ha egy alig képzett ember, a szcientológiát megismerve, azonnal szakítani akar bárkivel. A kapcsolat megszakítás alapelvét legalább olyan körültekintően kell végezni, mint a bűnözők elítélését és börtönbe zárását. Az igazságszolgáltatási rendszerben is lehetnek hibák, de gondolom egyikőtök sem nézné jó szemmel, ha sok tízezernyi bűnözőt (A Criminon program elvégzése nélkül) szabadjára engednének csak azért, mert lehet, hogy néhány alkalommal 1-1 bíró vagy ügyvéd, esetleg rendőr tévedett.
A kapcsolat megszakítás egy hasznos alapelv, de a közösségben egyébként nagyon ritka.

Ismerve a itt írogató emberek általános mentális állapotát - lehet hogy te pont nem - de itt sokan arra gyanakodhatnak, hogy az egész referencia csak azért van, hogy leállítsák azokat, akik ártani akarnának egy valóban rossz egyháznak.

Nos, ennek a pontnak a kitárgyalása, bár ez lehet a legérdekesebb része az egésznek (parázs viták, és egymásnak feszülő érvek,) sajnos túl sok idő lenne, és ennyire nem fontos sem nekem, sem más szcientológusnak sem, hogy az a néhány 100 eltökélt ellenség meg legyen győzve, hogy jó fiuk vagyunk.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy itt sokan - lehet, hogy te pont nem - azért utálnak minket, mert OT-kat és Cleareket csinálunk. Ha nem hoznánk létre valóban OT-kat és Clearek, és nem érnénk el eredményt, hanem csak egy standard maffia lennénk, egy standard hülyítés, akkor nem foglalkozna velünk senki, ahogy a többi valódi maffiával sem foglalkozik nagyon senki. Ennek az oka kettős: egy begyűrűzött logikával gondolhatja egy SP (te lehet, hogy nem vagy az) azt, hogy egy ártó tett hasznos az emberiség számára ("a maffia jó, mert munkát ad a rendőröknek... A maffia jó, mert a terjesztik a drogokat, és mindenki tudja hogy a drog az jó... A maffia jó, mert igazságtalanság lenne, ha nem létezne prostitúció vagy pornó, amikor az minden embernek nagyon fontos szolgáltatás. stb...") A másik ok, hogy ők tényleg veszélyesek, és róluk írni olyan bennfentes stílusban, ahogy itt teszitek, öngyilkosság lenne. Nyilván a Szcientológia egyháztól nem kell félnetek, így nagyon könnyen és rátok nézve bármilyen kellemetlen következmények nélkül kifejthetitek véleményeteket. Amihez egyébként jogotok van nem csak a törvények, hanem egy szcientológus szerint is.

Ugyanakkor a szcientológusnak joga van szintén kommunikálni, illetve joga van megakadályozni hogy hazugságok enturbulálják a nem szcientológus embereket. De ezt csak úgy teheti meg, ami nem károsítja még egy SP-nek sem a mozgási szabadságát illetve a kommunikáció okozásának szabadságát. Például, ha elmegyek az élet báljára egy ismerősömmel, akkor elkérhetem a szórólapot tőle, amit tőletek kapott (akár a kezéből is kitéphetem, ha nincs idő az illendőségi körökhöz), és elérhetem nála kommunikációval azt, hogy megértse az indítékotokat és ne akarjon kommunikációt fogadni tőletek.

Ez a blog nem objektív. Lehet, hogy lehet találni egy-két mondatot, ami az, de az egész nem az. Például, ha egy önfejlesztő könyv azt tárgyalja 250 oldalon keresztül, hogy hogyan kell gondolkodni, és hozzáállni a dolgokhoz, és csupán egy bekezdést szán ara, hogy az egészséges táplálkozáshoz kedvet csináljon, mert úgy tapasztalta az író, hogy hamburgerekkel nehezebben tud az ember mentálisan okozó lenni, akkor nem lenne igaz azt állítani a könyvről, hogy táplálkozási tanácsokról szól.
Ez a blog nem objektív, hanem teljes mértékben szubjektív. És mivel utáljátok a szcientológiát, minden tagját, és nem csodálkoznék, ha engem is, és ez minden bejegyzésnél és hozzászólásnál látható valószínűleg még a szcientológiában kevésbé jártas látogatók számára is, egyenesen vérlázító, hogy a blogot objektívnek nevezitek.

Például ennél a bejegyzésnél sok mindenről volt már szó, de eddig egyikőtök sem írt semmi méltányosat vagy "objektívet" Lenkeivel kapcsolatban.

A blogszerkesztő be rakta a hírt, és nagyon objektív volt, de egy fecske nem csinál nyarat. Az egész blog nem objektív. Viszont a neve az, így muszáj néha be kerülnie valami objektívnek. Hogy egyeseket hogyan tud ez a látszat meggyőzni arról, hogy a blog szerkesztője objektív, azon személy szerint elcsodálkoztam. Ajánlom figyelmébe ezeknek a személyeknek valamelyik kiértékelés technológiát oktató tanfolyamot. Az életét mentheti meg.
 A szcientológia felső vezetésének kedvenc hobbija a karácsony - újév körüli időszak betáblázása a tagság számára. Külön utasításokat kapnak az orgok (szcientológia szervezetek) erre az időszakra, a fő feladatok berángatni az embereket tanfolyamokat végezni, valamint…..
schreiber_csaba 2009.12.23 00:52:23
Helló mindenki!

