Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lukl

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Lógó béllel a célban 2011.02.02 17:50:00
A rali utolsó két napját félig transzban töltöttük. Nem volt már hátra sok kilométer, napi háromszáznál alig több, de negyven fokban rohadtunk az autókban, kerülgetve a futóműgyilkos kátyúkat. Nagyon bíztunk benne, hogy ha már idáig eljutottunk, végig bírják a gépek, de még így is várt ránk nem…..
lukl 2011.02.03 02:07:03
Közvetve ugyan, de Miki a motorosoknak köszönheti, hogy megúszta a lenti kis kalandját. Az a jelenség pedig továbbra is divatban van, hogy aki hülyeséget csinál, ahelyett, hogy elnézést kérne és megköszönné, hogy nem kellett aznap sem meghalnia, bunkózik még egy sort, hogy a…..
Nem is tudom, hogy Gábor a közlekedőkre, az útépítőkre, az ilyen ügyekben döntéseket hozókra, vagy a sehol nem lévő rendőrökre haragszik leginkább, mert gyakorlatilag egy helyzetbe sikerült mindezt beletömörítenie. Tegnap hazafelé tartottam Budapestről az M0-áson az M2-felé…..
Aszongya az újság: Veszprémben nyár elején felszereltek egy kamerát egy kereszteződésbe, ami azt lesi, hogy ki hajt át a piroson jobbra kis ívben. Szeptember elejéig 1513 autósnak postázták a százezer forintos csekket a zéró tolerancia jegyében. A veszprémiek ezt nagyon…..
Sárga Ház 7 kiló halál 2007.12.20 21:35:00
Megint van jó kis elgondolkodni valónk mára. Éhen halt egy 1 éves kisfiú a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén.Még novemberben hívták ki az ügyeletes orvost a szülők – akik 6 gyereket neveltek egy egyszobás házban –, de ő már csak a lesoványodott kisfiú halálát…..
w Haza a leállósávban 2007.12.17 07:30:00
  Maradunk kockázatközösségben. Vagyis továbbra is lopunk egymástól. Csak versenyezni ne kelljen.  ..
lukl 2007.12.17 11:11:28
Oda ne rohanjak.
Az emberek "fölött" ország áll, kettő egymás nélkül nem nagyon van (nincs?).
Kérdés hogy melyik segíti a másikat a versenyben, mert verseny van amíg világ az élővilág.
A verseny eszközei pedig igen változatosak, megfelelően a található-fellelhető élőhely-skatulyáknak az élőtérben.
Erre tényleg remek példa az orvosi ellátáshoz való hozzájutás módozatai mint biológiai versenyelőny megszerzése - a többiek előtt. Mert túlélésről szól a verseny. OFF(Miért is? :) Hányan szaporodtatok már? Vagy adtok hozzá a közös kultúrához?)ON
Ellenkezik valaki ezzel a szigorú ténnyel? E tény ellen eddig még egyetlen államforma és emberközösség sem tudott eredményesen fellépni.

Tehát szerintem a lehetőségekhez képest kell jól élnie mindenkinek.

Mivel kevés olyan alkalom és helyzet van, amikor egy-egy ember olyan helyre sodródik képessége és a körülmények folytán ahol változtatni képes az újra-elosztási rendszeren, felesleges háborogni, persze lehet és enyhülést is hoz.

Keresni kell új dimenziót az élet-skatulya térben, arrafelé tágítani és jobbítani az életkörülményeket.

Ezt tudtam hozzátenni a sok példához, amelyek nyilván szemléletes eseteket mutatnak be.

Saját javaslatom a szórakozás mint "jobbító" körülmény. (Csomó hely van ingyen belépéssel, de 1000 forint hetente sem egy elképzelhetetlen összeg, főleg egy nem dohányos számára...)

Ne etesd magad mások által kreált élményekkel: Menj el inkább táncolni, inni sem kell hozzá, sőt rosszul mozogsz majd tőle.
w Ki fizeti a kérészt? 2007.12.10 05:30:00
Az, hogy a környezetvédők általában romantikus-idealista szövegekkel, fogalom nélkül lépnek fel, még nem jelenti, hogy a környezetvédelem hülyeség volna. (Hasonlóképpen: bár a militarista jelszavakat többnyire furcsa emberek adják elő, ebből nem következik, hogy honvédelem nem…..
lukl 2007.12.12 13:18:58
Mindenki ügyesen (el)vitatkoz(ik/gat) a saját problémáiról illetve meglátásairól, ez alól én sem leszek kivétel.
De még mindig kérdés az eredeti felvetés, a (túlzott?) környezetszennyezés, ugye nem csak az autók jöhetnek itt szóba.

Sajnos nem látom a "tulajdonos" szellemiséget az államban, az irányításban sem (, direkt nem írtam le a "gazda" szót), mindezt 1989-től számítva és ne mondjak erre példákat csak a főváros eseményeiből csipegetve.

Probléma ugye az a fajta életszínvonal vagy környezet, ahogyan az ember jólérzi magát. Kell ehhez napi fürdés, rendszeres étkezés, ruházkodás, nemsorolomfel cikkek, ingó és ingatlan tárgyak.
Az valóban érdekes, hogy ki meddig megy el a saját jólétének felépítésében és szerintem a havi fizetési szintje itt másodlagos kérdés. (Mert ugye ott a hitel :) blááá)

Szóval ha egy ember jól él ebben az értelemben és ez mások számára is kedvesnek sőt célnak tűnik, majd mégtöbben követik ezt az életmódot, ám sajnos ez életmód környezetszennyező??!?
Mit tegyen a sok ember?
Ki hagyja ezt először abba, vajon követik őt a többiek a relatív önsanyargatásba? Hol az ideális méretű lábnyom?

Én sem tudom ezekre a választ és én sem élek minimális lábnyommal, mert a mai európai kultúrának a része vagyok és nem tudok menekülni előle eléggé, de nem is akarok teljesen.

Aki ki tudja fizetni a SUV-terepjáró-rakétahordozó-négyéltű árát, tegye ha igénye. Lehet hogy szüksége van a méretekre a közúton elhatalmasodott idegbaj elleni védekezésben. Ha a szabályok pedig még többet fizettetnek vele, hát kifizetem a részem.

De ettől még nem hülye környezetszennyező barom. Lehet hogy csak tehetősebb és nagy a családja.
Ugye ne vegyük elő itt is a fűnyíró elvet?
Üdvözlendő, remek ötlet, hogy a pénzügyi analfabéta állampolgárral Flash-játékban értessük meg a költségvetést. Bőven itt az ideje, hogy felfogja: az állam pénze is véges, az oktatásra annyival költhetünk többet, amennyit elveszünk a mezőgazdaságtól. Leírtam már: a hat…..