Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FelixJager

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ha nem nézek utána a gyógyszereknek,és csak bemegyek a patikába kiváltani,csak akkor szembesültem volna a felesleges pénzkidobással ha már itthon vagyok,és a kezembe van a gyógyszeres doboz.Teljesen távol áll tőlem,hogy bárkit is rágalmazzak,de kezdem elhinni ezt a pontgyűjtő…..
Praxis A halál küszöbén hagyva 2015.01.27 06:00:00
Megtagadta az orvos az életveszélyes állapotú beteg kezelését. Tisztelt Praxis Blog!   A történetünk 2014. március 31-én hétfőn kezdődött, amikor a szegedi 3. emeleti Belgyógyászati Osztályára felvette az édesanyámat az Osztályvezető főorvosnő, Dr. P., mint fogadott…..
Nem lehet, hogy anyagi érdekek is vezérlik a kórházakban a kezeléseket, műtéteket? Egyik barátommal-nevezzük Lacinak- történt, amiről írok. Nem mondok ítéletet, csak leírom, ami vele történt, mert mindnyájunkat érinti vagy érintheti még valamilyen módon. Az előzmény: Lacit…..
Praxis Ha orvosra fáj a fogad... 2014.07.11 06:00:00
Van egy fájós fog, immár két hete, orvostól-orvosig járunk vele, és sajnos sehol nem kaptunk végleges ellátást. Tisztelt Praxis Blog! Megköszönném, ha megjelenítenék az alábbi írásom. Ha orvosra fáj a fogad.....   Történetünk másfél hete kezdödött. Férjem…..
Praxis Magán fogorvos vs. körzeti 2014.08.11 11:08:17
Avagy keményen fizess, ha nincs, akkor húzass,  mert az olcsóbb! Elkeseredettségemben írom meg a történetem amit 25, lassan 26 évesen kell átélnem. Januárban egyik napról a másikra, nagyon elkezdett fájni bal oldalon az arcom, és folyni kezdett ilyen bűzös váladék az orromból,…..
FelixJager 2014.08.11 16:17:28
@polyvinyl: figyelembe véve, hogy az OEP egy foghúzásért durván akár 220 (!) forintot is fizet, nem hiszem, hogy ez itt segítene
FelixJager 2014.08.11 16:24:48
@Rátóti Mutyikos: igaz, de akkor a röntgenes nem adja ki, csinál másikat, vagy aki kérte, kér egy újat
FelixJager 2014.08.11 16:27:28
@Rátóti Mutyikos: hány körzet van kijelölve a városban? 11 ezrest írtál, abból ki kéne jöjjön 3 teljes értékű, azaz heti 30 rendelési órás vegyeskörzet
Nem volt hajlandó betömni a fogamat, azt mondta jöjjek vissza 20 nap múlva.Így kétszeri beteg látogatást tud a kórház elszámolni az OEP felé, vagy miért? Nem hosszú a történet, inkább csak egy kérdés.  Az egy héttel korábbi időpont egyeztetés után tegnap befáradtam a…..
FelixJager 2013.08.03 15:40:59
@márpedig a fidesznek mennie kell: A posternek nem fájt a foga, azt írja, hogy lyukas foga is lehet. Nem igényel akut ellátást, miért nem felel meg, hogy 20 napra volt időpont?
FelixJager 2013.08.04 18:22:02
@BKV reszelő: A tömőanyagot leegyszerűsítve egy ragasztó rögzíti a foghoz. Ennek a kötési erejét nagyon rontja, ha kontaminálódik vízzel, vagy vérrel. Mint a poster is írta neki erősen vérzett az ínye. Ilyenkor érdemes egy második időpontot kitűzni.
Kiderült hogy nem a fájós fogamat húzták ki hanem a mellette levőt aminek semmi baja nem volt. Így elmentem egy maszek fogorvoshoz aki nem kevés pénzért orvosolta a problémát. Az én történetem egy fogászati kezelésről szól. Nem mindha más területről ne tudnék írni. Az…..
