Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varszegig

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO online videótára, az HBO Go mostantól négy közép-európai országban (Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szlovákiában) közvetlenül, azaz médiaszolgáltató nélkül is elérhetővé válik a felhasználók számára, jelentette be hétfőn az HBO. A platformon az HBO összes saját gyártású sorozata…..
varszegig 2017.11.13 14:16:21
@instant vízpor: beinSport
Ment már 220-szal, de csak görgőkön, szabad ég alatt eddig „csak” 171 a rekordja. Nagy György újabb idényt kezdett, hogy egyszer az amerikai Nagy Sóstóban új kerékpáros sebesség-világrekordot állítson fel. Csütörtökön a szél nem kedvezett, de Vecsés és Üllő…..
Tisztelt péceli lakótársaim!Ezúton is szeretnék kezdeményezni egy nyitott párbeszédet minden városunkban élő s problémával küszködő embertársammal. Vannak sokan akik okkal-ok nélkül azt gondolják,hogy gondjaikat nem hallgatja meg senki. Sajnos a nap nekünk is csak 24 órából,…..
varszegig 2011.03.21 08:22:47
Tisztelt Polgármester Úr!

Ma reggel a Petőfi iskolánál Ön is tanúja lehetett az áldatlan állapotoknak, amit egyetlen kamion parkolása okozott. Ugyanez volt a helyzet az iskolai szünet előtti utolsó tanítási napon. Az akkori helyzetről fényképeket készítettem, és azt a közterület-felügyelőknek elküldtem. (Levelemet ma olvasták el.) Számomra már az is kérdéses, hogy mit keres egy ilyen szűk utcában egy több tonnás kamion, de az meg egészen elképesztő, hogy az iskola előtti közterületet a jármű tárolására használja. (Feltételezem ezért nem fizet az önkormányzatnak.) Sajnos ez nem az első eset volt már, de remélem az utolsó.
A másik kérdésem azzal kapcsolatban lenne, hogy a Szondi u., Honfoglalás u. kereszteződésében részben megszűnt az eddigi jobbkézszabály. A Petőfi utca irányából a Honfoglalásról elsőbbséget kell adni a Szondinak. Ez szerintem helyes döntés, mert így a helyi járat védett útvonalra kerül, másrészt sajnos eddig se adott senki elsőbbséget, aki a Szondin haladt. Viszont a kereszteződés másik fele (azaz a Kelő utca felől a Honfoglaláson haladva) továbbra is egyenrangú. Ez szerintem nagyon veszélyes gyakorlat, ráadásul a Szondin haladók továbbra sem adnak ott elsőbbséget. Jó lenne a teljes kereszteződés letáblázása.
Harmadik kérdésem, hogy van-e remény a Szondi "forgalomlassító" betontömbjeinek felszámolására, mivel azok a feladatukat nem látják el, de legalább veszélyesek. Sokan a "még éppen átférek, gázt neki" elven közelítik meg, éjszaka meg sok helyen már alig látható az akadály. Mivel járda gyakorlatilag nincs a Szondiban (illetve nem volt "központi járdaépítés, a lakókra volt bízva, építenek-e, hova, és milyen szélességben járdát), így sokan babakocsival, kisgyerekkel, vagy éppen éjszaka fekete ruhában az úttesten gyalogolnak. Ha épp egy ilyen betontömbnél járnak, amikor azt valaki nem kis sebességgel kerüli, bizony nem sokon múlik, hogy nem esik bajuk. Tudom pénzkérdés, de talán fix sebességmérő kamera hatékonyabb sebességcsökkenést hozna.

Köszönettel:
Várszegi Géza
Koman, mint a két De Boer – mondta a Samp-Roma (2-1) olasz kommentátora. Koman az első tíz percben kétszer is jó lövőhelyzetbe került, de lövése mindkétszer gyatra volt. Utána többször szerzett labdát, jó volt az összjátékban. A második félidőben edzője, Domenico…..
Én olyan "bele a vaktengerbe" típusú rák vagyok, nem gondolkozom sokat, a számlára nyomtatott 10-12 százalékos felszolgálási díjat is világ életemben elfogadtam a borravaló kimosakodott szinonimájának. Ennek megfelelően ahol ilyet láttam a számlán, ott annyit adtam,…..
Olyan jeleneteket válogattunk össze, amiknek a jelentősége akár abban a pillanatban világos volt, vagy csak később, esetleg évadokkal arrébb döbbentünk rá, hogy miért is voltak meghatározók. A lista szubjektív, emberek, kommentekben jöhet még tipp bőven, és akkor lesz még egy…..
varszegig 2010.05.23 13:44:14
@Bigmatt: Igen, a 3. évad nyitója Juliettel simán előzi nálam bármelyik Charlie-st