Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cser

5 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégi blogszerkesztőségi ülésünk végén lezajlott a szavazás, holnap közöljük a hírt, hogy a blog hogyan fog a továbbiakban működni, vagy nemmműködni. Természetesen megszámoltuk a szavazócédulákat, mind a huszonhárom darabot, de még újraszámoljuk ma este is. Addig is…..
cser 2011.02.23 13:10:24
@aattiss: Sőtt. A rendőrség mindíg képviseli magát a rendezvényen, csak többnyire operatív jelleggel épül be és vegyül el a mulatozó sokadalom között. Olykor-olykor főzőversenybe benevező, bográcsban étket kavargató és magát jól érző alaknak adja ki magát. :-)
Lakossági fórum lesz 17 órától a művelődési házban. Téma a Kőkultúra pályázat. A támogatási szerződést október elsején alírta a konzorcium, ismerünk egy darab negyven oldalas leírást a projektről, de további részleteket nem. Állítólag kellő részletességgel be lesz…..
Kósikné Hajdu Anita tizenegy éve lakik Cserépfaluban. Nyílt levél rovat következik: Cserépfalu Önkormányzata az önként vállalt feladatok körében egy Látogatópark megépítését tervezi, melyhez az önerő egy részét a Berezd tető eladásából szándékozik…..
cser 2010.06.04 13:36:24
Jogos a felvetés. A polgármester úr említést tett az egyik kijelentésében arra, hogy az eladandó Berezd tettői területnél az árba csak az építési telkek területe számít bele, a létesülő utaké, parkoké és JÁTSZÓTÉRÉ nem.

Amennyiben ott valaha is lesz lakópark lakókkal, akkor kérdem én miért nekik készít az önkormányzat parkot és játszóteret.

A faluban lakó, a polgármester úr által csak ők számító "őslakosok" gyermekeire ki gondol. Akkor ezek szerint már nem is az "őslakosok" az egyetlen igaz emberek, hanem a "betelepülők"? A falu lakossága és annak gyerekei nem érdemlik meg a játszóteret?

Már évekkel ezelőtt építenie kellett volna az önkormányzatnak egy játszóteret a falu központjába, hogy a kisgyermekes szülök eltudják vinni gyermekeiket oda. (Én is több alkalommal Bogácsra vittem át a gyerekeimet ha játszótérre akartak menni. Nevetséges)

Megjegyzem több EU-s pályázat volt és van is önkormányzatok részére kiírva, közterület fejlesztés, játszótér építés megvalósítására. Erre kellene inkább pályázni. Ez lenne a falunak a fejlődés. Ki is a faluja ellensége?

Először a falu lakosainak a megfelelő életvitelhez, az élhető településhez szükséges feltételeket kell megteremteni, mint például a játszótér, szép rendezett közpark, esztétikusabb művelődési ház, megfelelő csapadék víz elvezetés, rendszeres gyógyszertári és gyermekorvosi ellátás.

Minden másnak csak ezután szabadna következnie. Itt szokott jönni a válasz, hogy nincs pénz. Az előbb említettek többsége nem pénz hanem szervezés kérdése, illetve pályázaté. A mai világban egy ilyen település előtt egy lehetőség van a pályázat, pályázat, pályázat. Persze értelmes és vállalható, teljesíthető tervekre.

Gondolkodjunk Polgártársak.

Szabó Ferenc
Tisztelt szállásadók!Mint már arról korábban értesítettem mindenkit, május 17-18-án Debrecenben a Tourinform irodában lehetőséget kaptak a cserépfalui szállásadók bemutatkozásra.Erre a rendezvényre nagyon szívesen eljuttatom minden szállásadó prospektusát, szórólapját,…..
Mint a cím is mondja "Vidám volt a tető". A múlt szombaton megrendezésre került berezdtetői szalonnasütés igen jól sikerült. Szerencsére az idő is kegyeibe vette a kis társaságot. Itt jegyezném meg, hogy ez a kis társaság nem is volt olyan kicsi, mivel akár egy bő…..
2010. május 17-18-án a debreceni Tourinform irodában (Debrecen, Piac u. 20.) lehetőséget kap Cserépfalu. A rendezvényen bemutatásra kerül a település, annak minden szépségével együtt, valamint a szálláshelyek.A Cserépi Szállásadók Egyesülete sajnálatos módon még nem tudott…..
Szeretnék meghívni minden cserépi polgárt és természetesen a nem cserépieket is, a Berezdtetőn 2010. május 8-án 16:00 órától tartandó batyus szalonnasütésre. Tesszük ezt annak érdekében, hogy a falu legszebb helyéről kellemes evés, ivás beszélgetés keretében csodálhassuk…..
cser 2010.04.22 12:43:23
@darvas: A kilátó eléggé jól áll, majd az őrködik. A meghívással kapcsolatosan még annyit, hogy esőnap lehetséges, amennyiben az égiek nem vesznek kegyelmükbe minket.
cser 2010.04.23 13:17:46
@GergelySzabi: A felajánlást elfogadjuk és nagyon köszönjük. Várunk szeretettel, a részleteket majd telefonon megbeszéljük, hogy miként kerül fel a fa egy szinttel feljebb.
cser 2010.04.23 13:18:05
@Szubsztancia: Igazad van. Biztosan sokan lennének, akik szívesen vásárolnának telket a Berezd tetőn. De nem a vállalkozótól igen magas áron, hanem esetleg az önkormányzattól, ugyan annyiért, mint amennyit a vállalkozó fizetett érte. Ezért nem értem a dolgot. Ha nem az a lényeg, hogy ki veszi meg, hanem az, hogy abból bevétel legyen, akkor a helyi lakosoknak is fel lehetne ajánlani megvételre ezt a területet és akkor nem lenne szükséges a kilátó mögötti rész beépítése. Én is szívesen vennék ott telket.
Lesz lakópark a Berezdtetőn? Nem lesz lakópark a Berezd tetőn? Lehet lakópark a Berezd-tetőn? Mi lesz veled berezd-tető? Azt  sem tudom hogyan kell frankón leírni Cserépfalu legszebb helyét. Azt viszont biztosan tudom, hogy házak épülhetnek oda. Cserépiek újságja első oldal:…..
cser 2010.04.14 12:39:08
NyergesLovasnak teljesen igaza van. A faluban valóban nem volt az utóbbi pár évben olyan falugyűlés, ahol a lakosok érdemben tájékoztatva lettek volna a tervekről. (legalábbis előre a lakosok jó része nem tudott róla) Mindig csat utólag értesült az ember, hogy ekkor meg ekkor az önkormányzat döntött erről, arról.