Van egy kedves orvostanhallgató barátom. Kapott külföldről egy ösztöndíjajánlatot. Istenem, szívem szerint saját kezűleg dobnám át a határon. Ma rövid lesz, mert erről nem nagyon van mit mondani. Ezekhez a számokhoz nem igazán lehet mit hozzáfűzni. „A Semmelweis Egyetem…..
FelixJager 2012.12.13 10:34:10
A mentő nem volt hajlandó kijönni (mondván, hívjuk az ügyeletet, ha az ügyelet indokoltnak látja, akkor ő hívhatja ki a mentőt), az is egy dolog, hogy öt percre van az ügyelet és 80 perc alatt értek ki. 2012. Október 12-én elmentem a Budapest, IV. kerületben rendelő…..
Azt tapasztalom, hogy a szakorvosi rendelések ideje is azért van korlátozva, hogy az ember kénytelen legyen maszek rendelésre menni. Tisztelt Praxis!   Nem nagyon vagyok képben, hogy milyen fogorvosi ellátás jár a biztosításunkra ingyen, de mintha úgy hallottam volna, hogy a…..
Kérdem én, akkor minek fizetem be a havi több 10-20 ezer forintot a TB-be, ha elhajtanak magánrendelésre? Hogy azok akik nem dolgoznak és ráérnek egész délelőtt a rendeléseken ücsörögni, előnyt élvezzenek? Tisztelt Praxis Blog!   Az elmúlt pár hónapban többször is az a…..
Az orvostársadalom érdeke az lenne, hogy kivessék maguk közül azokat, akik nem megfelelő módon végzik a munkájukat. Tisztelt Bloggazda!             Elég régóta olvasója és kommentelője vagyok a Praxis-nak.  Saját…..
FelixJager 2012.10.11 13:39:49
@Tempus-Anh: Biztos genetikusss, tudod hajlama van rá.
Feltételezem, hogy előfordult már, hogy Önt vagy családtagját is kínozta már fogfájás. El tudja képzelni, hogy ezt kilehet bírni 1-2 napnál tovább? Esetleg egy fél évig? Hogyan magyarázom el a fogyatékos gyerekemnek, hogy nincs megoldás? Tisztelt praxis blog!    Az…..
FelixJager 2012.08.30 13:06:46
@ekszvájzed: Odaállok és megcsinálom ingyen, de Te hozzál nekem egy altatóorvost géppel együtt! A kommented demagóg hangulatkeltés.
FelixJager 2012.08.30 16:52:23
@sárga nyúl: a szájba kerülő mesterséges anyagok életidejét (tömés, gyökértömés, korona, híd, implantátum) a szakszerű elkészítés, de legfőképpen a páciens szájhigiéniája határozz meg. Ugyanúgy lepedék rakódik le rá, a tömött, de továbbra sem mosott fog ugyanúgy szuvasodik, a nem tisztított fogpótlás fogkövesedik, a fogágy leépül, a fog kilazul, kiesik etc... Reménytelen szájhigiénéjű embernél célszerűbb egyből az húzás.
Most nagyon jó fogorvosunk van – igaz városban – SZTK alapon.Tanulság: minden szakmának meg vannak a selejtes elemei.  Megosztanék én is egy „élményt”. Második gyermekemet vártam, már a kilencedik hónapban voltam. Csütörtökön éreztem, hogy érzékeny az egyik fogam,…..
T.Cím!    Ma olvastam a jánoskórházi rémtörténetet, íme az én problémám, igaz ez "csak"  egy darázs vagy méh csípés!   üdv. Klára   Ezt a panaszbejelentést én teszem, keresztlányommal történt az eset és mielőbbi kivizsgálását…..
FelixJager 2012.08.01 11:19:01
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Rossz volt a megfogalmazásom. Értsd úgy, mintha a tricepsem körvanalát vörös tussal kihúzták, aztán besatírozták volna.
Semmilyen vizsgálat. Általános tüneteim voltak (levertség, hőemelkedés), az orvosom így látta jónak. Akkor én is megkérdezem: Neked, vagy bármelyik Mo-n élő rokonodnak, antibiotikum felírása előtt volt valaha tenyésztés, rezisztencia vizsgálat, vagy bármi?
Inkongruens a tankönyv és a magyar valóság.
