Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chopinszkij

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, hosszas sorozat törik meg ezzel a poszttal, de  most szükségem van kevésbé irodalmi megnyilvánulásra is. Féltem tőle, bekövetkezett, félelmetes és elszomorító.Komolyan, már-már ősi időkbe nyúló messziségnek tetszik, pedig csak kb. egy éve történt, hogy…..
Chopinszkij 2010.11.25 15:40:14
Nakérem, most fogom csak megmondani a tutit úgy istenigazán! =D

Szerintem nem az msn-hez lehetne hasonlítani, hanem inkább az iwiw és myvip meg még fenetuggya miféle oldalakhoz. Ott is ment/megy a "józsi ivott egy sört" és hasonlók. Aztán jött a FB és átment/mentünk oda, mert fenetuggya miért is, de mentünk. Talán mert tényleg ott a sok program/alkalmazás, (Béci kért egy lóf*szt a p*csájába, stb.), újdonság varázsa, ecetera. Az alapötlet szerintem jó, csak tényleg sok embernél az megy, hogy nem tud magával mit kezdeni, nosza, leül egy kicsit FB elé és hoppá, el is ment egy óra (több vagy kevesebb, kinek mennyi).
Kicsit szégyenlem magam, mert én is szoktam kiírni ilyen-olyan hülyeségeket, szóval nincs nagy alapom, hogy másokat kritizáljak.

De, hogy egy picit szárnyam alá vegyem a FB-ot, én úgy gondolok most rá, mint kapocs a külvilággal. Élek nagy magányomban Óbudán, aztán itt szoktam úgymond eszmecserét folytatni. Ha tehetném jóhogy élőszóban mondanám el amit akarok, de sajnos 100 ismerősöm/barátom 100 helyen tartózkodik, nehéz az élet, na!

Nyelv: Arany és a többiek a maguk korában is "szlengül" beszéltek, talán nem ekkora mértékben, de ja, ők is újították a nyelvünket, a régiek meg csak néztek. Nem volt ilyen gyors a folyamat, de szerintem felesleges ezen agyalni. Amikor ment a nyelvújítás, akkor is fel voltak a népek háborodva, hogy "micsoda fertő", ezt figyelembe kell venni. Most is ez megy, csak más szinten. Az meg, hogy a média, internet és egyebek mennyire befolyásolja a szókincsünket, már rajtunk múlik. Unokáink zsebében már más szavak hallatán fog kinyílni az a bizonyos bicska, ebben biztos vagyok. Az pedig, hogy most megy a "lájk" és egyebek, el kell fogadni, és ki kell zárni a szókincsedből. Szerintem.

Igazából nem is tudom, hogy merre is akartam elvinni a véleményemet, most csak ennyi jutott eszembe.

Ui.: a nicknevet nem engedte regisztrálás során, mármint a Chopinszkij-t, helyette beírtam, hogy Khatif, erre tessék, most csak engedi! =D
Chopinszkij 2010.12.07 15:20:44
@-Moravcsik-:
Amit Kazinczyról mondasz, abban abszolúte igazad van, azért a mostani "nyelvújítást" nem a Ronáldó féléknek kell meghatározni, de szerintem nem szabad elzárkózni az új kifejezésektől, legyenek jövevény-szavak, vagy magyarosítottak. Üzleti életben (biztos máshol is, csak én ezt tanulom) rengeteg idegen szót használnak, mert az angol kifejezések talán kifejezőbbek, vagy tudja Isten, hogy miért! Pl.: Találkozóra megyek! (ha ezt hallom, akkor valami randevú/haveri összejövetel ugrik be) De ha azt mondom, "Meetingre megyek!", egyből megvan, hogy mit is fogok csinálni.
Globalizációba most nem akarok belemenni, de annak is köze van ehhez, határvonalak mosódnak, kifejezések jönnek. Ez van!

Ezt nem is tudtam Aranyról, csak azt, hogy megtanult írni-olvasni angolul magától, és csak azért nem tudott beszélni, mert nem tudta, hogyan kell kiejteni a szavakat.

Hát jah, iwiw és myvip meg sem közelíti a FB-t, szerintem a FB sokoldalúsága miatt, a magyar oldalak próbálnak átvenni ezt-azt, kevés sikerrel.
Üdvözlet a csillagok szerelmeseinek! A mai napon bemutatjuk az asztrológus rijjaliti 4. jelöltjét, aki nem más, mint:XenuAhhoz, hogy objektívan meg tudjátok ítélni Xenu munkásságát, íme egy kis történelmi adalék: Egyszer volt, hol nem volt (hogy pontosabbak legyünk, 75 millió…..
Nem állunk meg félúton, szokták volt mondani a fasiszták, ezért mi sem hagyjuk abba, amit elkezdtünk. 3. jelöltünk az asztrológus rijjalitin:Dr. Kotschkratritzfrim Happelfrondscher Dr. Kotschkratritzfrim Happelfrondscher egy alma. Svácjban él, csillagászként és okos tudósként…..
Chopinszkij 2010.01.11 23:24:16
Az első rész sikerén felbuzdulva Horoszkóp: A döntés címmel sorozatot indítunk, amelyet a Tv2-n, a Cool Tv-n és a Bebe Tv-n is vetíteni fognak. Az oldal hasábjain természetesen ezután is követhető a verseny, és szavazni továbbra is itt lehet. 2. jelöltünk: Paksi Endre Endre egy…..
Több probléma is felmerült a horoszkóp rovattal kapcsolatban. Például: Dimitrij Zehalov lelépett a pénzünkkel, a guminőnkkel meg a pornókazettáinkkal, és ügynökeink szerint Burkina Faso-ba tart. Nem tudni miért. De hát ez van. Úgyhogy most új asztrológus után nézünk, meg…..
Fiú és lány beszélgetnek. Fiú mondja:Ja, és este nagyon jó jazz koncert lesz a Gödörben, szerintem neked be fog jönni, előtte megihatnánk egy bort vagy pezsgőt, aztán meg majd kitaláljuk. Van sok szép hely a városban így estefelé, mit szólsz?Lány mondja:Remek ötlet! Jó lenne…..