Érdekes, hogy a falu jelenlegi lakói nem túl aktívak ezen ügyben a megnyilvánulásban. Érdekes, hogy csak az esetleg már nem itt élők látják csak a bajt.

A lakópark szerintem nem igazán nagy kiugrás munkahelyteremtés területén. Az építtető valószínűleg nem a falu munkanélküli lakosságát fogja toborozni az építkezéshez. Legfeljebb 4-5 ember kaphat ott segédmunkási beosztást, de szerintem ez sem biztos, mivel az építő brigádok komplett létszámmal vonulnak fel mostanában. 1-2 éjjeli őri állást tudok még ott elképzelni, melyre a faluból hívnának embert, de ennél többet nem. Ezek a munkahelyek is csak addig tartanának, amíg a lakópark el nem készül, utána az ott alkalmazott emberek mehetnek isten hírével.
Ez nem egy olyan munkahely teremtés, melyre érdemes építeni vagy azt híresztelni.

Ha lakópark, hát lakópark, de miért ott?

A falunak inkább az idegenforgalomban vannak nagy lehetőségei. Nem kellene ezt a falut pillanatnyi előnyökért olyanná tenni, hogy később ne legyen rá illő a jelenleg mások által használt sok szép jelző.

Az április 19.-én tartandó ülésre javaslom, hogy minél többen menjünk el és öntsünk tiszta vizet a pohárba. A falu vezetése utána ne tudjon egymásra ujjal mutogatni. Lássuk kinek mi az álláspontja. Már csak azt lenne jó tudni, hogy hány órakor lesz.
Cserépfalui elfoglalható szállások a gugli webes alkalmazásának támogatásával: Tessenek klikkelni a kék vackokra! Cserépfalui szállások nagyobb térképen való megjelenítése..
cser 2010.02.15 13:13:39
@darvas: Én is úgy tapasztaltam, hogy nem igazán nézik meg a szállásadók az e-maileket, amit kapnak. Küldtem mindegyikőjüknek, de elszomorító módon csak ketten jeleztek vissza. A többi valószínűleg el sem olvasta.

Pedig igazad van, mert ha valakinek van e-mail-je az néha olvassa is el.
Tisztelt Szállásadók! Ezúton is szeretném tájékoztatni a Cserépfalun lévő falusi szállásadással foglalkozó magánszemélyeket, hogy egy egyesület megalapítását kezdeményezem, melynek tagjaként mindenkit szívesen látok, akit ez érdekel, vagy a célokkal szimpatizál. Az…..
Tegnap délután - valószínűleg petárdától - kigyulladt a Mária fa. Az önkományzat munkásai megfeszített erővel a tüzet eloltották...  Még egy katt is ég..
Reggel arról beszélgettünk Halász Jutkával, hogy tönkrement a vinyója, azt mondta rá Szívós Jani, hogy ki lehet dobni. Jani mindenféle számítógépes, netes, hálózatos dologban benne volt. Cserépfalu első internetes futballközvetítését is megcsinálta. Ő volt a falu hardvere…..
Az imént kérésre töröltem kettő darab kommentet. Mindenképpen jeleznem kell blogbejegyzésileg is, így neveltek. Komment, azaz hozzászólás. Témához adott érték. Könyvbe beragasztott jegyzet. Újságba belefirkált kriksz-kraksz. Blog és komment. Így együtt épül fel Cserépfalu…..
cser 2009.11.02 20:38:41
@darvas: Egy kancsó bor mellett meghallgatom a sztorit :-)