Egyébként pl kórházi kezelésnél is, ha szarul van a beteg, akkor amíg megjön a mikrobiológia eredménye elkezdenek egy széles spektrumút adni, nem?
FelixJager 2012.08.02 09:10:47
@Irkutszk: hehehe
FelixJager 2012.08.02 09:18:23
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Teljességgel Neked van igazad, legközelebb Xyzal meg borogatás.
Más. Háziorvos, ha úgy érzi (tünetek, rutin etc...), hogy bakteriális fertőzése van a betegének, akkor mit tegyen? Mire itthon minden laborral végeznek, ami kell, addigra vagy meggyógyul a beteg magától, vagy septikus lesz és jobb esetben kórházban köt ki.
Üdítő volt a kórházblogban a dunaújvárosi kórházról pozitív hangvételű levelet olvasni Bár hozzá teszem, a beteg szerintem nem városi. Amikor ezen a blogon azt olvasom, hogy így nem kapnak elég pénzt a kórházak, meg úgy nehézkes az ellátás mindig csak a saját kis…..
FelixJager 2012.07.18 14:40:33
@El Visco Stello:
Na nézzük így elsőre mivel járna a rendelő csere:
1. Általában az ök. biztosítja a rendelőt, nekünk pl. csak rezsit kell fizetni (70K/hó), de mindez le van írva a ök-háziorvosi bt/kft közötti szerződésben. Először ezt kell módosítani. Ehhez azonban testületi ülésen kell szavazni. Mondjuk ez legalább nem kerül pénzbe, de átfutása 1-2 hónap.
2. ÁNTSZ működési engedélyben módosítani kell a rendelő helyének változását: 35 000 Ft eljárási díj ellenében.
3. OEP felé módosítani kell a rendelő helyének változását, ez "csak" egy egynapos budapesti túra jobb esetben.
4. Ahhoz, hogy a háziorvos bt/kft-je el tudja számolni az új fiókteleppel kapcsolatos kiadásokat (rezsi, takarítás etc...) a társasági szerződésben ezt meg kell nevezni fióktelepnek, tehát azt módosítani kell, ez nekem legutóbb kerek 53 000 forintomba fájt.

Az útiköltséggel együtt 100K-nál járunk.
Aztán persze lehet csak szimplán rühellik egymást és ezeknek az átgondolásáig el se jutottak.
FelixJager 2012.07.18 15:05:33
@El Visco Stello:
Nem rossz elgondolás egyébként. Mivel háziorvosról beszélünk, akinek ez nagyo nem tetszik, az átviheti a kártyáját egy olyanhoz, aki közelebb rendel. Duduban lehet, vagy 15-20 háziorvos, bizonyára talál magának egy lokalizáció és szakmai szempontok szerint is megfelelőt.
Szombat délután szálláskereséssel indítottuk a túrát. Elveinket feladva, 3500 forintért találtunk a város Gyenesdiás felőli részén egy nem minden igényt kielégítő helyet, ahol egy nagyon kedves, de annál rugalmatlanabb néni volt a szállásadónk. Egy emeleti szoba, 4 ember,…..
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..
Szép Napot.   Nem akarok panaszkodni,mert nekem személy szerint nincs rá okom. Azonban nem lehet csak úgy egy néma sikollyal elmenni azon dolgok mellett amik manapság az egészségügynek nevezett össznépi társasjátékban zajlanak. Aki nem vak-süket és nem él hűtőszekrényben az…..
FelixJager 2012.03.14 10:54:35
@öreg tyúk: a netto 87 ezres kezdő rezidensi fizura gondolsz? Abból tényleg nem telik luxusra. Tehát, ha Neked ajánlanak egy olyan lehetőséget, hogy az egyébként kedvelt szakmádat kell művelned, a jelenleginél 10-20-szoros fizetésért, a napi munkaidőt szigorúan betartva, akkor élből azt mondod, hogy nem.

Ezt a fizessék vissza dolgot meg hagyjuk már, amikor anno felvettek ingyenes képzésre a SOTE-ra, az azért volt, mert maximális pontszámom lett a felvételin, és bejutottam az állami képzésre. Volt egy keretrendszer, amit nem én alakítottam ki, de éltem vele. Ne én érezzem már szarul magam, mert jól tanultam.