Én egy SZCIENTOLÓGUS vagyok.

Sok mindenre vagyok hajlandó, hogy megvédjem a Szcientológiát, főleg amikor a helyes információkkal nem rendelkezők sárral dobálják.

Hogy ezen a blogon és a másikon (rémálom...) miket híresztelgettek, az rendszerint nem érdekel. Tudom, hogy ti nem azért vagytok itt, mert nem tudjátok, mi az a Szcientológia, hanem pont fordítva: Pontosan tudjátok, hogy mi az, pont ezért támadjátok ilyen eltökélten. Eléggé sajnálatos dolog ez a részetekről, de majd kezelitek..., ha eljön az ideje.

Most viszont történt valami velem, amit gondoltam megosztanék veletek.

Amúgy pont ebbe a cikkbe olvastam bele, ahol az új évi ünnepségről állítotok dolgokat. Hát ilyen nyakatekert érvelést még az életbe nem olvastam...
Azt hiszem erre mondja L. Ron Hubbard azt, hogy az igazság elferdítése, hát többet ez gyurmáznom nem kell :-)

Arra kimondottam emlékszem, hogy a cikk azt állítja, hogy ennek a leplezett célja valami olyan, hogy elszakítsanak a családtól....

Már elnézést?

Másodikán a tesóm minden bizonnyal valami házibuliba megy, a szüleim valószínűleg valamilyen vendégségben lesznek, így talán én is elmehetek oda, ahova éppen szeretnék, nem?

Még akkor is, ha ez egy prezentáció lesz az új anyagokról, amit a Nagy Tamás levelét olvasva nekem sem volt nehéz kitalálni. De én szeretem az L. Ron Hubbard anyagokat, szeretném meg tudni mik azok. Ha nem így lenne, akkor minek lennék Szcientológus?

De amiért írok, az a következő:

Munkám miatt sok emberrel vagyok kapcsolatban, és az egyik ismerősöm egyik nap, aki már eléggé rég óta tudja, hogy szcientológus vagyok, kicsit felzaklatva azt kérdi, hogy mi ez az izé, azaz ti?

Megadtam neki a standard kezelést, mert nekünk van ilyen is, elment vele vagy 1-2 órám, ezért ugyan morcos voltam, de sebaj, soha ne legyen nagyobb gondom.
(Egyébként neki nagyon jó nyereségei voltak a kezelésből, de az már csak természetes...)

Érdekes, hogy még soha senkit nem veszítettem el az ezeken a honlapokon lévő híresztelgetések miatt a magánéletemben. Talán egy lányt, de abban sem vagyok biztos, de valahogy egyik napról a másikra elérhetetlenné vált...

Most is ott van az ismerőseim között az iwiwen, majd egyszer írok neki, hogy mi van vele, talán...

A budapestieket általában kezelni kell, a vidékieket ritkán, és akkor is csak kicsit. Néha egy barátságos és józan tekintet és egy bátor legyintés meg is oldja a problémát.

Egyébként, ha valaki nagy hangon, óriási energiával áll fel, hogy a SZCIENTOLÓGIA DURVA DURVA DURVA, akkor már előre örülök. Ő a nekem való: Számít neki az igazság. Ez csak 100-ból kb 3 ember, tapasztalataim szerint. A többiek maximum azért mondják azt fejüket csóválva, hogy hallottak rosszakat, mert beszélgetni akarnak valamiről... :-)

Emlékszem, amikor talán egy éve az Org előtt tüntetett 2 vagy 3 fehér maszkos ember nagy táblákkal. Nem emlékszem már pontosan mik voltak írva a táblákra, de valami olyan, amit nem tartottam valami fernek. Talán az, hogy "Fújj, szcientológia, csak a pénzre megy..." - valami ilyesmi.

Szóval tudok rólatok, de én személy szerint nem fogom abba hagyni a munkát, segítek továbbra is az embereket, osztogatom a drogfelvilágosító és emberjogi füzeteket, és segítek az Alapítványoknak, amiben csak tudok.

És tudom, hogy sok ezren teszünk így, ki kisebb, ki nagyobb nagyságrendben, és tudom, hogy minden nap egyel több Szcientológus veszi fel a kalapját, és lát neki ő is a munkának.

Minden nap erősebbek vagyunk, ez tagadhatatlan. A statisztikák felfelé mennek.
Az út csúcsát elérők száma minden évben több, mint az előző évben. Már 4 magyar van, aki itt tart, és ki tudja még hányan állnak sorba itt Magyarországon hogy kövessék őket. - Én már számolni sem tudom.

A missziók száma egyre több, és minden nap találkozok olyan emberrel az központi egyházban, akit előző nap még nem láttam. Ez az szcientológia könyvek javított kiadása óta van így.