Szüleim is én is bőven kifizettük már a tandíjamat különböző közterhek formájában (SZJA, ÁFA, társasági adó etc...).
FelixJager 2012.03.14 14:28:44
@öreg tyúk: Biztos mert nem így nevelték, továbbá nem akar alacsony keresetű maradni. Mo-n történik évente több millió orvos-beteg találkozás OEP keretek között, ha a blogon lévő eseteket megszorozzuk 100-al, akkor is jóval az országos átlag alatt van a hibaszázalék, csak nagy a visszhangja.
Ha évente egyszer vétenék műhibát, ami eddig egyszer sem történt meg, akkor 0,03%-os hibarátával dolgoznék. Szerinted ez sok?
FelixJager 2012.03.14 14:32:51
@FelixJager: Akkor mi lenne a megoldás? Az alapellátók korfája olyan, hogy 5 éven belül százával fognak körzetek megüresedni, mert a benne dolgozó meghal. Ki menjen a helyére? Így is több száz körzet áll üresen. Értelmes javaslat van rá? Azt, hogy ki kell vezényelni valakit, aki dolgozzon és kussoljon, azt nem tartom értelmes megoldási javaslatnak.
Nem tudunk sehonnan sem orvost importálni, mert sehol nem keresnek ennyire keveset. Erdélyt már a kilencvenes években kimerítettük. Még Afrikában is többet kapnak, mert annyira ritka az orvos, hogy ott meg azért fizetik meg.
Mivel nem akarok sztorizgatni, de borzadály, ami itt megy leírom. Röviden. tényleg.Át is alakíthatjátok, de ne változzon a lényeg.Karácsony előtt történt ez a rémálom, a doktornő azóta is praktizál a XX. kerületben. Na de a lényeg.   Édesapám 86 !!! évesen úgy…..
FelixJager 2012.03.14 08:23:12
@vanier: jaja, az idén cirka 800 ellátott betegtől a következő kincsek folytak be:
-egy Blue refresh márkajelzésű aftershave, amiben érdekes cafatok úszkálnak
-illetve egy Lőrinc barát bora, édes asztali vörösbor - elrakom a spájzba, a jó vörösbor idővel csak nemesedik
Tavalyról maradt egy végtelenül szomorú tekintetű kerámia elefánt és egy pink ajtóra szerelhető csilingelő bizbasz.
Lehet egyszer kiállítom őket. Mondjuk ezeket tényleg hálából adták, utólag.
Tisztelt Praxis blog! Sajnos egy nagyon szomorú és egyben dühítő történetet kell megírjak önöknek. Nem most történt, ennek már majdnem két éve, de egyszerűen nem tudom kitörölni az eseményeket tudatomból, ahogy a fájdalmat sem szívemből. Édesapám, aki 72 éves volt, hosszú…..
FelixJager 2012.03.13 09:17:35
@ninimimi: vannak hirdetések, de főleg szakmai oldalakon, teljesen értelmetlen lenne feltenni országos álláskereső oldalra mondjuk egy kardiológus szakorvosi állást, amikor állás nélküli kardiológus van itthon 0 db.
A helyi kórház honlapján 7 szakorvosi állás van meghirdetve, jöhetne rezidens is, nem jön. Segédápolóként gyakorlatilag bármelyik kórházban kezdhetsz holnapi nappal, csak menj be és jelentkezz.
FelixJager 2012.03.14 07:59:04
@vanier: :) nekem is kedvenc blogom
Tisztelt Praxis Blog! Alkalmanként olvasom a blogot, ezért bátorkodtam leírni a gyermekfogászati tapasztalatinkat, amelyek szerintem tanulságosak és egyben jellemzőek a magyar fogászati ügyeleti rendszerre.Három gyermekem van, akik rendszeresen ápolják a fogaikat, nem étkeznek…..
FelixJager 2012.03.06 16:45:08
@a végzet aszonygya: a 14 lyukas azt jelenti, hogy a jobb felső 4-es lyukas. az 1 kvadráns jelöli, a 4 fog számát a középvonaltól. Magának, vagy az ellátó kollégának írta oda.