Szinte minden 3-ik nap van egy szeminárium, vagy előadás, egy program, egy szertartás, vagy akármi, ahova meghívják az embert ( Freewinds, Flad, Org, S.H., Hubbard Collige, a létező összes misszió, alapítványok, stb, stb, stb) és mégis, még a legkisebb összejövetelen is, az legyen akár egy kicsi misszióban, egy lehetetlen időpontban egy apró előadás, ott vagyunk egész sokan, igazi közösségi hangulatot teremtve.

Ez egy fantasztikus közösség, ahol az ember igazán önmaga lehet, igazán jól érezheti magát, mert tudjuk egymásról, hogy bár lehet, hogy más pénzekből élünk, és más szolgáltatásokat engedhetünk meg magunknak, és eltérő nagyságrendet vállalhatunk be, ha az adományozásra vagy tényleges munkára kerül a sor, de tudjuk egymásról, hogy viszont van bennünk valami közös, ami messze felette áll minden különbségnek: Szellemi lények vagyunk. Jóra törekszünk és teszünk is ezért. Igazi csoportot alkotunk. Segítünk egymásnak és barátok vagyunk.

Az anyagi különbségektől függetlenül.
Én nagyra becsülöm azokat a Szcientológusokat, akik 20.000-rel, vagy 50.000-rel támogatták az új Egyházi épület megvásárlását, még akkor is, ha én milliós nagyságrendben tettem ezt meg. Tisztelem és szeretem őket. És tudom, Hogy a Búza Józsi, aki 200 milliót adott, ugyanígy gondol a többiekre.
És aki nem adott semmit? Na és! Abban a percben, amikor én felajánlottam a pénzt, talán éppen egy kommunikációs eljárást adott a nyűgös gyerekének. És amikor a gyermeke jobban lett, ő megnyugodott, és bizonyossága lett, hogy tud segíteni. Kilehelt egy kis töltést, ami tán pont hatott én rám 20 km-rel arrébb, és pont ezért ajánlottam fel akkora adományt. Vagy akár egy nem szcientológus, de jószándékú ember segített egy embertársának, és ez érintett meg tuttomon kívül. Ki tudna mutatni egy olyan jószándékú, segíteni vágyó embert ezen a világon, akinek a jelenléte nem létfontosságú?

Mi szcientológusok vagyunk, és ez egy fantasztikus közösség - filozófiánkból adódóan határtalan. És köztük, amikor még csak sokkal kisebb nagyságrendben vettem részt a közös munkában, akkor is ugyanolyan fontosnak éreztem magamat, mint most.

Az L. Ron Hubbard tanulási módszertannak köszönhetően olyan gyorsan tanultam meg angolul, hogy azt ki sem merem mondani, mert még talán a Szcientológusoknak sem lenne reális, és a kommunikációs tanfolyam után bátran mondhatom, hogy ezeknek köszönhetően kb 6-szor több pénzt keresek minden munkaórámmal mint annak előtte. - Mind külföldön, mind itthon. De többet is vagyok hasznára másoknak.

L. Ron Hubbard azt mondja, hogy a Szcientológia fölött sosem nyugszik le a nap.
És ez nem csak azt jelenti, hogy klasszak vagyunk. Hanem azt is, hogy a föld minden talpalatnyi helyén ott vagyunk. Ott van egy misszió, vagy Org, vagy egy wise cég, vagy akár csak egyetlen Szcientológus a teljes bolgó minden ember lakta közösségébe! - Minden országban, széltében hosszában elterjedt a szcientológia.

Amikor még kicsi volt, és törékeny, már akkor sem tudta kiirtani sem médiabirodalom, sem kormányhivatal. És most amikor a világ legnagyobb városainkban palotáink állnak, teljes mértékben elpusztíthatatlanok vagyunk. Teljességgel lehetetlen megállítani minket.

A bolygó legerősebb tagsági szervezete a mienk. Sok millióan vagyunk, köztünk - szerencsés módon - roppan tehetős emberekkel.

Egyszerűen lehetetlen megállítani minket.

A legnagyobb csatát már megnyertük Portland-ben 1986-ban, ezt ti is tudjátok. Ha akkor nem véreztünk el, akkor ezeket a kis csatározásokat, amik most vannak, már csak valahogy elintézzük, nem igaz? Főleg, miután most 100-szor erősebbek és tapasztaltabbak vagyunk, mint akkor.

Nem csodálkoznék azon, ha ez a blog hamarosan eltűnne innen. Csak úgy magától. - Kinyomná magából az létezés teljessége. - Ahogy egy egészséges szervezet is megszabadul a méreganyagoktól...

Viszont ez a honlap még akkor is itt lesz:
www.szcientologia.org.hu/#/intro_scroll

Csaba
Első lépések:Vitamin és elegendő pihenés. Hangok:Az összeset külön-külön gyakorlod be! Szavak:Alkoss mondatokat! Nyelvtan:Addig gyakorloj egy szabályt, amikor már nem kell gondolkodnod rajta. Utána foglalkozzál a következő szabállyal és ne előbb.  ..